S jakým PIC začít? Jak je to se vzájemnou kompatibilitou?

nemyslel sem ze by se ten bit nastavil sam ale narazel jsem jen na

nevedel sem jakej ma ten bit vyznam, chtel sem jen upozornit Vladimira na mozne “problemy” pri nastaveni tohoto bitu, zrejme to byl mozna preklep, uz v tom mame jasno nechame to bejt,

Vladimire jestli mas zajem nakoukni do prilozenyho souboru , sou tam ukazkovy programy pro 16F887 od Microchipu
44-Pin Demo Board.rar (497 KB)

Aha takto, uz chapem.

Ked bude Vladimir pouzivat interny oscilator a bude ho mas nastaveny v konfiguracnych bitoch, tak na bite SCS nezalezi, lebo MCU tak ako tak bezi z interneho oscilatora.
A pokial bude mat v konfiguracnych bitoch nastaveny iny oscilator, tak zrejme do registra OSCCON nebude zasahovat, tak bit SCS bude v nule - takze problem s tymto bitom pravdepodobne nevyvstane.

Mimochodom, tato diskusia sa dostava prec od povodnej temy - volba MCU atd.

Mozno aj moderator by uvital, ak by sa zalozilo na dalsie otazky samostatne, vhodne pomenovane vlakno.
Ak vyvstanu dalsie problemy a otazky, tak dalsie vlakno atd…

Ked je v jednom vlakne vela problemov, je to neprehladne a navyse sa v tom dost zle hlada. A referencia do buducnosti, to je 50% funkcie kazdeho fora.

Zdravím Vladimíre. Koukám, že se debata řádně rozjela. Tak nevím, ale myslím si, že téma bylo asi vyčerpáno, nehledě na to, že jsme skutečně měli založit nové vlákno, jak psal Jaromír. Potřebuješ ještě nějaké detaily? Jinak pro Jaromíra, ten popis je dobře udělaný. Dík.

Ano Jaromir suhlasim s tebou aj so vsetkymi ostatnymi zaiteresovanymi ze problem tohto vlakna je vyrieseny a mozme ho ukoncit. No samozrejme ze by som nechcel s vami vsetkymi stratit kontakt, lebo sa mi dobre spolupracovalo a urcite este natrafim na nejaky pre mna nevyrisitelny problem. Ja este te procak 16F887 nemam , ale uz je asi na ceste od SOS, tak ze poto zalozime nove vlakno naprik.: “Co dalej?” :slight_smile:)). Ja si zatial vsetky moje planovane programy konvertujem a odladujem v MPLABe pod hlavickou pic16F887 aspom v teoretickej rovine. Tak este raz vsetkym pekne dakuje za spolupracu, bolo to pre mna velmi osozne…
Vladimir…