RFM HopeRF nepřímá při bateriovem napájení

Zdravím. Mám prblém s příjmem při bateriovem napajení modulu RFM01 zefiryn.tme.pl/dok/wd1/rfm01.pdf

Zapojení mam přesně dle schematu v datasheetu - atmega48. Pokud mam desku pripojenou k STK programatoru a napajení jde z programatoru tak cely prípravek naprosto bezproblemu funguje, zkousel jsem vyvest jen napeti z programatoru(bez miso, mosi atd.) a take uplne bezproblemu. Napajení z programatoru jsem mel 3,3V. Problem je az kdyz to dam na baterie 3x1,2V nabijeci NiMh. Pri bateriovem napajeni atmega blika s ledkou uplne bezproblemu, akorat ten RFM01 vubec nic neprijima. Problem bude zrejme v napajeni, uz jsem zkousel snad vsechny kondenzatory dat uplne vsude, ruzne kombinace ale vubec nic se nedeje. Budu vdecny za kazdou radu.

Predem dik.

Zmeraj konkretnu hodnotu napajania tych akumulatorov.
Kondenzatory tomu urcite nepomoznu.

Evidentne je problem s nizkym napajanim.

hodnota napeti baterii je 3,8V, meril jsem i odber proudu pri bateriovem napajeni a je stejny jako pri pripojeni k programatoru, samozrejme plus minus s ohledem k napajeni o pul voltu nizsiho u programatoru.

problem vyresen. Dal jsem v programu pred inicializaci rfm 200ms zpozdeni a funguje to, akorat me hlava nebere proc z programatoru to funguje a z baterky ne. A jeste navic vcera jsem tam mel asi dvou sekundove blikani ledkou pri zapnuti napajeni a az pak inicializaci a nefungovalo to.

Zdravím.
Včera jsem si přečetl o tvých problémech s rf moduly. Protože se pokouším o něco podobného a docela slušně vtom zatím plavu, tak jsem tě chtěl poprosit o pár rad.
Jakým programem řídíš spolupráci MCU a RF modulu?
Jak koduješ vlastní přenos dat mezi RF moduly (jaký protokol)?
Na jakou vzdálenost to bezpečně chodí?

Díky

Zdar, program jsem nasel na
mlab.cz/WebSVN/listing.php?r … SMD01A_SW_

ten jsem si upravil podel sveho.

je tam komplet cely projekt. Jelikoz ja jsem to puzil pouze na elektronický hlásic na ryby tak jsem zadny protokol neresil, pouze jsem poslal pětici stejny cisel a bylo.

Zkoušel jsem to na volném prostoru tak od oka na 70m a v pohode.

Jestli budes chtit tak ti poslu i svuj projekt, ale jelikoz jsem od te doby formatoval pocitac tak to musim pohledat v zalohach, mam tam docela bordel :slight_smile:

Kdysi jsem s těmito moduly také dělal, používal jsem drátovou anténu lambda/4, co si pamatuju tak dosah jsem testoval následovně: 50m přes stěnu z tvárnic, 15m přes dva betonové stropy (s trochou železa) a jednu cihlovou stěnu, v obou případech rychlost okolo 170kbit/s (přesně si nepamatuju, na 115 to bylo podobné) a úpěšnost přenosu přes 90%. Na nižších rychlostech byl dosah samozřejmě vyšší, zajímavé bylo, že od určité vzdálenosti, šla úspěšnost přenosu překvapivě rychle dolu (během dalších 10 metru v prvním případě to skočilo třeba z 90% na 10%).

Do těch 100m ve volném prostoru bych se toho asi nebal (pokud teda není podmínkou maximální rychlost)

Ten projekt na hlásiče by ma celkom zaujmal teda ak by si ho našiel. O niečom takom uvažujem už dávnejšie a stále sa to nejako odklada a presúva…Mám nejaké RF moduly HOPE ale na 868 MHz hoperf.com/upfile/hm-r.pdf Chcel by som tam mať kontrolu baterii a dosahu. Prehladal som toho už pomerne dosť ale nenašiel nič moc.