Projekt GSM zabezpečovací ústředna, porovnávání AT příkazů

Já jsem kdysi dávno studoval tyto stránky, kde se to zabývá přímo připojením MT a procesoru.

bramo.ic.cz/

caven: děkuji, nevěděl jsem.

Vyplatí… Já ano.
Romaxik: o bramo píšu v předchozím textu, číst celou diskusi.
Smyčky, vyvážené jednoduše i dvojitě:
jablotron.cz/cz/sekce/sluzby … ne+smycky/
Jedeme dál, ať už alarm brzy šlape .-)

Jó Jablorton - to je doba co jsem tam působil coby servisák, ale to se tam dělaly ještě spíš takové hračky a když se zákazníkovi montovalo něco lepšího - tak DSC (taková lepší hračka) případně ULTIMATE , ale to byl zabezpečovací pravěk :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: . Tam jsem prožil PICovou revoluci - PIC 16C54 coby universální náhražka snad v celém jejich tehdejším sortimentu.
Ale dosti sentimentu.

Tvoje myšlenka se mi celkem líbí. A už začínám trochu chápat o co ti vlastně jde.Teď chápu, že nepotřebuješ SMS.

Takže můj návrh: procesor mega 324, případně mega644p -důvod:

8x AD převodník pro 8 vyvážených smyček

2x USART -

1. pro komunikaci s mobilem
  2. pro RS485 pro komunikaci s klávesnicí pokud to nechceš dělat jako “kompakt” - nedoporučuju, případně dalšími expandéry (malými ústředničkami) kdyby 8 smyček nestačilo.

Nevím co chceš tím audio modulem do mobilu vykládat, ale zběžně jsem mrknul do datasheetu a i když 100 sec je místo na hodně zpráv - nějak jsem se tam nedočetl, jestli těch zpráv můžeš nahrát více a pak je vybírat podle toho kterou potřebuješ. Bez čehož se, jestli jsem dobře pochopil tvůj záměr, neobejdeš.

Nakonec ty SMS bych ale úplně nevylučoval - co když nevyzvedneš telefon a případně ani nikdo jiný, komu by systém volal? Ještě bych to sichroval těmi SMS - nehledě na to že pomocí nich můžeš poslat mnohem víc informací.