Mám prosbu zda by mi někdo nepomohl s tímto programem.Chci si postavit měřič rychlosto a pořád se mi to nedaří zprovoznit.Mam připojené dvě IR brány na Pind.2 Pind.3 (Atmega8).
Pls. pomozte
Děkuji
zdravím, jsem velice rád že potkávám “Bascomáře”. Teď k programu. Popiš co ti na tom nejede, ale jak se na ten program takk dívám, tak ho budeš muset asi celý přepsat. Používáš sice piny D.2 a D.3, ale používáš je jako obyčejné vstupní. Zde vzniká problém, že jejich stav je čten pouze v jeden kratičký okamžik,kdy porgram ve smyčce do-loop “čichá” podmínku. Ty potřebuješ, nastavity tyto piny tak, aby vyvolávaly externí přerušení:
'nadefinuj přerušení
On Int0 Vnejsi0 'při přerušení na pinuD.2 vykonej podprogramVnejsi0
'totéž udělej pro přerušení 1
do
'tadz bude hlavní smyčka do-loop, kde se bude konat výpočet a zobrazení
loop
end
Vnejsi0:
'tady zapni časovač a počítání pulzů
return
'totéž udělej pro podprogram přerušení 1(vypni časovač…)
return
doporuřuji projít stránky jednoho chytrého pána, kde najdeš i vzorové příklady programů v ČJ, věřím, že hodně pomůžou. Jsou to mp222.wz.cz
Vzhledem k editu admina usuzuji, že Bascom tu není moc vítán,tak mě kontaktuj na icq 376811892 a nejen ty, ale kdokoli kdo bude potřebovat pomoct s progamováním AVR v bascomu. Víc hlav víc ví.
/pokud jsem něčím porušil pravidla, nekamenujte mne prosím, jen jsem chtěl pomoct/