Zdravím, mám zdrják psaný podle všeho v GCC a potřeboval bych ho přeložit pod CodeVision s GCC knihovnama. Tváří se to všechno ok až na jednu hlášku :
Error: C:\cvavr2\avr\pgmspace.h(210), included from: main.c: incomplete type is not allowed
přitom definice typu vypadá ok, ale nelíbí se to. Máte nškdo ponětí co by to mohlo být? Teprve s Cečkem začínám , takže zkušenosti nic než moc.
Přilkádám i zapakovaný zdroj, pro případ, že by měl někdo chuť se na to podívat. Je to stažený sw pro DIPmetr. Pro úplnost zdroj zdroje - vcelku zajímavé věci elm-chan.org/works/ddm/report_e.html
díky. Jirka
P.S. kdyby se někomu podařilo to přepsat do Codevision tak by to bylo super.díky ddm.zip (9.11 KB)
A co si to tak nechat zkompilovat v GCC? Proč chceš něco hotového zbytečně převádět na jiný compiller?
I když teoreticky by to jít mělo. Musíš ale v CV dát na začátek #include <avr_compiler.h> tam jsou nadefinované odlišnosti mezi CV a GCC a taky musíš musíš zadat cestu do knihoven GCC v Configure project - C compiler - Paths. a na to stejně potřebuješ Avr studio a GCC mít nainstalované.
Asi by to bylo nejjednodušší, ale s GCC neumím, jsem říkal, že jsem s Cčkem na začátku. CV i WinAVR mám nainstalované a patha na Knihovny mám myslím přesměrované taky v pořádku, protože krom té jediné hlášky se compiler nezlobí, oproti počátečnímu stavu a #include <avr_compiler.h> nepomohlo. Prská dál.
Je to děs, do teď jsem dělal v Bascomu a to Céčko je zvěrstvo.
Co by mohlo vyvolat tu hlášku?
A který typ ti to nechce vzít? Když poklepeš na tu chybovou hlášku, tak ti to skočí na řádek, kde se mu to nelíbí.
Má tam vlastní typy BYTE,WORD,DWORD,INT a UINT, ale nikde jsem je neviděl nadefinované za pomocí typedef
typedef unsigned char BYTE
typedef int WORD
typedef unsigned long int DWORD
atd.
taky ty typy začínající “prog” - prog_uint8_t atd… jsou jakési podezřelé.
No divné je na tom to, že hlásí chybu ve standadtní knihovně pgmspace.h u
definice typu: typedef void prog_void PROGMEM; zkoušel jsem jinou verzi knihovny, a pořád / neřád / stejný. Divné…
Jestli bych mohl poprosit, zkus mi poslat nějaký jednoduchý zroják c GCC na odzkoušení překladu, aby to náhodou nebyla systémová chyba propojení CV a GCC, což by také nebylo vyloučené, že, nebo mnoho podivností jest mezi nebem a klávesnicí.
dík.