Pomoc s testováním nového fóra

Podíval jsem se trošku blíž na část nového fóra.

Prohlížel jsem mailovou schránku, zkoušel jsem odkazy. Vypadá to, že odkazy fungují dobře, zprávy asi žádné nechybí. Reset hesla proběhl v pořádku, už mi funguje přihlášení heslem. Ale teďka k připomínkám…

  1. Fórum je anglicky a nenašel jsem, kde to přepnout na češtinu. Testoval jsem v prohlížečí Chrome CZ (Win7 CZ). Mozilla Firefox mi fórum nezobrazila vůbec (používám starou verzi Firefoxu 52.xxxx CZ - novou mám na jiném PC - odzkouším později). Asi bych se vykašlal na automatické rozpoznání jazyku podle Win nebo prohlížeče (maximálně jako výchozí nastavení při registraci nového uživatele), jinak ať si každý jazyk nastaví v profilu.

  2. Import nezvládá na 100% značky v příspěvcích - v příloze je vidět, že místo změny velikosti písma jen vypsal značku do textu, barvu změnit nezvládl vůbec. Značku pro kód programu v prvním případě poznal, ale rozhodil řádkování, ve druhém případě značku nepoznal a vložil to textu.

Odkaz na téma, ze kterého je ukázka : [C a flagy) - hned úvodní příspěvek, v přílohách v souboru Text.txt je “zdrojový text” dotčené části.

  1. U příspěvků bych uvítat datum a čas vzniku tak, jak je tomu u původního fóra. Informace typu “před hodinou”, “před 2 dny” jsou celkem nic neříkající.

  2. Nebylo by od věci, kdyby nové fórum využívalo celou šířku webové stránky a ne jenom sloupec uprostřed obrazovky o šířce cca 50% obrazu (pro zobrazení prohlížeče v maximalizovaném okně). Obzvláště dnes, kdy drtivá většina monitorů má poměr stran 16:9.

  3. Některé odkazy v příspěvcích se otevírají v novém okně, některé v původním. Chtělo by to sjednotit - mně osobně vyhovuje, když se odkaz otevírá v novém okně, ale ideálně kdyby to šlo nastavit - třeba v menu “Interface”. Totéž s nastavením jazyka.
    Text.txt (851 Bytes)
    Cestina2.png
    Cestina1.png