počítanie impulzov do 30Hz

Som úplný začiatočník.Potrebujem napísať program pre prietokomer-impulzy 0 až cca 30 za sekundu.Nechcem,aby mi niekto program napísal,lebo najlepšie sa človek učí,keď sa s tým potrápi sám…ale ešte lepšie,keď mu má kto poradiť.Takže ak je niekto,kto je ochotný mi pomocť,potrebujem len nasmerovať…mám použiť prerušenie od TMR, prerušenie od zmeny log.úrovne na vstupe alebo nejaký iný postup?

Cau, uz mas vybranej nakej typ PICu ? jak budes hodnotu zobrazovat ? (posilat), muzes vyuzit oboji jak preruseni od TMR i zmeny lig urovne

S kolegom v práci chceme vyrobiť prietokomer na hydroolej.Zatiaľ je to všetko len v rovine návrhu-mechanika aj elektronika.Takže zatiaľ použijeme “čo domáca dieľňa dá”.
-16F84A alebo 16F628A
-3miestny LED display( mám doma nejaké staré dosky zo satel.prij)
Pokiaľ to bude fungovať(ťažšia bude mech.časť,ale to tu nebudem rozvádzať)určite firma dá na to nejaké financie,a potom by sa to mohlo posunúť ďalej-LCD zobrazovač,kalibrácia,komunikácia s PC…

Tak urcite bych tu 84A VYSKRT, je uz stara, 628A bude stacit ma 16bit TMR,int osc …
osobe bych volil uz lcd nez led , zalezi na tobe (vas) jak se rozhodnete, jinak tady doveda.byl.cz/konstrukce/index.htm se daja najit naka inspirace,kody… , ale jestli ses opravdu zacatecni v programovani a elektronice bude to asi chvilku trvat (nechci te ale nijak odradit), takze nahot konecne zadani a neco s tim udelame

Veľmi ďakujem.Skusim nieco spravit a ozvem sa.
P:S:Som začiatočník len v programovaní mikrokontrolérov,s elektronikov robím už pomaly 25 rokov.

Takže toto je výsledok môjho snaženia.Určite to v najbližších poskladám a vyskúšam v reále.Potom aj dotiahnem niektoré časti programu,ktoré nie sú doriešené.
PRIETOKOMER.ASM (5.48 KB)