Kniha v češtině pro programování PIC v C

náhodou jsem narazil na toto: shop.ben.cz/cz/121332-c-pro-mikr … y-pic.aspx chce se mi říct - no konečně - mně už je teda k ničemu, ale myslím, že ji spousta začátečníků uvítá.

Kde ta knížka byla, když jsem začínal :smiley: jsem si musel zapsát navíc předmět abych se naučil :slight_smile:

Zakoupeno ještě v předprodeji. Po pár prolistováních se mi to zdá být dobré, ale ještě jsem se nezkoušel s C zabývat.

Zdravim,

Ma niekto tuto knizku? shop.ben.cz/cz/121332-c-pro-mikr … y-pic.aspx

Alebo to iste na CD? shop.ben.cz/cz/421332-c-pro-mikr … y-pic.aspx

Moje otazky su:

• Oplati sa ju kupit (mam uz zopar, ale nejak ma nepresvedcili …)?

• Nie je tam vela chyb (v knizkach (nielen o MCU) som nasiel nefunkcni kod, alebo nespravne zapojenie - nie vzdy sa dostanem k najnovsim errata a potom je to o nervy)?

• Pre koho je tato knizka urcena (zacinajucim / mierne pokrocilim / pokrocilim …)? Uz mam nieco malo za sebou ale nie je to ono, mnohym veciam nerozumiem a nakolko som doteraz vzdy nasiel nieco funkcne tak som to implementoval a nezaoberal sa s tym do podrobnosti, a mnoho krat to nevyhovuje na 100% ale zijem s tymi nedostatkami - tak by som ich rad odstranil

• Dalsie rady pripomienky.

• Odporucarete ine knizky (CZ / EN) ako je tato? Malo by byt C18 (ASM NE!!!), MCU PIC18xxxx (ideal PIC18F4520), 16x4 / 16x2 LCD, 1 wire sensory (teplota / eeprom) - zatial dalsie veci nepotrebujem Smile .

Dakujem za kazdu radu a nazor.

Prajem pekny den.

M.

Taky by mě zajímaly názory na tuto publikaci, přemýšlím o tom, že bych si ji pořídil. Díky

Můžu soudit jen podle zveřejněného obsahu.
Trochu mi tam vadí, je jednotlivé základy a pojmy z Cčka jsou tam rozprostřeny po celé knize do jednotlivých příkladů, ale někomu jinému to může připadat zas jako výhoda.
Kniha je podle mně určená úplným začátečníkům a mírně pokročilým. Vysvětluje nejen základy jazyka, ale i strukturu a HW periferie mcu, organizaci paměti.
Jedno ale můžu říct s jistotou - co se týká PICů a jazyka C, tak je nejlepší co můžete pořídit, i když jenom proto, že je jediná. V CZ/SK nemá ekvivalent.

Jinak co se týče typů, bude použitená i pro jiné z řady 18fxxxx - jen musíte samozřejmě includovat header příslušného typu.U nějakých jednodušších příkladů ani překladač nemusí hlásit chyby - v opačném případě se už ale musíte zanořit do datasheetu a upravit neshody podle aktuálního typu.

Samotná znalost prog. jazyka je jen půlka úspěchu začínajícího programátora jednočipů - naprosto nezbytná je taky orientace v datasheetu - k čemuž by konec konců mohla i tato kniha napomoct, protože jak vidno z ukázek, podstatnou část tvoří právě přeložený DS typu PIC18F1220/PIC18F452 - patrně mají shoné pouzdro.

Ahoj

Promiň, malinko se mýlíš. Ekvivalent samozřejmě existuje. :smiley: Uvedeno výše. Nicméně to , o čem píšeš znám, měl jsem v ruce a vlastním osobně. Řekl bych, že obě věci se dobře doplňují.

Som z toho volaaký zmatený.
Jaký ekvivalent uvedený výše? Jestli myslíš ten můj odkaz, tak to je úplně ta samá kniha, na kterou se ptá anonym.
Pokud se mýlím, tak prosím upřesni.

Podívej se na tuto stranu a najdeš odpověď - viewtopic.php?t=1857&start=75. Je to z 9.12.2011 a v pdf souborech to najdeš.

Zmátlo mně to"Uvedeno výše." :blush: nenapadlo mně se podívat úplně nahoru - to je myslím dobrá alternativa. Navíc podstatně levnější . A přeju autorovi překladu hodně čtenářů.
Jen mi nějak nejde do hlavy, že i když se vlastně na ten odkaz dívám vždy, když se sem připojím, byl pro mně do teď “neviditelný”.
Už se nedivím proč je dnešní reklama tak agresivní, uřvaná a otravná - jenom samotná zmínka se snadno přehlédne.
Vlastně i ten anonym si nevšiml - jinak by se neptal.

Edit: teď jsem si ale všiml, že Anonym shání knihu o programování PIC v C a ten odkaz v “titulku”(nebo jak to nazvat) je na tu asemblerovskou.