Zdravim, programuji v assembleru procesor 16F628A. Pokud vemu procesor, zapojim ho do obvodu, tak program jede. Mam v obvodu tlacitka co maji vyvolat preruseni. Stalo se mi, ze se mi po stisku nektereho tlacitka program zresetoval a bezel znova. Procesor jiz nesel preprogramovat, jako by byl zamceny. Vzal jsem jiny, zakazal v programu preruseni a dal ho do obvodu. Delal jsem s nim totez co v predchozim pripade, ovsem zadna chyba nenastala, procesor preprogramovat stale lze.
Dotaz zni, je mozne ze se mi nejak podarilo napsat program co blokuje nasledne dalsi preprogramovani? Opravdu se mi nezda, ze mam chybu v HW a nejake piny jsem odpalil.
Kazdopadne uz tu mam takto zablokovane 3 procesory, program v nich bezi, na vstupni piny to reaguje dle programu, vystupni se zda ze taky delaji to co dle programu maji, ale uz je nelze preprogramovat
administrator: přejmenováno z "PIC 16F628A - program ho zablokuje ?!"
Ahoj.Toto sa stalo aj mne,ale na PIC rady 12F asi 5krat.Až som niekde na pandatrone objavil diskusiu,na ktorej sa to riešilo . pandatron.cz/?forum&elektron … &fs=2&se=1
Prečítaj si dokladne celu diskusiu.Ja som to v profi programatore takto pobabrane PIC opeť naprogramoval,netreba zufať
V první řadě by mě zajímal typ programátoru a programovací software. A pak nastavení konfiguračního slova procesoru. Obecně lze říct, že znám cca 2 případy, kdy dojde k zablokování procesoru pro reprogramování.
Pouzivam programator Velleman K8048. Po vlozeni procesoru do nej, program PICPROG2 hlasi ze procesor neni v desce, nebo ze nesouhlasi typ.
Ale problem jsem jiz vyresil. Deska Velleman K8048 ma vyvedeny konektor na ICSP programovani, kam jsem pripojil PICKIT2, ktery ho bez problemu dokazal vymazat. Pote sel jiz naprogramovat opet i pres seriovy port. Ted budu zjistovat co mam tak zazracneho v kodu, kdyz se to dokaze takto seknout
Neni to programom.Ešte raz si prečítaj to vlakno čo som Ti napísal v prvom odkaze.Tam to maš vysvetlené,ako po lopate,prečo k tomu došlo.Je to uplne zrozumitelne podané a potvrdené viacerimy uživatelmi.