grafický barevný LCD z Nokia 3510i - jak zvýšit kontrast?

Ahoj všichni,
rád bych se zeptal, jestli má někdo zkušenosti s tímhle displejem. Displej se mi podařilo rozběhat, ale obraz je docela temný. Jak se zvedne svítivost displeje?

Protože se jedná o poměrně běžný a dostupný displej, přikládám mnou vyrobenou desku pro bezproblémové propojení displeje a knihovnu kterou jsem nasel na netu. Tato deska jde použít i pro nakonektorování černobílé verze displeje z mobilu Nokia 3510 a pravděpodobně i mobilů 3310, 3330 a 3410. U posledních 3 ovšem musíte změnit propojení kwonektorů viz. module.ro/nokia_3510.html
Díky této desce můžete nedestruktivně připojit displeje ovšem je důležité co nejpřesněji vyvrtat vymezující díru!

Edit: pripojuji tu redukci


src.zip (4.88 KB)

Zeptej se a pak si i odpovez:twisted: kontrast je OK chybelo podsviceni bílou diodou. Můj typ lze při troše snahy použít ta SMD z mobilu. Snad se aspon ta deska ci knihovny budou hodit:-)

přepracuji redukci tak, aby obsahovala o jeden pin více a mohli jste na ní napájet přimo smd bílé led diody pro podsvícení. Otazkou je, zdali diody připojit napevno k napájení, nebo umožnit ovládání z MPU.

hm zatial dakujem… uz so mzvazil aj moznost CB displeja… uvidim

Tak jsem si otevřel knihovny a hodilo by se i font.h když už tu poskytuješ knihovny… tak pokud je maš tak je prosím pošli na mail: a.remes@seznam.cz a nebo ještě lip je hoď tady. diky