Rad bych se tu zeptal, zda nekdo neznáte nejakou moznost graficky nastavit registry pro PIC, je docela neprijemne stale dokola prochazet datasheet a nastavovat registry a opisovat vyznam jednotlivých bitu.
Vím, ze existuje moznost takto nastavovat nejakym programkem registry OTION_REG a myslim dva dalsi, ale jen pro procesor 16F84A a podobne. Ale u nových typu je registru velka spousta a nastavovaní take.
MCU od jinych vyrobcu napriklad TI maji takovou moznost primo ve svem vyvojovem programu.
Kdyby jste nekdo o necem vedel, dejte prosim link nebo nazev.
Dekuji.
administrator: přejmenováno z "grafické rozgrani pro nastaveni registru"
samotnej MPLAB to neumi, nic sem takovyho nenasel, tohle umi spise C kompilatory, neco malo je na vyber v CCS (priloha), a ukaze ti to i kod kterej timhle nastavenim vyprodukujes… ccs.zip (157 KB)
Ano, přesně tohle jsem hledal, jen jsem doufal, že to umí nějakej soft od Microchipu a že jsem to jen nenašel. A nebo že je na to nějaky soft samostatně.
Diky za link, počin je to dobrý, žel trochu neštastně navržený, tedy pro více typů MCU nepoužitelný. Protože je tam vyběr ragistrů jako první volba. Mělo by to být spíše tříděné podle MCU, poté by se v okénku s výběrem registrů mělo upravit, podle toho, jaké jsou pro daný typ dostupné.
Dobrý počin, ale vychovoval v době, kdy se používalo jen par typů. Škoda.
Co se týká toho CCS, tak zajimavé, bohužel pouze pro Cčkaře a bohužel po vyzkoušení dema, to má dost nesrovnalostí pro nové typy. Některé volby nejsou vůbec a některé nejdou nastavit, i když MCU je podporuje.