File registers / Watch-jak zapnout pracovní názvy registrů?

Prosím o radu.Potřeboval bych zapnout moje pracovní názvy registrů,v “File registers nebo Watch” to je jedno.Nepochopil jsem způsob jak se to dělá. Našel jsem nějaké příspěvky na foru,no nepochopil jsem.Pevné registry se zobrazí,ale ty které používám jako pracovní pouze adresa.Pro přehlednost by se mi hodilo spíše mnou vytvořený název.Pic je 16F84A a Mplab v8.43.zkoušel jsem i starší.

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "názvy registrů"

Cau, pokud si otevres okno Watch tak Add FSR pridas registry ktery obsahuje procesor(pevne), Add Symbol pridavas registry,bity nadafinovavy tebou ci include souboru, musis to nejdriv prelozit

ahoj,dík za odpověď, ale já si myslím,že to nadefinované mám(snad dobře)viz obrázek.není ale aktívní chlívek “Add Symbol”.nebo se to nezobrazí,jak má.

TAka blba otazka mas prelozeny program…tj F10 a skoncilo to bez chyby. lebo inac nepriradi ram k registrom

Fík: Lepší máš používat cblock a endc. Pozor na verzi mplabu. Já jsem měl jednu(8.3X), která absulutně neřešila, že jsem si registry nějak pojmenoval.
Kdyžtak zkus verzi 8.40, ta fičí v pohodě.

Čím na Ubuntu programuješ PICy?

Output,si myslím,žádné chyby neháže,viz obr.překlad proběhne v pohodě. zkoušel jsem verze 8.10,8.15,8.3x,teď 8.43.Pro jistotu jsem to vyzkoušel ina windows xp.Chová se to stejně.
Na ubuntu používám Mplab přes wine-program psaní,gpsim na simulaci.jsem spíš začátečník.

chybi ti tam vlozeni include souboru bez toho to nejde :wink:

LIST P=16F84A, R=DEC INCLUDE<P16F84A.INC>

odskouseno na 8.43

omlouvám se vícekrát jsem omylem odeslslal příspěvek.

:arrow_right: administrator: opraveno

Dík za rady,zatím to vypadá,že jsem hůlka,protože to co mi radíte jsem jaksi měl dobře.no asi mi není dáno.zdar

A to si to jako uz vzdal Joooo :question: hot sem ten zdrojak kouknem na nej , skus si tam hodit muj zdrojak co ti to udela

EDIT: tak uz mam taky pripad ze mi to nejde :confused:

EDIT2: ten zdrojak mas v projektu ?? skus ho prelozit samotnej jako Quickbuild ASM , ja mel botu v tom projektu
s_include.asm (103 Bytes)

ne nevydal,programem to není.chyba je v programu.stahl jsem zdrojak z netu,ten normalně funguje,jak píšete.kdyz udělám stejný postup s mým zdrojákem zařve mi output linker error.
fik5.1.asm (6.32 KB)

vlastně když mám soubory .lkr .inc u zdrojáku a v projektu je mám ručně nalezené,pak to zkompiluju,jakmile to nechám na přímo objeví se chyba linkeru.

ten soubor cos mi poslal funguje.

me to normalne de , rikam mel sem botu v tom projektu , skus vytvorit novej

zdravim,takže chyba byla zcela jednoduchá.bohužel jak to bývá odhalit to bylo dost v potu.ani v mplabu ani ve zdrojáku chybka nebyla.mrška byla v názvu “fik5.1.asm”.s tou první tečkou si překladač nerozuměl,když jsem tam hodil podtržítko"fik5_1.asm",bylo vyřešeno.snad to někomu bude k něčemu.dík za ochotu.

tak to je jasny proc me to fungovalo, sem to prekopirovaval a pojmenoval po svim
[forum.mcontrollers.com/t/mplab-neprelozi-asm-do-hex/785/1) :laughing: :laughing:

Chtěl jsem se ještě zeptat,jestli jde nějak zrychlit animate step time.víc než je možnost v setting.nebo vůbec jaký je rozsah nastavení.dík

F5 - stop , F6 - reset , F7 - krokovani, po 1 instrukci, F8 - krokovani, po 1 instrukci (Ceckove instrukci !), F9 - program se rozbehne (zastavis to F5 nebo Breakpointem) , animate step vubec nepouzivam ,
nabidka Debugger.jpg

no jasně,to jsem našel.jenom nevím jak simulovat procesor rychleji,abych mohl sledovat výstupy nebo registry(některé).když dám F9,pak v simulátoru nevidím nic(je mi jasné,že je v procesoru fofr)a krokování se mi zdá dobré pro nějakou jednodušší smyčku.možná je to jen o stylu práce a zvyku.Cečková instrukce je nějaký blok instukcí napsaný v C-jazyku?Mohl bys mi prosím napsat,kde najdu nějaké informace?Radši cz,ale budu rád i za angl. dik

Pokud das Run(F9) tak se ti nic nezobrazuje, az kdyz se ti to zastavi, takze kdyz chces videt nakou zmenu tak si tam das Breakpoint (2x kliknes pravim mysitkem na radek kde bude zmena , udela se ti tam cerveny kolecko s B a program se ti tak zastavi,pak to odkrokujes F7 )

Co se tyce informaci o C for PIC je tady i neco na foru , nebo treba google.cz/webhp?hl=cs#hl=cs&source=hp&q=C+compiler+for+PIC&btnG=Vyhledat+Googlem&lr=&aq=f&oq=C+compiler+for+PIC&fp=c99e3e3700965982 , ale to uz v jinim tematu