už dý řešim, jak udělat, aby se brzdový světla moje RC modelu rozsvítila při spuštění obvodu break
řekl sem si že platit 500kč za jednotku nechci, vyrobil sem si pomocí atmega8 obvod kterej vše řídí.
a ted k problému, když se aktivuje break obvod tak regulátor motoru vyzkratuje motor, v tom momentě brzdí a já bych chtěl aby v tom momentě začaly svítit světla.
bohužel nemužu jednu svorku dát na zem a nechat týct proud zkrz regulátor a diodu pač když se zase rozjedu tak by došlo ke zkratu… nevim jak to popsat asi radši dodám pak schéma
jak to vyřešit? jak pomocí AVR změřit zkrat bez toho abych jednu svorku regulátoru připojoval na napájení nebo zem?
předem díky za všechny použitelný odpovědi
administrator: přejmenováno z "brzdová světla RC modelu"
já právě nevěděl co leze z přímače a co jde do regulátoru, jsou tam 3 vodiče, jeden zem druhej 5V
a právě jestli se o zapnutí break obvodu stará regulátor tak to takhle nepujde
z primace by mely lest impulzy 1 - 2 mS / 50 HZ, vis. Jak fungují modelářská serva
regulator se ovlada stejne jako servo, (pokud nemas neco spesl )
na com se da nastavit ta brzda ?? na reglu ci na vysilacce ?
na regulátoru se nastavuje brzda, už sem si uvědomil jak si to myslel
napadlo mě že budu pomocí ADC měřit co se děje mezi RC a regulátorem a podle toho vyhodnotim případ kdy je brzda (když je stisknutej plyn a prudce se do 1s přehodí na spátečku spustí se brzda)
jasně teče, díky indukci, ale jak to změřit? a hlavně jak rozlyšim proud tekoucí při běhu motoru nebo při brždění? regulátor je obousměrný tak to nejde rozlišit
to netusim , vetsinou se pouziva zapojeni do H mustku asi tak nak
jj tak sem to myslel, ale tusim ze kdyz das plyn a hned zpatecku tak to brzdi pak vratis do neutralu a zase zpatecku tak to couva ( todle sem cet v manualech nekolika visilacek i u ty moji ale nedelato !) tak to budes muset osetrit aby nesvitily svetla kdyz couvas
ADC - analog - digital converter… převádí z analogu na digitál
podle multimetru opravdu brzdí zkratem, a právě brza se spustí když z plynu přejdu na zpátečku, pokud dám plyn pak neutrál 1s počkám a dám zpátečku funguje zpátečka a brzdu vynechá
Ještě řešíš ten problém, nebo už vyřešeno? Máš koupenej přijímač v modelu, nebo stavěnej? Bylo by totiž asi nejjednodušší zasáhnout do programu dekodéru (pokud to jde a pokud je procesorovej) a rozsvěcet si brzdovky přímo z dekodéru…