Zdravím, mám ATmegu16 a potřeboval bych na ní rozchodit externí A/D převodník Σ-Δ typ AD7715 přes SPI rozhraní. Dosud jsem s SPI nepracoval a vůbec si nevím rady co s tím ať koukám do datasheetu jak chci. Neměl by někdo prosím hotový nějaký kód v C pro A/D po SPI z kterého by se dalo něco vyčíst dalo se na něm stavět? Děkuju, moc by mi to pomohlo.
administrator: přejmenováno z "16-bit A/D převodník a SPI rozhraní"
Ten A/D mám k dispozici, protože se používá u nás ve fabrice ve výrobě, tak na co kupovat něco jiného zvlášť když A/D převodníky jsou relativně drahé IO. No zítra si s tím zkusím pohrát, ale nevím no, nejsem přiliš zkušený programátor abych programoval nějaké sběrnice.
Čas je drahej, křemík je levnej…
Za jen o něco málo více peněz je k mání od AD u farnella A/D kterej se nekonfiguruje a jen čteš data. Taky si nenapsal k čemu to chceš - co budeš vzorkovat a jak hustě…
Ahoj SPI rozhraní není složitý ale k tomu převodníku potřebuješ mapu registrů můžu ti poslat knihovnu kde budeš zadávat jen adresu a hodnotu a převodník ti bude vracet hodnoty, psal jsem jí pro axeleometr ADXL354 ten převodník bude jednoduší. David
Tak to bys byl hodnej, já se snažím si s tím pořád poradit a nevím si s tím rady, nedokáži se v tom jejich kódu zorientovat, tady jsem se pokusil upravit alepsoň porty podle MEGY16, registry s 68HC11 se zdají kupodivu shodné.
Tady dosavadní kód codepad.org/j7pQmmCF
administrator: přiloženy externí soubory source-raw.txt (2.25 KB)