forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Programování uC Microchip v C
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
Petr
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.2.2008
Příspěvky: 645
Bydliště: Praha západ Hostivice

PříspěvekZaslal: 12 duben 2009, 15:15    Předmět: Citovat

Po stažení souboru 755080410.z_p a jeho rozbalení dostaneš soubor "knizecka.pdf", ten lze otevřít třeba v Adobe Reader 7.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
vlasta_vlcek
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.9.2008
Příspěvky: 358
Bydliště: Valašské Meziříčí

PříspěvekZaslal: 12 duben 2009, 18:26    Předmět: Citovat

No, tak jsem nahlédl, jak se jmenuje ten můj soubor: Newnes,.Programming.16-Bit.PIC.Microcontrollers.in.C.(2007).Spy.[0750682922].pdf. Našel mi jej vševěd Google. Vl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1520

PříspěvekZaslal: 12 duben 2009, 22:07    Předmět: Citovat

Subor *.z_p musis rozbalit. Mne ho robalil TotalComander, stacilo nan kliknut. V nom je zabalene *.pdf a to teba napr. prekopirovat a uz ide normalne prezerat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
marzou
Profesionál
Profesionál


Založen: 13.9.2008
Příspěvky: 144

PříspěvekZaslal: 12 duben 2009, 22:35    Předmět: Citovat

Díky, už to jede, nedošlo mi že z_p je zip:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
relatko
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.2.2009
Příspěvky: 139

PříspěvekZaslal: 05 červen 2010, 21:56    Předmět: Citovat

Zdravím.
Začal som sa učiť programovanie MCU zn.PIC v jazyku C.Softvér používam mikroC verzia 8.0.0.0.
Počas debugovania (F7) tohoto cvičného programu ako náhle príde na to že sa má vykonať matematická operácia i = ((a - b)/9);
naskočí okno z programom ale v asembléry.
Neviete mi prosím poradiť kde sa to dá nastaviť aby som mohol "krokovať"
program v C-čku ?

int a = 4457;
int b = 223;
int i ;

void main()
{

while (1)
{

Delay_ms(1);
i = ((a - b)/9);
Delay_ms(1);
}
}
Vopred vďaka za radu.
Relatko.

Edit:

Ako sa v C-čku robia bitové operácie.
Mám na mysli ekvivalent asemblérskeho BTFSS,BTFSC,BCF,BSF
Ak to dobre chápem IF,SWTCH "berú na vedomie" len celý byte,wodr,int...
Relatko.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
swat
Anonymní





PříspěvekZaslal: 10 červen 2010, 18:41    Předmět: Citovat

PIC - LITE od HI TECH je zadarmo,má omezený kód,který navíc není max. optimalizován,ale to vůbec pro začátek nevadí,přímo v adresáři najdeš i info ohledně tohoto jazyka,navíc jsou tam i hotové rutiny.Tento překladač navíc patří mezi to nejlepší.Rovněž se v něm učím a je to super:-)
Návrat nahoru
 

 
noname
Anonymní





PříspěvekZaslal: 10 červen 2010, 20:41    Předmět: Citovat

Nazdar.
Nainštaloval som si PIC - LITE od HI TECH(10/12/16) len neviem ako to mám nastaviť aby sa mi dali otvoriť ukážkové projekty z adresára kde je PIC - LITE od HI TECH nainštalovaný.Nový projekt v C sa mi podarilo založiť.Nápoveda pod F1 je dosť biedna. Confused
Návrat nahoru
 

 
relatko
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.2.2009
Příspěvky: 139

PříspěvekZaslal: 12 červen 2010, 21:41    Předmět: Citovat

Zdravím.
Pracujete niekto v mikroC? v 8.0.0.0.
Skúšam to s ním a mám takýto problém.
Po skompilovaní kódu F9 spustím debuger a F8 "krokujem" program.
Keď však prídem na podprogram,chcel by som aby debuger "skočil" na podprogram,aby som videl krok po kroku ako sa vykonáva.Skutočnosť je však taká,že podprogram sa vykoná,ale "akože" v jednom kroku.
Pri krokovaní F7 sa niekedy stáva že sa zobrazí kód v asm. o čo nemám záujem.Viete mi niekto poradiť ako to krokovať aj z podprogramom?
Vopred vďaka za odpobveď.
Relatko.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Petr
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.2.2008
Příspěvky: 645
Bydliště: Praha západ Hostivice

PříspěvekZaslal: 13 červen 2010, 6:20    Předmět: Citovat

K čemu je dobré to krokování, jen se ptám, nepoužívám to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
relatko
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.2.2009
Příspěvky: 139

PříspěvekZaslal: 13 červen 2010, 6:45    Předmět: Citovat

Učím sa pracovať v C a prechádzam si examples projekty čím sa snažím pochopiť ako sa daný program vykonáva.
Relatko.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Petr
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.2.2008
Příspěvky: 645
Bydliště: Praha západ Hostivice

PříspěvekZaslal: 13 červen 2010, 6:51    Předmět: Citovat

Tak to jo, to ti chválím že se takto učíš. Hodně zdaru.
Není to ironie, myslím to vážně...
Jinak používám SourceBoost, mikroC neznám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
relatko
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.2.2009
Příspěvky: 139

PříspěvekZaslal: 16 červen 2010, 0:11    Předmět: Citovat

Zdravím.
Chcem sa opýtať či HI-TECH C Compiler for PIC10/12/16 MCUs
je možné spustiť aj samostatne ,alebo iba pod MPLAB IDE.
Relatko.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Petr
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.2.2008
Příspěvky: 645
Bydliště: Praha západ Hostivice

PříspěvekZaslal: 16 červen 2010, 0:27    Předmět: Citovat

Dá se použít i vývojové prostředí HI-TIDE 3.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 21 červen 2010, 11:48    Předmět: Citovat

Zdravím
Narazil jsem náhodou na tento http://books.google.cz/books?id=aRoHSrT4yJwC&dq=Programming.16-Bit.PIC.Microcontrollers.in.C&printsec=frontcover&source=bn&hl=cs&ei=_y8fTJuSBsGaOPGgrYcM&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CCwQ6AEwAw#v=onepage&q&f=false kde jsem kupodivu narazil při prohlížení na vývojové prostředí MPLAB IDE v7.41 které mám nainstalované tam je popsané programování v C jak to mám udělat abych mohl programovat v C Picy v tomto prostředí a za druhé jak mám dát ten logický analyzátor do toho prostředí?díky



screen.JPG
 Komentář:
 Velikost:  36.83 kB
 Zobrazeno:  6591 krát

screen.JPG


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 962

PříspěvekZaslal: 21 červen 2010, 12:16    Předmět: Citovat

do MPlab doinstalujes nejaky prekladac do cecka napr C18 od mikrocipu, a logicky analizator das view a posledna polozka je analyzator. Popisujem verziu 8.00
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Další
 
Strana 3 z 13
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2019 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)