forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Návod na plošné spoje pomocí plotru Aritma 0512
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Ostatní
 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 15 listopad 2010, 11:47    Předmět: Citovat

neposkodi to teplovodivy lak ked to chces prezehlit nanho ? ono totiz prekrocenim tepoty klesa citlivost na svetlo.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Šebi
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 12.4.2007
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: 23 leden 2011, 12:12    Předmět: Citovat

Nezkoušel jste někdo předělat starou laserovou tiskárnu aby se dalo tisknout přímo na DPS?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 513
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 24 leden 2011, 19:07    Předmět: Citovat

To nikdy nemuze fungovat, protoze DPS je priliz siroka a posun ji nedokaze posunout, si myslim ja...
_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 24 leden 2011, 19:57    Předmět: Citovat

skor by som mal obavu ci sa to prilepi na DPS....a vojst by to tam malo...to sa tyka upravy ktoru by trebalo urobit..... i ked vecsina ma blbo rieseny posun papiera.... tj okolo valca...

ale njake hybrid je tu ..ink/toner Very Happy ked vidim kolko sa trappi tak fotocesta je krasa Very Happy http://translate.google.sk/translate?hl=sk&langpair=en|sk&u=http://hackaday.com/2010/11/14/direct-to-pcb-inkjet-printing-2/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
vasek732
Anonymní





PříspěvekZaslal: 26 leden 2011, 17:29    Předmět: aritma 0516 Citovat

Trinom napsal:
Zdravím. Neviděl jsem, že by někdo vyřešil problém se svítící LEDkou ERROR. Všichni mi říkali, že je to normální a že to mám ignorovat, když to tiskne. Mě se to ale nelíbilo a zkoušel jsem. Nakonec jsem přišel na nastavení COM portu. Vy píšete 9600-7-sudá-1-xon/xoff nebo 9600-8-nic-1-HW. První mi nefungovalo vůbec, druhé jede, ale svítí ERROR. Po několika pokusech jsem se dostal na plně funkční řešení: 9600-7-sudá-1-HW funguje, dokonce i bez LEDky ERROR.

PS: Mám Aritmu 512 pod XP. Problém s pady mě teprv čeká.



Aritma 0512 , 0516.doc
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Aritma 0512 , 0516.doc
 Velikost:  26 kB
 Staženo:  440 krát

Návrat nahoru
 

 
sedmi
Nováček
Nováček


Založen: 30.6.2011
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: 30 červen 2011, 18:48    Předmět: Citovat

Zdravím všechny,
jsem vlastníkem aritmy 516 která má jako konektor cannon 25.
Na internetu jsem našel obrázek jak připojit kabel, ale když jsem na aritmu koukl blíže tak piny na mé aritmě nesouhlasily s tou na internetu.
Poté jsem zde mezi vašemi příspěvky našel popis jak to mám zapojit tak jsem tak učinil ale nic se nestalo, když jsem přes Plotr.bat spustil tisk tak se aritma ani nepohla, ale com1 mám nastavený správně i soubor HPGL je v pořádku.
Nevítě čím by to tedy mohlo být?
Děkuji


Naposledy upravil sedmi dne 17 červenec 2011, 19:08, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 02 červenec 2011, 14:04    Předmět: Citovat

Tohle nejde?
kód:
Aritma    <->    PC9
7 GND    <->    5 GND
2 TXD   <->   2 RXD
3 RXD   <->   3 TXD
4 RTS   <->   8+7 CTS
20 DTR   <->   6 DSR
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
sedmi
Nováček
Nováček


Založen: 30.6.2011
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: 19 červenec 2011, 0:50    Předmět: Citovat

Díky za zapojení, po propojení všech drátu mi to jede.
Ale na stal problém, motorek který zajišťuje přiražení pera na vozík se v pulce cesty zastaví a nejede.
Díval jsem se jestli něni neco v nepořádku v mechanice, ale vše je jak má, takže nevím jestli může být motorek v háji nebo jsem měl něco blbě nastaveno.
Zatím jsem používal hodnoty nastavení na comu jak jsou popsány tady na fóru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 19 červenec 2011, 4:28    Předmět: Citovat

Tenhle problém jsem měl taky. Namazat, promazat, protočit "šneka" rukou, jestli někde nedrhne. Pokud to nepomůže, vyhodit s *.HPGL souboru příkaz SP X a dát mu "pisátko" ručně do držáku. Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
sedmi
Nováček
Nováček


Založen: 30.6.2011
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: 19 červenec 2011, 11:23    Předmět: Citovat

Celé je to promazané, jak jsem se tak na to koukal tak jsem zjistil že když to chcě předat pero na vozík tak se zastaví tak v půly cestě na předáni a začně se motorek točit na druhou stranu aby dal zase držák na pera na svoje místo, ale motorek je jakoby velmi slabý a závitová tyč se v tom plastu na kterém je nasazná jen protočí a nic, zaseknese celý stroj.
Plus, často se mi ted stává že když aritmu zapojím do sítě a přepnu spínač tak jen uslyším lupnutí a aritma se nezapne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 19 červenec 2011, 15:41    Předmět: Citovat

sedmi napsal:

Plus, často se mi ted stává že když aritmu zapojím do sítě a přepnu spínač tak jen uslyším lupnutí a aritma se nezapne.

S tímhle ti neporadím.

To pisátko mu můžeš dát na přímo. Nebo zkus motor odpojit od desky a připoj na něj 12V. Jestli zasune pisátko do držáku. Opačnou polaritou pisátko zase veme. A ještě tam je tuším koncák, zkus ten najít. Jestli nespíná moc brzy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
sedmi
Nováček
Nováček


Založen: 30.6.2011
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: 19 červenec 2011, 16:00    Předmět: Citovat

Jasně vyzkouším, už jsem vymazal i SP X ze souboru *.HPGL ale ted se mi vubec nechce aritma rozjet.
Jakmile přepnu spínač nice se nestane, buď stihnu vidět jiskru ve spínači nebo v zásuvce.
Už jsem se díval na desku a vše je v pořádku, tak jestli už někdy někdo měl tento problém a vyřešil ho prosím o radu.
pro Honza3: Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 19 červenec 2011, 16:08    Předmět: Citovat

sedmi napsal:
... ale ted se mi vubec nechce aritma rozjet....

Jednu z prava, druhou bombu z leva a když nic, tak třetí z vrchu. Taky to někdy pomůže Very HappyVery HappyVery Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
sedmi
Nováček
Nováček


Založen: 30.6.2011
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: 19 červenec 2011, 18:34    Předmět: Citovat

Tak už vím včem to je, je to blbá cívka co je namotaná vedle spínače (ta malá)
Takže musím vyměnit.
Nevíte kde se dá sehnat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 21 březen 2012, 21:57    Předmět: Aritma 0512 se ani nehne Citovat

Ahoj, doufam ze to vlakono jeste obcas ozije... Koupil jsem si s kamosem Aritmu 0512 a ne a ne ji rozchodit. Nikdy predtim nebyla pouzita, zapinali jsme ji poprve. Neexistovalo vice HW verzi? Podle tohoto zapojeni na str.1 nam to nefunguje, plotr se ani nehne a error LED se nerozsviti. Proste nic. maximum co jsme z neho dostali byla testovaci stranka (ovsem ne jako v navodu P1 a P2 zaroven, ale ENT... Je to normalni?

Diky,

Honza

P.S.: Sorry, registraci dotahnu Very Happy
Návrat nahoru
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Ostatní Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Další
 
Strana 15 z 17
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)