forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Návod na plošné spoje pomocí plotru Aritma 0512
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 16, 17, 18  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Ostatní
 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 21:04    Předmět: Re: Návod na plošné spoje pomocí plotru Aritma 0512 Citovat

honza3 napsal:
Na co jsi mi odpovídal?


Myslel jsem, že ti to nekreslí samostatné plošky. Pochopil jsem to úplně špatně.


M4r1hu4n3 napsal:
J... kdyz mam moznost upravit hotovy tistak v Eaglu tak zmensim vsechny vrtaci otvory na 0.4 a po vyleptani nemusim nijak znacit diry jehlou nebo podobne ...


Chceš říci, že např. otvory, které mají normálně průměr třeba 0,8 mm, zmenšíš v EAGLu na 0,4 mm a pak je vrtáš vrtákem 0,8 mm?

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
M4r1hu4n3
Profesionál
Profesionál


Založen: 17.3.2008
Příspěvky: 69

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 21:14    Předmět: Citovat

Ano, presne tak.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 21:20    Předmět: Citovat

Co to je za blbost? Jak můžeš vyvrtat PADS , který má 0.4 mm vrtákem 0.8 mm?
Nebo máš na mysli PADS průměr např. 1.2 mm, díra 0.8 a ty ji zmenšíš na 0.4?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
M4r1hu4n3
Profesionál
Profesionál


Založen: 17.3.2008
Příspěvky: 69

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 21:32    Předmět: Citovat

honza3 napsal:
Co to je za blbost? Jak můžeš vyvrtat PADS , který má 0.4 mm vrtákem 0.8 mm?
Nebo máš na mysli PADS průměr např. 1.2 mm, díra 0.8 a ty ji zmenšíš na 0.4?

Nekde doslo k otoceni, rikam ze si predelavam diry na 0.4 pro snazsi chyceni vrtacku ktery ma 0.8 a vice. S ostruvky si taky pohraju a zvetsim je, preci jen po odvrtani by tam moc medi okolo nezustalo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 21:40    Předmět: Citovat

Špatně jsem pochopil M4r1hu4n3

Jen tak náhodou, neexistuje nějakej program, kterej mi převede SCH a BRD do Eaglu 3.55

Zkoušel jsem totiž vyrobit na Aritmě plošňák v 3.55 s vypnutou volbou FILL PADS a ono to funguje!! Namalovalo mi to i s dírkama na vták!! 1 díra za 2 vteřiny, to je můj rekord ve vrtání za tu dobu, co mám Aritmu Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 21:50    Předmět: Citovat

M4r1hu4n3 napsal:
... rikam ze si predelavam diry na 0.4 pro snazsi chyceni vrtacku ktery ma 0.8 a vice ...


Podle mě je to zbytečné. Když mám v EAGLE otvor průměr 0,8 mm, tak jej vrtám vrtákem 0,8. Když má 0,9 mm, tak jej vyvrtám vrtákem 0,9, apod. Nestává se mi, že by vrták ujel. Když jsem porovnával svůj plošný spoj s plošným spojem, který jsem si nechával vyrábět (byl vrtaný CNCčkem), tak vypadali stejně (až na to, že vyráběný měl masku). Vrtám deset let starou mikrovrtačkou (podobná těm, které jsou dnes k dostání v GM).

Při tomto způsobu bych měl obavu, že když vrták musí odvrtat i měď, tak utrhne celou plošku.


honza3 napsal:
... Jen tak náhodou, neexistuje nějakej program, kterej mi převede SCH a BRD do Eaglu 3.55 ...


Stačilo by převést BRD, převod celého projektu by pravděpodobně znamenal i převod knihoven. Řekl bych, že nic takové neexistuje...

Nedá se nějak editovat ten HPGL soubor?

Mimochodem: dobrá změna avataru Smile

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 169

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 22:01    Předmět: Citovat

honza3 napsal:
Špatně jsem pochopil M4r1hu4n3

Jen tak náhodou, neexistuje nějakej program, kterej mi převede SCH a BRD do Eaglu 3.55

Zkoušel jsem totiž vyrobit na Aritmě plošňák v 3.55 s vypnutou volbou FILL PADS a ono to funguje!! Namalovalo mi to i s dírkama na vták!! 1 díra za 2 vteřiny, to je můj rekord ve vrtání za tu dobu, co mám Aritmu Very Happy


Mne sa to podarilo vypnut aj v 4.16r2....len to nemam ako vyskusat....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
e.l.e.n.k.a
moderátor
moderátor


Založen: 4.1.2006
Příspěvky: 32
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 22:05    Předmět: Citovat

administrator napsal:
... Vrtám deset let starou mikrovrtačkou (podobná těm, které jsou dnes k dostání v GM). ...


Kdes jí tehdy sehnal? Brácha jí asi před deseti lety sháněl kvůli modelářství a dlouho se mu nedařilo jí sehnat.

_________________
Elenka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 22:12    Předmět: Citovat

Dovezl jsem si jí z Conrad Electronic (z Německa). Stála opravdu hodně, ale vyplatila se. Jelikož se značně zahřívá (po 20 minutách se jí nedá udržet v ruce) a vydává neuvěřitelný hluk (větší rámus než moje taktéž 10 let stará Narex 500W vrtačka) tak jí budu muset v brzké době vyměnit.
Je nerozebíratelná, takže jí nelze namazat.

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 22:16    Předmět: Návod na plošné spoje pomocí plotru Aritma 0512 Citovat

citace:
administrator napsal:
Mimochodem: dobrá změna avataru


počkej až sundám masku Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy


citace:
stanleyv napsal:
Mne sa to podarilo vypnut aj v 4.16r2....len to nemam ako vyskusat....


Ono vypnout to jde, když tam místo hpgl dáš něco jíneho, u čeho bude položka FILL PADS přístupná, ale jak se vrátíš na HPGL, tak sice zůstane prázdná, ale nepřístupná. Jestli myslíš něco jiného, napiš.

citace:
administrator napsal:
Nedá se nějak editovat ten HPGL soubor?


Tady máš HPGL soubor, jen kousek

.I;;17:.N;19:IN; IP 0,0,100,100; SC 0,100,0,100;
VS 2;
SP 1;
PA 43,36;
PD;
PA 43,3947;
PA 4704,3947;
PA 4704,36;
PA 43,36;
PU;
PA 4171,94;
PD;
PA 4144,67;
PA 95,67;
PA 68,94;
PA 68,130;
PA 95,157;
PA 4144,157;
PA 4171,130;
PA 4171,94;
PA 4161,98;
PA 4140,77;
PA 99,77;
PA 78,98;
PA 78,126;
PA 99,147;
PA 4140,147;
PA 4161,126;
PA 4161,98;
PA 4151,102;
PA 4136,87;
PA 103,87;
PA 88,102;
PA 88,122;
PA 103,137;
PA 4136,137;
PA 4151,122;
PA 4151,102;
PA 4141,106;
PA 4132,97;
PA 107,97;
PA 98,106;
PA 98,118;
PA 107,127;
PA 4132,127;
PA 4141,118;
PA 4141,106;
PA 4131,110;
PA 4128,107;
PA 111,107;
PA 108,110;
PA 108,114;
PA 111,117;
PA 4128,117;

Až tam najdeš plošku, dej mi, prosím vědet.
A program na úpravu HPGL neznám!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 169

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 22:41    Předmět: Re: Návod na plošné spoje pomocí plotru Aritma 0512 Citovat

honza3 napsal:


Ono vypnout to jde, když tam místo hpgl dáš něco jíneho, u čeho bude položka FILL PADS přístupná, ale jak se vrátíš na HPGL, tak sice zůstane prázdná, ale nepřístupná. Jestli myslíš něco jiného, napiš.



Nie , nepoznam nic ine...mal som na mysli presne to, a vtedy to neberie, ako ze je to vypnute?... Asi nie, ak si to us skusal....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 22:43    Předmět: Re: Návod na plošné spoje pomocí plotru Aritma 0512 Citovat

honza3 napsal:
... Až tam najdeš plošku, dej mi, prosím vědet.
A program na úpravu HPGL neznám!!


Je mi líto, ale HPGL jazyk opravdu neumím Very Happy.

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 169

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 23:15    Předmět: Re: Návod na plošné spoje pomocí plotru Aritma 0512 Citovat

administrator napsal:
honza3 napsal:
... Až tam najdeš plošku, dej mi, prosím vědet.
A program na úpravu HPGL neznám!!


Je mi líto, ale HPGL jazyk opravdu neumím Very Happy.


Co na tom nevies, sak to je lahke :

PU - pero hore, PD - pero dole, PA - (asi pohyb).....len z tych cisel vyjst Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 27 březen 2008, 23:49    Předmět: Návod na plošné spoje pomocí plotru Aritma 0512 Citovat

citace:
administrator napsal:
Je mi líto, ale HPGL jazyk opravdu neumím


Jsem si to myslel Very Happy

citace:
stanleyv napsal:
Co na tom nevies, sak to je lahke :


To ja vím, co znamenají jednotlivé příkazy, ale které mám smazat, abych v PADu měl plošku pro vrták? A mazat jednu po druhé je nesmysl, víš, kolik těch plošek by jsi musel umazat, a to nemluvě o tom, že má každá jinou hodnotu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 169

PříspěvekZaslal: 28 březen 2008, 0:27    Předmět: Citovat

Nechcel som ta nastvat, pisal som to ako for Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Ostatní Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 16, 17, 18  Další
 
Strana 2 z 18
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)