forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
PIC 24FJ64GA002 problem a AD prevodnikom
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
diallix
Účastník
Účastník


Založen: 16.2.2018
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: 24 červen 2018, 15:26    Předmět: PIC 24FJ64GA002 problem a AD prevodnikom Citovat

Zravim.

Uz dlhsie mam problem s AD prevodnikom.
Vizia je taka, ze chcem k MCU pripojit trimer alebo joistick a ovladat jas - blikanie LED.

Skusal som snad vsetko od navodov v datasheete az po navody na cinskych weboch, napriklad tu : https://blogs.yahoo.co.jp/mikewanko2/10328193.html

Kod robi to, ze LED chaosne blika a ked zapojim trimer/joistick, tak sa nic nedeje. Neviem co robim zle.

Za kazdy navod ci postrech dakujem.


Naposledy upravil diallix dne 27 červen 2018, 11:06, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mahoney
Profesionál
Profesionál


Založen: 26.12.2013
Příspěvky: 142

PříspěvekZaslal: 24 červen 2018, 20:30    Předmět: Citovat

Zdar.

Hovoříš o svém nefunkčním kódu pro PIC24FJ64GB002, ale odkazuješ na cizí kód pro PIC24FJ64GA002. To je zaprvé jiný mikrořadič, a za druhé umísti sem svůj vlastní kód, jinak se tu s tebou nikdo moc bavit nebude.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
diallix
Účastník
Účastník


Založen: 16.2.2018
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: 27 červen 2018, 11:10    Předmět: Citovat

Cau.

Ja mam PIC 24FJ64GA002 urobil som v predmete spravу chуbu.

Kod je presne rovnak ako na spominanom webu.

kód:
#define CLOCK 16

_CONFIG1(JTAGEN_OFF & GCP_OFF & GWRP_OFF & BKBUG_OFF
   & COE_OFF & ICS_PGx1 & FWDTEN_OFF)

_CONFIG2(IESO_OFF & FNOSC_FRCPLL & FCKSM_CSDCMD
   & OSCIOFNC_OFF & IOL1WAY_OFF & I2C1SEL_PRI & POSCMOD_NONE)

void delay_us(int usec);
void delay_ms(int msec);

unsigned long ADCValue;

int main(void)
{
   CLKDIV = 0;                 
   AD1PCFG = 0xFFEF;            // AN4(RB2)
   TRISA = 0xFFFE;              // RA0
   TRISB = 0xFFFF;             


   T3CON=0b1000000000110000;
   PR3 = 3124;                  // 50000÷((1/16)×256)-1 = 3124

   AD1CON1 = 0x8044;            // AD1CON1:A/D

   AD1CON2 = 0x0400;            // AD1CON2:A/D

   AD1CON3 = 0x1F05;            // AD1CON3:A/D

   AD1CSSL = 0x0010;            // AD1CSSL:A/D
   AD1CHS  = 0x0000;            // AD1CHS:A/D

   IEC0bits.AD1IE = 1;          // A/D

   while(1)
   {

      delay_ms(ADCValue);
      // LED
      LATAbits.LATA0 = !LATAbits.LATA0;
   }

   return 0;
}


void __attribute__((interrupt,auto_psv)) _ADC1Interrupt(void)
{
   IFS0bits.AD1IF = 0;   
   ADCValue = ADC1BUF0;
}


void delay_us(int usec)
{
   usec=(int)(CLOCK*usec)/10;
   while(usec)
   {
      asm("NOP");
      asm("NOP");
      asm("NOP");
      asm("NOP");
      asm("NOP");
      asm("NOP");
      usec--;
   }
}

void delay_ms(int msec)
{
   int i;
   for(i = 0; i < msec; i++)
   {
      delay_us(1000);
   }
}
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mahoney
Profesionál
Profesionál


Založen: 26.12.2013
Příspěvky: 142

PříspěvekZaslal: 28 červen 2018, 12:02    Předmět: Citovat

A chápeš aspoň zhruba, jak by ten program měl pracovat?

Jaké máš k dispozici ladící prostředky (IDE a programátor/debugger)?

Edit 180629: Nemůžeme ti pomoci, když nechceš pomoci ty nám a nebo nás dokonce zavádíš jinam. Na tvém webu, na nějž jsem tu dnes v jiném vlákně, které jsi také založil, našel odkaz, popisuješ též PIC24FJ64GB002 (a v tom druhém vlákně taky, a nikoliv "GA"), takže to patrně překlep nebyl - to je jedna věc. Druhá věc je, že autor stránek, ze kterých jsi vložil program, překládal nejspíše MPLAB C30 kompilátorem, ale domnívám se, že ty máš jiný - proto jsem se ptal na vývojové prostředky. Jelikož ovšem neodpovídáš na otázky a ani potřebné informace neuvádíš sám, mohu zůstat jen u domněnek.

Čas ovšem nikdo z nás nikde nekrade, nejsem si už úplně jistý, jestli ještě chci pomoci. Zkus mě přesvědčit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
diallix
Účastník
Účastník


Založen: 16.2.2018
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: 02 červenec 2018, 17:04    Předmět: Citovat

Ahoj.

Ja mam k dispozicii dva MCUcka , GB a GA. Tento moj prispevok je zamerany na GA. Ja pouzivam MPLAB C30 tiez.
Co sa tyka chapanie, rozumiem akoby mal program fungovat, avsak mi to nejde. Pri presunu trimrom mi led dioda blika chaoticky, tak ako aj ked trimer nepouzijem. Neviem kde moze byt chyba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1494

PříspěvekZaslal: 02 červenec 2018, 20:18    Předmět: Citovat

Je napätie na trimri stabilné?
To skoro zaváňa pinom v lufte.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 307
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 03 červenec 2018, 9:18    Předmět: Citovat

diallix: Musíš číst správný ADC buffer k tomu správnému kanálu. Máš A/D nastavenej na AN4 a čteš buffer pro AN0.
_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mahoney
Profesionál
Profesionál


Založen: 26.12.2013
Příspěvky: 142

PříspěvekZaslal: 03 červenec 2018, 19:02    Předmět: Citovat

Zdar Smile Pěkně to dostal zadarmo Very Happy

Přiznám se že jsem ani nevěděl, s PIC24 jsem ještě nedělal a cíl byl pro začátek získat všechny informace a namotivovat, ale shodou okolností tu mám úplně toho samýho brouka už nějakou dobu na zkoušku nachystanýho, tak jsem si říkal že to konečně vytáhnu a testnu - no, a pak se tu objeví profík a už jsem to nestihl Very Happy

Prosímtě, když už jsme u AD, nenašel jsem ani ve Family refmanu žádnou tabulku s předpočítanýma clockama, jen vzoreček - máš k tomu nějaký doporučení?

A ještě bych se zeptal obecněji: Jak je to u XC16 s .inc soubory, dají se po instalaci kompilátoru někde najít čitelný (tj. nekompilovaný, čitelný člověkem), nebo smůla?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 307
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 03 červenec 2018, 22:43    Předmět: Citovat

Mahoney: Pravda, dostal to zadarmo. Víc jsem nezkoumal, odmítám luštit nastavení registrů z HEXu, to krutě nesnáším.
Já sám jsem se s tím pěkne zadrbal než jsem A/D rozchodil u těhle PIC24, ale dsPIC byl horší. Ale je to společně s dsPIC moje nejoblíbenější rodina. Na PIC24FJ64GA306 mám postavený speciální PLC.
Já jsem to spočítal tušímže 1us na TAD, ale nejkratší TAD je v Electrical specifiations v konkrétním datasheetu.

*.inc - netuším o co se jedná ve spojení s XC16.

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mahoney
Profesionál
Profesionál


Založen: 26.12.2013
Příspěvky: 142

PříspěvekZaslal: 04 červenec 2018, 11:20    Předmět: Citovat

No, pro mě zde bylo trochu překvapení už to, že má ADC nějaký buffery, ovšem když si člověk uvědomí že to dělá až 500 ksps tak to asi význam má. Jinak tak daleko (el. specs) jsem se v datasheetu ohledně ADC nedoscrolloval, to přiznávám, ale mrknu se, ať neumřu blbej. Hledal jsem jen v sekci s ADC, v el. spec. hledat časy převodů mě prostě nenapadlo. Dík za tip.

Že se ti líbí se nedivím, co jsem se tak díval tak jsou skutečně už promyšlenější, mě například asi přijde vhod integrovanej plnohodnotnej řadič přerušení (kterej microchipí osmibity nemají, a třeba i "obyčejná blbá" základní ATmega8 od bývalé konkurence ho má), tedy až se s tím vším pro začátek nějak popasuju.

Ano, napsal jsem blbě tu příponu, .inc je to v ASM, ale myslel jsem samozřejmě soubor s definicemi ohledně hardwaru (MCU) které se připojují při překladu, tedy zde .h soubory. Mám pocit že jsem kolem toho kdysi hledal a našel jsem jen nějaký kompilovaný, ale pro programátora jě někdy důležitý si to přečíst "na vlastní oko", proto se na to ptám jestli náhodou nevíš (dřív než to nainstaluju, abych věděl jestli to mám vůbec instalovat, nebo jít rovnou na starší C30, o kterým ovšem vím že "lidsky čitelné" definice má).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
diallix
Účastník
Účastník


Založen: 16.2.2018
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: 04 červenec 2018, 12:12    Předmět: Citovat

Billy Bob Bean napsal:
diallix: Musíš číst správný ADC buffer k tomu správnému kanálu. Máš A/D nastavenej na AN4 a čteš buffer pro AN0.


Dakujem Billy Bob Bean moc za odpoved. Ja sa v kanaloch atd este zatial nevyznam. Mohol by si, prosim ta, napisat ako ma ten kod vypadat?
Bol by som ti strasne moc vdacny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mahoney
Profesionál
Profesionál


Založen: 26.12.2013
Příspěvky: 142

PříspěvekZaslal: 04 červenec 2018, 16:41    Předmět: Citovat

Na řádku 51 změň nulu na čtyřku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
diallix
Účastník
Účastník


Založen: 16.2.2018
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: 04 červenec 2018, 17:16    Předmět: Citovat

Mahoney napsal:
Na řádku 51 změň nulu na čtyřku.


Zmenil som to a stale nic. LED pomaly blika ale nereaguje na zmenu napätia. som uz z toho zufaly.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mahoney
Profesionál
Profesionál


Založen: 26.12.2013
Příspěvky: 142

PříspěvekZaslal: 04 červenec 2018, 20:05    Předmět: Citovat

Tak si vezmi datasheet toho MCU a referenční manuál k převodníku a podívej se do něj a do programu, co ti říká AD1CHS registr. BBB ti totiž napověděl, když napsal
citace:
Víc jsem nezkoumal, odmítám luštit nastavení registrů z HEXu

Tím ti řekl, že si to máš zkontrolovat. V tom refmanu jsou krásný bohatě komentovaný ukázky toho, co je třeba jak dělat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
diallix
Účastník
Účastník


Založen: 16.2.2018
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: 04 červenec 2018, 20:48    Předmět: Citovat

Kdeby som neskusil vsetky mozne ukazky z datasheetu, tak by som tu nepisal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Strana 1 z 3
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)