forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Nazory a skusenosti s Nextion displejmi
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory
 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 949

PříspěvekZaslal: 31 leden 2018, 9:49    Předmět: Nazory a skusenosti s Nextion displejmi Citovat

Ma niekto niekde pouzite? Ako sa to chova? Aka je rychlost prekreslovania. Ano su nejake videa a nanete ale nieje nad vlastne skusenosti. IDE a demo som si stiahol aj co to poskusal. Vyzera to lakavo a dobre.
https://www.itead.cc/display/nextion.html

https://www.itead.cc/wiki/Nextion_HMI_Solution

Ukazka rychlosti a rozdielu vykreslovania.
https://youtu.be/7GqW64QvFIE


Naposledy upravil Atlan dne 12 březen 2018, 21:23, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 506

PříspěvekZaslal: 31 leden 2018, 18:09    Předmět: Citovat

Osobní zkušenost s timhle hardware nemám, ale testoval jsem pro kolegu to jejich návrhové prostředí v režimu simulátor a zdali pujde připojit přes virtuální com třeba k proteusu aby mohl vyvíjet bez hardware. A to funguje. Víc nevím Wink
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 949

PříspěvekZaslal: 31 leden 2018, 23:33    Předmět: Citovat

Tak na to sa pozriem. Vidim tam v IDE moznost ovlatat displej ext cez com port (nap vyystupom z uP) ale zeby to slo z proteusa ma nenapadlo.

Budem musiet pozriet ako sa daju dostat data z proteusa na nejaky virtualnu com port.... Nemas blizsie info?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 949

PříspěvekZaslal: 01 únor 2018, 15:11    Předmět: Citovat

No simulacia proteusu a displeja dava zabrat. Skusime oetstovat s arduinom na rychly test ppstaci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 01 únor 2018, 16:47    Předmět: Citovat

Koupil jsem si NX3224T028_011R na aliexpressu. Měl jsem plán z toho udělat termostat pro kotel. Líbilo se mi dotykové ovládání. Komunikuje se s tím pomocí UART. Docela jednoduché. Akorát co mi vadí že obrázky se ukládají do displeje a ne na SD kartu. Ale nedělal jsem nic co by bylo časové náročné na vykreslovaní.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 949

PříspěvekZaslal: 01 únor 2018, 16:58    Předmět: Citovat

No objednal som 3,5 (kladiem si otazku ci som nemal zobrat vecsi) tu lepsiu verziu 108Mhz koli tomu ze chcem vvykreslovat 6kanalovy indikator vybudenia.
Ramcek z 3d tlaciarne nanho mam vytlaceny.
Napisal som program pre arduino, posiela nahodne cisla pre jednotlive bargrafy.
Zatial to vyzera slubne.
Uvidime v reale.
Pacia sa mi tie moznosti programovania displeja za chvilku je hotova kompletna ponuka na jednotlivych strankach (obrazovkach)
Oproti povodnemu displeju 128x64 zeleno cierna klasika je to proste luxus.
Dam video ked pride displej a otestujem to. V reale.

http://youtu.be/KWdkjvI6ftU
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 299
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 05 únor 2018, 17:22    Předmět: Citovat

Hodně zajímavé. Díky za tip. Koupil jsem na Ali jeden 3,5" kousek Very Happy
Zas na druhou stranu, teď jsem si zvykl na bluetooth a RoboRemo appku v androidím telefonu...

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 949

PříspěvekZaslal: 27 únor 2018, 17:04    Předmět: Citovat

Tak displej po cinskom novom roku prisiel.
Povedzme ze aj vecsi som mohol objednat Very Happy
Nevadi. Funguje sviezo res tak ako aj v simulacii.
Objavilo sa sice nejake blikanie pri preklreslovani datumu ale to bolo refresom 100ms( upravis som program aby prekreslovalo len ked sa menia minuty tak ze uz to je ok)
Nastavil som parametre na pred inicializaciu aby pri zmene stranky nezostali na chvilku viditelne prednastavene zakladne hodnoty.
Zatial spokojnost az na jednu vec. Nahratie projektu trva skoro 1min.
Tak ze budem simulovat ako doteraz afinalne to tam nahrajem. To nieje problem kedze ide simulovat displej na pc a posielat data s uP po uarte. Tak ze stym by nemal byt problem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 299
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 01 březen 2018, 10:16    Předmět: Citovat

No jsem zvědavej. Už by mi mohl taky přijít. NAhoď nějaký reálný foto Smile
_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 949

PříspěvekZaslal: 03 březen 2018, 10:33    Předmět: Citovat

Prilozim video. Nic moc video. Ale farby to ma celkom pekne v reale. Odozva dobra, je pravda ze mam tu lepsiu verziu, pre istotu rtc vyzera dobre akurat baterku nedodali nevadi. Rtc je at8563T predpokladam kopia pcf8563t tak ze by to malo chodit dobre, aj tak sa cas bude synchronizovat pri zapnuti s rds tak ze ma to netrapi az tak.

https://youtu.be/R1PRy6gI1SU

Je treba si uvedomit ze doslpej je povodne na vysku to zodpovedaju aj pozorovacue uhly. Tak ze zlava alias zo spodu je to troska horsie.



20180303_093928.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  20180303_093928.jpg
 Velikost:  530.63 kB
 Staženo:  37 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 299
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 06 březen 2018, 23:57    Předmět: Citovat

Takhle to nevypadá špatně. Mě dneska přišel 4,x" kousek. Mám jen základní 48MHz ARM.
Jen jsem to zapnul na 5V a podíval se na demo. Dost mě šokovaly humusácké barvy, ale je to naštěstí jen to první debilní pozadí co tam mají. Další obrázky jsou přijatelný. Hlavně to nesmí být moc tmavý, to pak zobrazuje dost špatně. Doufám, že někde najdu zítra USB uart převodník a zkusil bych do toho něco natlačit vlastního.

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 07 březen 2018, 5:59    Předmět: Citovat

Nahrát program do displeje jde i přes microSD kartu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 299
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 07 březen 2018, 11:20    Předmět: Citovat

Úplně na haluz jsem vyhrábl USB uart převodník v šuplíku. Tak jsem do toho hned nahrál firemní logo a s bílým pozadím to LCD vypadá naprosto suprově za ty peníze. První dojem s demem od nextionu byl fakt děsnej.
_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 949

PříspěvekZaslal: 08 březen 2018, 17:07    Předmět: Citovat

http://youtu.be/Fa8uGX3Fi2w
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 299
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 09 březen 2018, 0:39    Předmět: Citovat

Atlane to ti chodí dost luxusně. Mě ta základní verze docela rozsypává písmo. Cos použil za font a jaks ho převedl na ten *.zi formát?
Já když použiju komponentu Number, tak mi chybí vždy cca 1/4 čísla zprava... a podobný věci mi dělají téměř všechny fonty. Na písmo jsem použil "fontgen" z nextion fóra a převedl jsem tam Arial.

EDIT: Zkusil jsem jiné písmo a mám po problému s rozsypáváním. Potřebuje to neproporcionální písmo, pak je to v pohodě...

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Strana 1 z 2
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)