forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
VF vysilac/prijimac MX-RM-5V / FS1000A

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika bez mikrokontrolérů, procesorů
 
vlasta_vlcek
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.9.2008
Příspěvky: 358
Bydliště: Valašské Meziříčí

PříspěvekZaslal: 28 listopad 2017, 18:32    Předmět: VF vysilac/prijimac MX-RM-5V / FS1000A Citovat

Dobrý den,
nemáte prosím někdo zkušenost s uvedenou dvojicí vf vysílače/přijímače?

Chtěl jsem je použít pouze v režimu klíčování vysílače signálem z výstupu PIR čidla tak, že při přivedení úrovně H na vstup vysílače se mi tatáž úroveň H objeví na výstupu přijímače. Nechci tedy přenášet data v pravém slova smyslu, stačí mi, když mi to na výstupu přijímače vygeneruje jediný pulz.

Jak je zřejmé ze schématu vysílače, vstupní signál spíná napájení celého vysílače, takže když na jeho vstupu bude úroveň L, vysílač je bez napájení a nevysílá se tedy nosná vlna. Je mi jasné, že přijímač bude v tuto chvíli přijímat cokoliv na jeho anténu přilítne a na výstupu bude binec.
Ale předpokládal jsem, že v okamžiku, kdy zaktivuji nosnou vlnu vysílače, výstup přijímače se uklidní a objeví se na něm čistá úroveň H.

Bohužel se tak neděje. Při aktivaci vysílače sice výstup přijímače přejde do úrovně H, ale signál je šíleně rozkmitaný, kmity jsou naprosto náhodné, takže o nějaké logické úrovni se nedá vůbec mluvit.

Běžné postupy, jako blokování napájení a odstranění možných zdrojů rušení (mobilní telefon) z blízkosti přijímače nepomohly.

Přijímač mám napájen 5V z laboratorního zdroje, zkoušel jsem zvednout napětí na 9V, bez výsledku.

Vysílač je napájen cca 5V ze 4ks baterií AA.

Vysílač je od přijímače vzdálen cca 50 cm, ale to určitě na kmitání výstupu přijímače při vypnutém vysílači nemá vliv.

Když zabrousím na Youtube, najdu tam desítky videí, na kterých to lidem funguje, dokonce i v režimu datového přenosu.

Nevíte prosím někdo, čím by to mohlo být způsobeno?

Děkuji za ochotu.

V příloze jsou schémata a fotky použitých modulů.

Vlasťa Vlček



FS1000A_MX-RM-5V.jpg
 Komentář:
 Velikost:  45.94 kB
 Zobrazeno:  2784 krát

FS1000A_MX-RM-5V.jpg



MX-RM-5V_schema.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  MX-RM-5V_schema.jpg
 Velikost:  57.58 kB
 Staženo:  105 krát


FS1000A.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  FS1000A.jpg
 Velikost:  133.44 kB
 Staženo:  103 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 957

PříspěvekZaslal: 28 listopad 2017, 18:59    Předmět: Citovat

Tak tieto veci sa musia synchronizovat, res primac znizit citlivost aby mohol vyhodnotit co prijal. To sa deje tak ze vysielacom vysles postupnost 8 bitov.

Takze toto pekne odloz do krabicky. Objednaj z ciny vysielac s 4 vstupmi tj tlacidlami, a prijimac s 4+1 vystupmi, na jednom je informacia ze sa prijima platny signal.
Navyse si mozes zvolit kod prenosu, tak ze relativne odolne a bezpecne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
vlasta_vlcek
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.9.2008
Příspěvky: 358
Bydliště: Valašské Meziříčí

PříspěvekZaslal: 28 listopad 2017, 19:17    Předmět: Citovat

Ahoj,
odložit do krabičky? Nechtěl jsi říci - odlož do popelnice? Smile

Víš, ale fascinuje mne, že to spoustě lidem funguje, takže mne štve, že jim ano a mně ne ..

OK, udělám, co radíš. Co se týká toho vys./přij. z Číny, zdá se, že mluvíš o určitém konkrétní zařízení. Nemáš na něj přímý link, prosím? Nebo alespoň typ? Já znám pouze Aliexpress a tam jsem si ničeho takového nevšimnul. Pokud by Ti to ale dalo práci s hledáním, nemusíš - třeba něco vhodného najdu sám.

Ještě poznámku k té synchronizaci. Jde o to, že přijímač má bez signálu na anténě nastavenou maximální citlivost a proto přiíjímá kdeco? A ve chvíli kdy mu tam pošlu sekvenci bitů, citlivost se sníží na takovou úroveň, že se tyto rušivé signály potlačí?

Díky!

Vl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
vlasta_vlcek
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.9.2008
Příspěvky: 358
Bydliště: Valašské Meziříčí

PříspěvekZaslal: 28 listopad 2017, 19:35    Předmět: Citovat

Asi jsem špatně hledal ...
Mohlo by to být něco takového?

https://www.aliexpress.com/item/PT2262-Remote-Transmitter-PT2272-Receiver-DC3V-9V-4CH-TX-DC5V-4CH-Decoding-RX-PCB-TTL-RF/32714113029.html?spm=2114.search0302.3.17.J8tfGj&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_0_10152_10151_10557_10539_10594_10596_10595_10059_10312_10314_10534_10313_10533_10084_100031_10083_10107_10304_10307_10604_10603_10341_10065_10142_10340_10068_10343_10541_10342_10562_10345_10103_10344_10302,searchweb201603_0,ppcSwitch_0&algo_pvid=dca1cd79-8db7-4729-9d61-acbde09e949e&algo_expid=dca1cd79-8db7-4729-9d61-acbde09e949e-2
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 957

PříspěvekZaslal: 28 listopad 2017, 20:04    Předmět: Citovat

Ano to som myslel, ako bezpecnost nic moc rozjodovat to nieje problem ale na tvoj ucel ok. Ak by ti to niekto rusil zmenis kod a ides. Pozor ak ti bude rusit pasmo tak to ti nepomoze.
Pozeram zecdrahsiu verziu si nenasiel?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
vlasta_vlcek
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.9.2008
Příspěvky: 358
Bydliště: Valašské Meziříčí

PříspěvekZaslal: 28 listopad 2017, 22:01    Předmět: Citovat

Zdá se Ti to příliš drahé?

Zkusím se podívat po něčem jiném, ale než bych koupil něco, co nebude dobré, raději dám na Tvoje doporučení.

Ale ještě na to mrknu.

Díky moc!!

Vl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 169

PříspěvekZaslal: 28 listopad 2017, 23:49    Předmět: Citovat

Len pozor na frekvenciu. Nie je u nás 315MHz zakázané pásmo? Teda nie voľné? Skôr by som hľadal niečo na 433MHz.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
vlasta_vlcek
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.9.2008
Příspěvky: 358
Bydliště: Valašské Meziříčí

PříspěvekZaslal: 29 listopad 2017, 0:10    Předmět: Citovat

Máš pravdu. Dík. Vl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika bez mikrokontrolérů, procesorů Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)