forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Konstrukce TV terminál s Atmega8
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR
 
Meloun1
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 19 říjen 2017, 16:03    Předmět: Konstrukce TV terminál s Atmega8 Citovat

Není mi jasné jak nastavit konfigurační slovo popis v příloze pe10_2008.pdf díky


konfigurační slovo pro AVRDUDE.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  konfigurační slovo pro AVRDUDE.jpg
 Velikost:  242.42 kB
 Staženo:  41 krát


pe10_2008.pdf
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  pe10_2008.pdf
 Velikost:  238.12 kB
 Staženo:  45 krát


_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím meloun a Meloun1 je tatáž osoba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 518
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 19 říjen 2017, 18:42    Předmět: Citovat

Ahoj.
Nepíšeš, jaký programovací nástroj používáš a jaký systém používáš na počítači.
Můžeš si stáhnout program avrdude, který funguje z příkazového řádku.
Dále si k tomu můžeš stáhnout GUI, které podle obrázku máš.
Naklikáš nastavení, které je uvedeno v pdf souboru.
Poté použiješ parametry, které máš uvedeny v červeném čtverečku.
Možná budou potřeba ještě další parametry, jako definice procesoru, definice COM portu atd. Příkladů k použití je na internetu spousta.

_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Meloun1
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 20 říjen 2017, 11:11    Předmět: Citovat

Asi jsem se špatně vyjádřil já potřebuji potvrdit nebo vyvrátit jestli mám nastavené hodnoty v okně Low nebo High jak je to je popsáno ve výztřišku které je na vpravo na tom skenu dobře nebo jaké tam mají být.Avrdude i GUI mám tím programuji díky
_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím meloun a Meloun1 je tatáž osoba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 518
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 20 říjen 2017, 19:22    Předmět: Citovat

Aha. Omlouvam se. V tomto pripade bych pouzil horni polovinu toho obrazku, tam je to spravne a stisknul tlacitko Apply feature setting.
_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 737

PříspěvekZaslal: 20 říjen 2017, 21:43    Předmět: Citovat

Hodiny a detekci napětí jsi pochopil a nastavil správně. Řekl bych, že Tě zmátlo RESET=ON. To znamená, že reset je použit jako reset a ne jako IO pin => RESET není zakázaný. Máš to správně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Meloun1
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 22 říjen 2017, 13:05    Předmět: Citovat

Zas je je něco spatně Rolling Eyes zkusil jsem naprogramovat ale programování skončilo chybou a už to nemohu vyčíst někdy to skončí takto viz příloha a někdy to skončí
co dělám špatně ? díky
    avrdude.exe: AVR device not responding
    avrdude.exe: initialization failed, rc=-1
    Double check connections and try again, or use -F to override
    this check.


    avrdude.exe done. Thank you.



eror.jpg
 Komentář:
 Velikost:  75.89 kB
 Zobrazeno:  1979 krát

eror.jpg



Terminal.hex
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Terminal.hex
 Velikost:  13.45 kB
 Staženo:  13 krát


_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím meloun a Meloun1 je tatáž osoba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 518
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 22 říjen 2017, 13:51    Předmět: Citovat

Ahoj.
Pokud to pri prvnim programovani ukazovalo nejakou signature jinou nez 0x000000 a ted to ukazuje pouze 0x0000000 Tak predpokladam, ze programovaci kabel je porad pripojeny spravne. V tom pripade to vypada, ze nefunguje krystal.
Castou pricinou je spatna volba kondenzatoru, kde i kdyz to clovek vybere dle datasheetu tak mu krystal nekmita.

_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Meloun1
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 22 říjen 2017, 14:29    Předmět: Citovat

Já to mám na nepájivém poli a takto: ty kondíky tam nemám ani odpor na resetu ani tlačítko ale kupodivu mě to fungovalo alespoň čtení před programováním


zapojeni pri progr.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  zapojeni pri progr.jpg
 Velikost:  132.07 kB
 Staženo:  28 krát


_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím meloun a Meloun1 je tatáž osoba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 483

PříspěvekZaslal: 22 říjen 2017, 15:01    Předmět: Citovat

Snažíš se marně Dragone. Melounovi nelze pomoct Wink
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Meloun1
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 22 říjen 2017, 15:25    Předmět: Citovat

Pěkně prosím smutně se dívám Embarassed předem díky
_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím meloun a Meloun1 je tatáž osoba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 164

PříspěvekZaslal: 22 říjen 2017, 18:41    Předmět: Citovat

Kryštál tam máš aj s kondíkmi podľa DS? Kondík na napájaní procesora máš? Poistky na procesoru sú nastavené na kryštál, bez toho to isto nepôjde .....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 737

PříspěvekZaslal: 22 říjen 2017, 19:05    Předmět: Citovat

Pokud jsi nastavil pojistky tak, jak jsi psal v tom prvním příspěvku a zapojení máš přesně tak, jak jsi poslal schéma, tak jsi nastavil hodiny na externí krystal, ale ten jsi mu nepřipojil. Proto to nechodí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Meloun1
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 24 říjen 2017, 14:57    Předmět: Citovat

Já už si vzpomínám že už jsem to řešil před já nevím jakou dobou ale nevím jestli na tomto fóru nebo někde jinde.Od té doby mám takové udělátko z NE555 které mi kmitá na 155 KHz výstup jsem připojil na pin 10 ale výsledek je takový to při zápisu Exclamation Exclamation je možné aby ten oscilátor kmitá na nízké frekvenci ?


    avrdude.exe: AVR device initialized and ready to accept instructions

    Reading | ################################################## | 100% 0.02s

    avrdude.exe: Device signature = 0x1e9307
    avrdude.exe: erasing chip
    avrdude.exe: reading input file "Cesta \Terminal.hex"
    avrdude.exe: input file Cesta \Terminal.hex auto detected as Intel Hex
    avrdude.exe: writing flash (5632 bytes):

    Writing | ################################################## | 100% 5.20s

    avrdude.exe: 5632 bytes of flash written
    avrdude.exe: verifying flash memory against Cesta \Terminal.hex:
    avrdude.exe: load data flash data from input file Cesta \Terminal.hex:
    avrdude.exe: input file Cesta \Terminal.hex auto detected as Intel Hex
    avrdude.exe: input file Cesta \Terminal.hex contains 5632 bytes
    avrdude.exe: reading on-chip flash data:

    Reading | ################################################## | 100% 4.70s

    avrdude.exe: verifying ...
    avrdude.exe: verification error, first mismatch at byte 0x0000
    0x30 != 0x00
    avrdude.exe: verification error; content mismatch

    avrdude.exe done. Thank you.



    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    avrdude.exe: AVR device initialized and ready to accept instructions

    Reading | ################################################## | 100% 0.00s

    avrdude.exe: Device signature = 0x1e9307
    avrdude.exe: current erase-rewrite cycle count is -256 (if being tracked)
    avrdude.exe: reading input file "Cesta \Terminal.hex"
    avrdude.exe: input file Cesta \Terminal.hex auto detected as Intel Hex
    avrdude.exe: writing flash (5632 bytes):

    Writing | ################################################## | 100% 5.02s

    avrdude.exe: 5632 bytes of flash written
    avrdude.exe: verifying flash memory against Cesta \Terminal.hex:
    avrdude.exe: load data flash data from input file Cesta \Terminal.hex:
    avrdude.exe: input file Cesta \Terminal.hex auto detected as Intel Hex
    avrdude.exe: input file Cesta \Terminal.hex contains 5632 bytes
    avrdude.exe: reading on-chip flash data:

    Reading | ################################################## | 100% 4.56s

    avrdude.exe: verifying ...
    avrdude.exe: verification error, first mismatch at byte 0x0000
    0x30 != 0x00
    avrdude.exe: verification error; content mismatch

    avrdude.exe done. Thank you.

díky

_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím meloun a Meloun1 je tatáž osoba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 518
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 24 říjen 2017, 20:44    Předmět: Citovat

Tak díky té NE555 už jde přečíst signature toho procesoru. Ale divná je ta zapisovací doba. Pokud kmitá na 155 Khz, tak by dle mého měl zapisovat mnohem pomaleji. Zápis by měl probíhat 1/4 kmitočtu procesoru. V avrdude lze k tomuto účelu pravděpodobně použít parametr -i delay


Zde vysvětlení
For bitbang-type programmers, delay for approximately delay microseconds between each bit state change. If the host system is very fast, or the target runs off a slow clock (like a 32 kHz crystal, or the 128 kHz internal RC oscillator), this can become necessary to satisfy the requirement that the ISP clock frequency must not be higher than 1/4 of the CPU clock frequency. This is implemented as a spin-loop delay to allow even for very short delays. On Unix-style operating systems, the spin loop is initially calibrated against a system timer, so the number of microseconds might be rather realistic, assuming a constant system load while AVRDUDE is running. On Win32 operating systems, a preconfigured number of cycles per microsecond is assumed that might be off a bit for very fast or very slow machines.

_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Meloun1
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 25 říjen 2017, 12:42    Předmět: Citovat

A co teď s tím já když to dám do překladače tak mi vyleze slátanina
    U programátorů typu bitbang je zpoždění přibližně zpoždění mikrosekund mezi každou změnou stavu bitů. Pokud je hostitelský systém velmi rychlý nebo cíl běží pomalu (jako křišťál 32 kHz nebo vnitřní oscilátor RC 128 kHz), může to být nezbytné pro splnění požadavku, aby kmitočtová frekvence ISP nebyla vyšší než 1/4 frekvence hodin CPU. Toto je implementováno jako zpoždění spínací smyčky, která umožňuje i velmi krátké zpoždění. V operačních systémech typu Unix je spinová smyčka zpočátku kalibrována proti systémovému časovači, takže počet mikrosekund může být spíše realistický, za předpokladu konstantního zatížení systému při spouštění AVRDUDE. V operačních systémech Win32 se předpokládá předkonfigurovaný počet cyklů na jednu mikrosekundu, která by mohla být vypnutá pro velmi rychlé nebo velmi pomalé stroje

protože neumím anglicky tak musím spoléhat na překladač a s toho překladu nejsem moudrý ale teď jsem s toho pochopil že asi musí být ten krystal 20MHz je tomu tak?díky

_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím meloun a Meloun1 je tatáž osoba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Strana 1 z 2
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)