forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Uživatelské znaky na maticovém displeji

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR
 
tomAtom
Nováček
Nováček


Založen: 9.5.2017
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: 09 květen 2017, 9:12    Předmět: Uživatelské znaky na maticovém displeji Citovat

Zdravím,

nemáte někdo zkušenost s definicí uživatelských znaků na maticovém displeji?
Nevím jak tento problém vyřešit. Znaky se dají zapsat programátorsky do programu a následně zobrazit, ale chtěl bych, aby si je vždy uživatel zadal sám.

K ovládání displeje používám ATmega16A a zobrazení ASCII tabulky mi funguje bez problémů.

Děkuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Divous
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.4.2009
Příspěvky: 225
Bydliště: Valašsko

PříspěvekZaslal: 09 květen 2017, 10:24    Předmět: Citovat

Zdravím.
Já to řešil na maticovém displeji bez ASCII tabulky.
Respektive ASCII tabulku jsem implementoval do programu
a pak ji z počítače pomocí bootloaderu měnil.
Samozřejmě je podmínkou si vytvořit i nějaký znakový editor v počítačí
a naučit jej posílat změněné znaky do procesoru.

Potřebuješ vědět něco konkrétního?

_________________
AVR Studio 4.18 + WinAVR, AVR Studio 6.2
Elnec T51prog, ASIX PRESTO, AVR MKII
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
tomAtom
Nováček
Nováček


Založen: 9.5.2017
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: 09 květen 2017, 11:03    Předmět: Citovat

Vlastně skrz Hyperterminal odesílám znaky ASCII tabulky, které se zobrazí na displeji. ASCII tabulku mám v programu nadefinou v poli, takže se vždy vybere příslušný znak a zobrazí se.

Napadlo mě to udělat tím stylem, že přes Hyperterminal postupně odešlu hodnoty znaku, které se uloží do pole a to se následně zobrazí a znak se ukáže.

Šlo by to tak nějak?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Divous
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.4.2009
Příspěvky: 225
Bydliště: Valašsko

PříspěvekZaslal: 09 květen 2017, 11:40    Předmět: Citovat

Proč by nešlo? Záleží na dalších podrobnostech.
Chceš aby si procesor zadané znaky pamatoval? Kolik?
Chceš aby vše šlo zadávat přes hyperterminál?
Vše záleží na tvé představivosti a dovednosti v programování.

_________________
AVR Studio 4.18 + WinAVR, AVR Studio 6.2
Elnec T51prog, ASIX PRESTO, AVR MKII
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
tomAtom
Nováček
Nováček


Založen: 9.5.2017
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: 09 květen 2017, 11:48    Předmět: Citovat

Pošlu ti SZ.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)