forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Krystal 32,768kHz

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory
 
Marek917382465
Nováček
Nováček


Založen: 30.10.2016
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: 10 prosinec 2016, 20:22    Předmět: Krystal 32,768kHz Citovat

Dobrý den,
mám problém s krystalem. Používám tento krystal spolu s mikroprocesorem aTmega 165p. Chci ho samozřejmě používat na měření přesného času. Předděličku mám nastavenou na 128, takže by mi měl vyvolávat přerušení po jedné vteřině, což ale nedělá a je to zhruba 1,7 vteřiny. Nějaký nápady, v čem by mohl být problém? Krystal mám relativně blízko od mikropočítače, asi centimetr. Ke krystalu jsou klasicky připojeny kondenzátory 22pF. Tohle zapojení mi na jiné aTmeze normálně fungovalo.

Předem díky za rady.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 257
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 10 prosinec 2016, 23:03    Předmět: Citovat

Změř si frekvenci krystalu osciloskopem. Už se mi párkrát stalo, že byl krystal nějakej vadnej a kmital někde úplně mimo.
_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mahoney
Profesionál
Profesionál


Založen: 26.12.2013
Příspěvky: 107

PříspěvekZaslal: 11 prosinec 2016, 9:55    Předmět: Citovat

Jj, přesně tak… Krystaly trpí na pády a nárazy a tyhle malý obzvlášť, když jsme s tím dělali ve výrobě a byla blbá várka tak byl klidně špatnej třeba i každej pátej Confused A navíc je třeba je pájet jenom krátce, velké teplo taky nesnáší moc dobře.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1455

PříspěvekZaslal: 11 prosinec 2016, 15:39    Předmět: Citovat

Nie som si úpln istý tými kondenzátormi. Skús ich dať skúšobne preč.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Marek917382465
Nováček
Nováček


Založen: 30.10.2016
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: 11 prosinec 2016, 15:55    Předmět: Citovat

Super, díky za rady Smile Prvně asi zkusím vyměnit ten krystal, protože kondenzátory používám stejné jako na jiné desce kde to šlo Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)