forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
DAEnetIP2 na TP-LINK TL-3420 s T-mobile
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Jiné mikrokontroléry, procesory, hradla
 
Jirkamm
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.5.2011
Příspěvky: 43
Bydliště: Pardubice

PříspěvekZaslal: 12 říjen 2016, 22:53    Předmět: DAEnetIP2 na TP-LINK TL-3420 s T-mobile Citovat

Dobrý den.
Nevím jestl jsem tady správně. Snad ano.

Najdu zde někoho kdo by byl ochoten mi poradit jak to rozchodit na internetu?
Mám DAEnetIP2
kód:
http://denkovi.com/ethernet-snmp-controller-web-server-24-digital-and-analog-io

Manuál v .pdf přikládám.

Jde mi o to, že to nevidím v aplikaci v telefonu, protože nevím jak to nastavit.
Když mám PC a DAEnetIP2 na jedné síti tak to v prohlížeči vidím a ovládám ale z netu mi to nejde.
Problém je, že tomu vůbec nerozumím. PC si přeinstaluji s tím problém nemám ale se síťkami jsem nikdy nic neřešil.
Četl jsem, že je asi potřeba statická IP. Mám USB modem od T-mobile 3G E3131. U T-mobile je statická veřejná IP za 180Kč/měs a statická privátní IP za 60Kč/měs.
Šlo by to udělat nějak abych nemusel platit měsíčně další prachy?
Díky moc za rady.
Jirka



DAEnetIP2_UM.pdf
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  DAEnetIP2_UM.pdf
 Velikost:  3.64 MB
 Staženo:  451 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: 13 říjen 2016, 13:53    Předmět: Citovat

Bez veřejné adresy s tím neuděláš nic. Vzdálený PC nebo mobil se dotazuje na venkovní adresu Tvého routeru. Pokud je dynamická, tak ji máš pokaždé jinou. PC ani mobil to neví, pamatují si poslední nastavenou. Dále musíš mít v routeru nastaveno přesměrování vybraných portů, ideálně z vybraných IP adres, na vnitřní IP adresu modulu. Možná by šlo zapojit ten modul na DMZ port, většina routerů to má, ale stále musíš mít veřejnou IP adresu. A nezapomeň na zabezpečení. Roboti zkoušejí spoustu IP adres a zabezpečení jen jménem a heslem je málo. Já jen, aby Ti pak někdo nezhasínal a nerozsvěcel na dálku Smile
Podobnou věc řeší spousty firem u svých produktů, protože je každý chce ovládat mobilem. Typickým příkladem jsou výrobci kamer a nahrávacích zařízení. Po zaregistrování poskytují přístup do svých zařízení z domény. Zákazníci se připojují na svůj účet v doméně. Ta doména má tu výhodu, že místo IP adresy máš jméno (seznam.cz), ale IP adresy se mohou měnit.
To co jsem psal, platí u IPV4. Stejné je to i u IPV6, ale nikdy jsem to ještě nezkoušel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 13 říjen 2016, 16:43    Předmět: Citovat

mel jsem pripojenej modul Nano Socket LAN ,v routru jsem presmeroval port na ip modulu ,ip modulu byla pridelena staticka ip podle mac adresy,na noip.com jsem si udelal ucet (zadarmo,jen kazdej mesic to musis potvrdit ze to plati) vybral jsem si nazev domeny, stahl malou utilitu ktera se ti spusti pri startu pc a skontroluje svoji ip a tu odesle "nekam" kde ji prideli tvoji vybrany domene, takze pokud bezi ta utilita (kazdych 5min to kontroluje) na pc tak se ti aktualizuje i ip s domenou, bohuzel (pro tebe) mam verejnou ip takze jak to funguje s neverejnou (pokud ji teda mas) netusim,zjisti si jakou mas IP,
do DMZ bych nic nedaval... Confused

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Jirkamm
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.5.2011
Příspěvky: 43
Bydliště: Pardubice

PříspěvekZaslal: 13 říjen 2016, 21:26    Předmět: Citovat

:Mikop
díky za osvětlení. zítra zjistím jakou mám ip.

:MiloPS3
potřeboval aby to frčelo i bez PC.

díky moc jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Jirkamm
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.5.2011
Příspěvky: 43
Bydliště: Pardubice

PříspěvekZaslal: 14 říjen 2016, 9:49    Předmět: Citovat

Ahoj.

Moc tomu nerozumím ale ipconfig mi napsal viz. obrázek

A v nastavení routeru jsem našel, že WAN Connection Type: Dynamic IP.
Ale u toho píše, že WAN settings is unavailable as the Internet Access is 3G/4G Only.
Please change settings on Internet Access if you want to use WAN
.

a odkazuje mě to sem:

The router provides four Internet access mode for you to choose:
3G/4G Only - Only use 3G/4G as the access to the Internet.
3G/4G Preferred - Use 3G/4G as the primary access, WAN as a backup.
WAN Preferred - Use WAN as the primary access, 3G/4G as a backup.
WAN Only - Only use WAN as the access to the Internet.

já mám nastavenou tu první volbu.

Tak nevím.

Zkoušel jsem se na modul připojit z telefonu, když znám momentální IP adresu a nic.
Nebo to takto taky nefunguje?

Díky moc jirka.



IP.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  IP.jpg
 Velikost:  143.19 kB
 Staženo:  31 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: 14 říjen 2016, 19:10    Předmět: Citovat

Musis do prohlizece zadat: www.mojeip.cz
To Ti ukaze WAN ip adresu na vstupu routeru. Potom nastavis presmerovani z WAN do vnitrni LAN na adresu modulu. Rozsah portu modulu bude v datasheetu. Jeste poznamka. Pokud modul pouziva pouze port 80, tj. prohlizec, zvenku nastav treba 8888. Priklad: LAN ip adresa modulu 10.0.138.50:80 WAN ip adresa 77.123.1.99:8888
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Jirkamm
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.5.2011
Příspěvky: 43
Bydliště: Pardubice

PříspěvekZaslal: 14 říjen 2016, 19:24    Předmět: Citovat

Z podobných stránek jsem IP adresu zadal a dal jsem port 161.

V manuálu na str. 39 - to je to přesměrování nebo je to něco jiného?

Díky moc Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: 15 říjen 2016, 9:28    Předmět: Citovat

Ano, to je ono. Podle datasheetu se lze dostat do modulu buď přes port 80 (webový prohlížeč - defaultni) nebo SNMP port 161. V datasheetu je obrázek nastavení z nějakého TP-Linku. Tak pro zkoušku si to nastav stejně a vyzkoušej.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Jirkamm
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.5.2011
Příspěvky: 43
Bydliště: Pardubice

PříspěvekZaslal: 15 říjen 2016, 14:54    Předmět: Citovat

To už jsem zkoušel. A nic.
Ještě zkusím jiný port než 161.

Je otázka jestli v routeru nemám něco nastavený co by to ještě blokovalo.

Díky moc jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: 16 říjen 2016, 12:14    Předmět: Citovat

Na instaluj si do PC třebas tohle: http://www.nirsoft.net/utils/cports.html
Spusť a připoj se po LAN do modulu. V programu uvidíš, přes jaké porty "teče" komunikace do modulu a zpět. Ještě mě napadá, jak se připojuješ do modulu zvenku? Myslím tím PC. Protože pokud komunikuješ z lokálního PC přes router ven a zase zpět, tak to může být také špatně, ne však nutně. Konkrétní zkušenost z práce. Musel jsem využít vzdálené PC fyzicky umístěné u zákazníka s použitím VPN.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Jirkamm
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.5.2011
Příspěvky: 43
Bydliště: Pardubice

PříspěvekZaslal: 17 říjen 2016, 10:44    Předmět: Citovat

Ahoj.

Snažím se připojit z jejich aplikace DAE-aModules z androidu.


Zkoušel jsem CurrPorts a jsem z toho jelen.

Při použití jejich sw DRM je port po každém příkazu jiný a adresa je 0.0.0.0. (obrázek "Seznam portu TCP a UDP DRM sw.png")
Nebo to chápu špatně?

Když se na modul dívám z chromu tak toho tam je také více než bych očekával. (obrázek "Seznam portu TCP a UDP Chrom.png")

Co se z toho dá odvodit?

Tady jsem ještě našel simulator (přesně mojí verze) routeru
kód:
http://static.tp-link.com/resources/simulator/TL-MR3420_V2/Index.htm


Díky moc jirka



Seznam portu TCP a UDP Chrom.png
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Seznam portu TCP a UDP Chrom.png
 Velikost:  367.15 kB
 Staženo:  34 krát


Seznam portu TCP a UDP DRM sw.png
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Seznam portu TCP a UDP DRM sw.png
 Velikost:  117.64 kB
 Staženo:  27 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: 17 říjen 2016, 15:28    Předmět: Citovat

Použij IE a ne Chroma. Je možné, že se používají activX scripty a v Chromu to pak nechodí. Platí to i obráceně a to vše jen někdy.
Pusť si ve Win jen toho IE a jen jedno okno s modulem, aby Currports toho nebylo moc. Ještě záleží na nastavení v IE a ve Firewalu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Jirkamm
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.5.2011
Příspěvky: 43
Bydliště: Pardubice

PříspěvekZaslal: 18 říjen 2016, 9:30    Předmět: Citovat

Ahoj.

Nevím jak ve W10 spustit IE. Našel jsem jen Edge.
Je to to samé?

Ale tam se mi moc nedařilo aby se v CurrPorts něco objevilo.
Občas něco ale hned to zase zmizelo.

Je to ono nebo jsem opět mimo?

Díky moc jirka.



Seznam portu TCP a UDP Edge.png
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Seznam portu TCP a UDP Edge.png
 Velikost:  72.15 kB
 Staženo:  24 krát


Seznam portu TCP a UDP Edge 01.png
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Seznam portu TCP a UDP Edge 01.png
 Velikost:  71.7 kB
 Staženo:  27 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: 18 říjen 2016, 11:47    Předmět: Citovat

Port 443 je HTTPS. Tak myslím, že to bylo spojení jinam.
Podle řádku z výpisu, by měla být Tvoje IP adresa PC 172.16.100.100 z portu 12576 na WAN IP adresu routeru 40.68.222.212 nebo 131.253.40.109 na port 443.
Podle http://www.koutas.cz/geospy/ je to někam do Amsterdamu a do Chicaga.

Pro IE ve WIN10 zkus tady:
C:\Users\XXX\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories
C:\Program Files\Internet Explorer\ iexplore.exe
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Jirkamm
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.5.2011
Příspěvky: 43
Bydliště: Pardubice

PříspěvekZaslal: 18 říjen 2016, 12:01    Předmět: Citovat

Ahoj.

No vidíš. IE jsem ani nehledal páč jsem myslel, že ho nahradili edgem.

Je fakt, že ukazuje něco jinýho.
Dá se z toho něco poznat?

Díky moc jirka



Seznam portu TCP a UDP IE.png
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Seznam portu TCP a UDP IE.png
 Velikost:  132.63 kB
 Staženo:  36 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Jiné mikrokontroléry, procesory, hradla Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Strana 1 z 3
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)