forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Komunikace uC mezi sebou(3,3V a 5V)

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory
 
Marek917382465
Účastník
Účastník


Založen: 30.10.2016
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 30 říjen 2016, 23:33    Předmět: Komunikace uC mezi sebou(3,3V a 5V) Citovat

Dobrý den,
potřebuji komunikovat mezi dvouma aTmegama. Jedna je ale napájena z 5V a druhá z 3,3V. Půjde to propojit na přímo? Zvládne ta na 3V rozlišit 1 jako 5V? Nebo je to stejné, jako s připojením bluethoot modulu a je to potřeba řešit?
Předem díky za odpověď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 728

PříspěvekZaslal: 31 říjen 2016, 8:08    Předmět: Citovat

Ze 3V na 5V by to mělo jít bez problémů přímo, opačně to bude chtít dělič nebo alespoň sériový omezovací odpor (min. 1k). Pokud ale dáš jenom omezovací odpor, dostáváš se při log. 1 mimo elektrické limity tý 3V ATmegy a můžeš jí taky poslat do věčných lovišť.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Divous
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.4.2009
Příspěvky: 225
Bydliště: Valašsko

PříspěvekZaslal: 31 říjen 2016, 8:13    Předmět: Citovat

A co takhle?


_________________
AVR Studio 4.18 + WinAVR, AVR Studio 6.2
Elnec T51prog, ASIX PRESTO, AVR MKII
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Marek917382465
Účastník
Účastník


Založen: 30.10.2016
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 31 říjen 2016, 18:07    Předmět: Citovat

Supr, díky moc. Asi zvolím odporový dělič. Mám už desku hotovou, tak aby byl zásah co nejmenší. Asi se spokojím jen s komunikací z 5V do 3,3V a ne s oboustrannou. Ještě jednou díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 516
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 31 říjen 2016, 18:53    Předmět: Citovat

Z 5V na 3.3 potrebujes prave ten delic z 3.3V na 5 nepotrebujes nic. Prevodnik signalu 5V<->3.3 jsem si udelal 2x ale potom uz jsem se na to vykaslal, skoda penez.
_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
B0sc0
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.1.2011
Příspěvky: 213
Bydliště: Absurdistán nebo Banánová republika

PříspěvekZaslal: 06 listopad 2016, 20:18    Předmět: Citovat

Nedávno jsem řešil stejný problém, akorát mezi PICkou (5 V) a bezdrátovým modulem (3,3 V). Jsou na to různé obvody, ale nejjednoduší bylo udělat oboje na 3,3 V a je klid. Problém je, když je na PIC připojena jiná periférie, ktera chce 5 V.
_________________
MPLAB + HI-TECH + PICKIT2
Zatím jenom amatér Smile a asi i navždy :-/
SMT technolog+vše okolo LED modulů
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)