forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
MPlab - neskočí na GOTO INIT po resetu

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
JohnBoss
Účastník
Účastník


Založen: 18.1.2016
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: 20 červenec 2016, 20:31    Předmět: MPlab - neskočí na GOTO INIT po resetu Citovat

Zdravím všechny. Mám menší problém s MPlabem.

V MPlabu mám nastaven jako simulátor MPLAB SIM. Po překladu z ASM do HEX mi ale neskočí na ORG 0x00 ale o dva řádky víš. Při krokování programu se drží pořád o dva řádky víš. Je to dosti nepřehledné.

Nesetkal se někdo s tímto problémem? Uvítám každou radu po 8 hodinách laborování a bez výsledku.





MPlab problem1.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  MPlab problem1.jpg
 Velikost:  146.75 kB
 Staženo:  71 krát


MPlab problem.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  MPlab problem.jpg
 Velikost:  146.96 kB
 Staženo:  64 krát



Naposledy upravil JohnBoss dne 21 červenec 2016, 14:37, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 20 červenec 2016, 21:26    Předmět: Citovat

Na každým prázdným řádku má být na začátku středník a jinak nic - můžeš vyzkoušet.
Návrat nahoru
 

 
JohnBoss
Účastník
Účastník


Založen: 18.1.2016
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: 20 červenec 2016, 22:54    Předmět: Citovat

To asi neee. Prázdný řádky mám všude jinde v programech a děla to jen tenhle jeden ASM. Přeinstalování taky nepomohlo. Je to divný. Přešla mě chuť i psát programy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 21 červenec 2016, 7:14    Předmět: Citovat

Nema skocit na org 0 ale na goto init,dej sem ten program odpoledne na to kouknu
_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
elc
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 11.10.2008
Příspěvky: 22
Bydliště: Poprad-Slovensko

PříspěvekZaslal: 21 červenec 2016, 7:31    Předmět: Citovat

Zdravím,
z Vašich screenov nie je jasné, na akej adrese Vám začíma samotný program. Totiž na adrese 0x0018 je vektor prerušenia, program by mal začínať niekde na adrese 0x0020. Uploadnite Váš program a potom budeme múdrejší. Je pravda, že po resete PIC-ko skočí na adresu 0x0000. Tam by mala byť inštrukcia GOTO niekde ( vo Vašom prípade je to na návestie Init). Pred návestím Init by Ste mali použiť direktívu org 0x0020 (tá hovorí, že nasledujúci blok Assembler umiestni od adresy 0x0020). A teda "preskočíte" vektory prerušenia.
Ak píšem, uploadnite svoj program, potom budeme múdrejší....
Prajem veľa úspechov pri programovaní PIC.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
JohnBoss
Účastník
Účastník


Založen: 18.1.2016
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: 21 červenec 2016, 14:45    Předmět: Citovat

MiloPS3 napsal:
Nema skocit na org 0 ale na goto init,dej sem ten program odpoledne na to kouknu


Tročku sem se upsal. Jasný že na GOTO INIT. Omlouvám se za špatný titulek, už jsem to opravil.

elc napsal:
... Totiž na adrese 0x0018 je vektor prerušenia, program by mal začínať niekde na adrese 0x0020.


To jsem ještě nikde nikdy neviděl. Takhle napsaný to mám ve všech ASM pro 18F a nikdy s tím nebyl problém. Na 0x0020 bych se nikdy nedostal, když se začíná po resetu na 0x0000.


A teď k problému. MPLAB X to vše vyřešil za mě. Po neuspěchu s MPLAB IDE jsem si nainstaloval tu hrůzu MPLAB X (pro mě hrůza), tak dlouho sem se snažil do něj nacpat projekt a ASM, až jsme o ASM přišel. Nechápu jak mi může nějakej program vymazat cokoliv z disku.

Začal jsem psát znovu, zálohu jsem neměl. Tak až mi to zase udělá tak se ozvu. Díky za snahu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 21 červenec 2016, 19:51    Předmět: Citovat

To s tím středníkem není žádný výstřel od pasu, ale vyzkoušená věc. Ale když nechceš, neber, jen aby ses jednou nedivil. Uvádí to i Microchip v MPASM manuálu.
Návrat nahoru
 

 
JohnBoss
Účastník
Účastník


Založen: 18.1.2016
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: 21 červenec 2016, 20:38    Předmět: Citovat

Se středníkem jsem nikdy problém neměl. Píšu je jen tam, kde mám nějaký komentář.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 21 červenec 2016, 22:11    Předmět: Citovat

s prazdnou radkou bez stredniku sem nemel problem..

divny ze ti to smazal, skousel si to hledat ? jako ze "vyhledavat podle nazvu" ?

kdyby jsi sem hned s prvnim prispevkem hodil kod mohl si mit zalohu tady Laughing

MPLAB X je proste tragedie, taky ho nepouzivam..

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
JohnBoss
Účastník
Účastník


Založen: 18.1.2016
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: 22 červenec 2016, 4:52    Předmět: Citovat

Jasně že jsem hledal. Ale nenašel. Já v MPLAB X jsem dal asm do špatné "headers" či co to tam bylo, tak jsem dal remove a on ho vymazal úplně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 22 červenec 2016, 7:30    Předmět: Citovat

A v kosi neni ? Nebo nakou starsi verzi ?
Ja kdyz neco pisu a pridavam rozsireni tak si to ukladam postupne ze zmenou pod jinim nazvem,neco_1/neco_2.....,pak pokud neco domrsim se muzu vratit k predchozi verzi...

Noo tak hodne stesti pri psani odznova. Wink

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
JohnBoss
Účastník
Účastník


Založen: 18.1.2016
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: 22 červenec 2016, 19:11    Předmět: Citovat

Starší verzi mám, ale ta to nedělá. Dopíšu to co tam chybí a uvidím výsledek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 889

PříspěvekZaslal: 07 září 2016, 12:49    Předmět: Citovat

Mas jiekde blby znak alebo medzeru. Prekopirovat zdojak znova vsetko znova prekompilovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mahoney
Profesionál
Profesionál


Založen: 26.12.2013
Příspěvky: 91

PříspěvekZaslal: 07 září 2016, 17:33    Předmět: Citovat

Jj, už jsem mu radil že na každý prázdný řádek na začátek středník - nechtěl ani slyšet, tak ať nechá být. Někdy je problém i s návěštími, už se mi párkrát stalo že mi překladač nechtěl přeložit řádek, na kterém byla po návěští instrukce (přestože předtím to 10000x všude možně akceptoval). Jsou to nepříjemná překvápka, ale občas ("jednou za deset let") se prostě stát může a i v kompilátorech prostě mohou být chyby (resp. asi v jeho parseru) - je to program jako každý jiný a psal ho taky jen člověk.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)