forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
VF komunikační moduly firmy HOPERF: RFM01 / RFM02
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory
 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 460

PříspěvekZaslal: 12 duben 2016, 22:46    Předmět: Citovat

Add FIFO - ! GOOGLE ! Všechno ostatní je v DATASHEETU
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
kolemjdoucí
Anonymní





PříspěvekZaslal: 13 duben 2016, 17:42    Předmět: Citovat

Už se zase šikanujete? Co když má radši Bing/Yahoo/DuckDuckGo/whatever? Very Happy

Ne, vážně… Nepadla tu jedna důležitá poznámka, a sice ta, že pásmo ~433MHz je dost obsazené (obzvlášť ve měste) a vysílá tam kdeco. Pokud ta komunikace nebude relativně složitá a obousměrná a zařízení si nebudou opakovaně potvrzovat že každé „mluví” opravdu s tím, se kterým má a jen tehdy, kdy má, tak to jako zvonek stejně bude nejspíš naprd a nebude to mít žádnou slušnou spolehlivost (buď nezazvoní, nebo naopak bude zvonit na kdeco). Používal jsem bezdrátovej zvonek dost dlouho, a nakonec jsem ty dráty stejně musel vysekat a natáhnout.
Návrat nahoru
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 460

PříspěvekZaslal: 13 duben 2016, 21:48    Předmět: Citovat

Mě je jedno kde si ty informace najde Wink Hlavně když to udělá. Kdyby si na začátku toho procesu aspoň přečet katalogový list, ušetřil by si zklamání Smile Jasně, pokud chce spolehlé řešení, bude muset použít transceiver....
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
drajfus
Anonymní





PříspěvekZaslal: 13 duben 2016, 23:56    Předmět: RFM01/RFM02 Citovat

Vidím, že se tu komunikační obvody probírají spíš všeobecně.. Já ale potřebuju někoho, kdo má praktické zkušenosti s obvody RFM01 / RFM02 od firmy HOPERF. viz hoperf.com
Návrat nahoru
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1449

PříspěvekZaslal: 14 duben 2016, 9:41    Předmět: Citovat

Osobne +/- niečo viem o spôsobe komunikácie, ktorá je použitá v moduloch HOPERF a aj s RF modulmi od iných výrobcov.
A na základe toho, bez ohľadu na to, či niekto má s nimi praktické skúsenosti alebo nie, viem jednoznačne povedať:

Prakticky ŽIADNE dva rôzne moduly od rôznych výrobcov (snáď okrem tých najprimitívnejších, medzi ktoré však zmieňované HOPERF rozhodne nepatria) nebudú spolu komunikovať, bárs by aj boli na tej istej frekvencii.
A to platí aj pre väčšinu "serióznejších" rôznych modemov od toho istého výrobcu.
Preto sprav, čo som Ti už radil, postav dva rovnaké modemy s rovnakým nastavením oproti sebe.

Informácia o tom, že pásmo 433MHz je "plné", je myslím v tomto prípade úplne irelevantná. Preto ju tu asi doteraz ani nikto nespomínal.
Lebo to, že je pásmo "plné", ešte neznamená, že sa NIKDY a NIKDE nedomodemujem, obzvlášť nie na pracovnom stole. Takže táto skutočnosť by sa isto neprejavovala popisovaným spôsobom.

Inak buď rád, že Ti ten modem nereaguje na bárs aký šum v éteri. O to viac roboty by si mal pri filtrovaní zcestných správ na strane MCU. Keď sa Ti to podarí rozchodiť, isto aj také správy prijmeš, ale roboty s tým bude ďaleko menej.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
drajfus
Anonymní





PříspěvekZaslal: 14 duben 2016, 12:28    Předmět: RFM01/RFM02 Citovat

Každá dvojice přijímač - vysílač má svoji adresu a CRC. Buďto se data dopraví správně a nebo vůbec.
Návrat nahoru
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 708

PříspěvekZaslal: 14 duben 2016, 13:09    Předmět: Citovat

Abys měl šanci zpracovat signál z tlačítka, muse bys použít něco jako je tento modul. Modul však přijímá vše, co se na této frekvenci děje. Musel bys signál nějakým způsobem analyzovat a zpracovávat. Nebylo by jednodušší vytahnout signál z přijímače ? Vždyť přijímač je s tlačítkem spárovaný, tak zjistit, co kde na přijímači signál aktivuje a to využít.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
drajfus
Anonymní





PříspěvekZaslal: 14 duben 2016, 17:06    Předmět: RFM01/RFM02 Citovat

Opakuju svůj dotaz: Má někdo praktické zkušenosti se vzájemnou komunikací modulů RFM01 - přijímač a RFM02 vysílač ?

Za všechny ostatní odpovědi děkuju, ale jsou naprosto od věci a neřeší můj problém.

Nějaké bezdrátové zvonkové tlačítko už mě nezajímá, protože vysílá byť na 433.92 MHz ale s ASK modulací! To jsem hodlal použít pouze k prvotním pokusům, neboť jsem předpokládal že vysílá s modulací FSK a poslouží mi jako vysílač k prvním experimentům než rozchodím RFM02.
Pak bych přešel tak jako tak k vzájemné komunikaci RFM01/RFM02.
Doufám že jsem celou věc dostatečně vysvětlil!
Návrat nahoru
 

 
kolemjdoucí
Anonymní





PříspěvekZaslal: 14 duben 2016, 18:03    Předmět: Citovat

1. Nikoho takového nejspíš nenajdeš, VF modulů, receiverů, transmitterů, transceverů jsou mraky výrobců a kýble typů (je to dneska lukrativní oblast), ale ani ho nepotřebuješ, protože:

2. ty odpovědi nejsou od věci - pořád se ti ostatní snaží vysvětlit, že u jiných modulů je princip fungování velmi podobný, ostatně té elmag. vlně je srdečně jedno, jakým modulem jaké značky byla vytvořena. Kompatibilitu jen se svými produkty ti výrobci sice po svém řeší, ale ne na úrovni VF vlny, tam tě zajímá jen ta modulace.

3. RFM01/RFM02: Tak nemudruj a začni - stáhni si datasheety, pročti si je a ptej se na konkrétní věci. On to za tebe nikdo celý dělat nebude.
Návrat nahoru
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 460

PříspěvekZaslal: 15 duben 2016, 1:15    Předmět: Citovat

Doteď si nebyl schopen srozumitelně napsat jaký problém teda vlastně řešíš. NE S TĚMITO MODULY ZKUŠENOST NEMÁM. Na webu HOPERF jsou ke stažení zdrojové kódy v C k těmto modulům, třeba Ti to pomůže.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
drajfus
Anonymní





PříspěvekZaslal: 15 duben 2016, 14:17    Předmět: RFM01/RFM02 Citovat

Nechodí mi bit dc v Configuration Setting Command a s ním souvisící bity d0 - d2 v Low Battery Detector and Microcontroller Clock Divider Command. Až bude chodit toto, bude chodit všechno a bude vše jasné. Mám podezření že to tam po SPI můžu ládovat nějak divně. Mám i fotku z displeje osciloskopu s kompletním Configuration Setting Command ale neumím ji sem dát.
Návrat nahoru
 

 
drajfus
Anonymní





PříspěvekZaslal: 15 duben 2016, 14:21    Předmět: RFM01/RFM02 Citovat

Povede se to? Myslím dát sem tu fotku...
Návrat nahoru
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 889

PříspěvekZaslal: 17 duben 2016, 21:55    Předmět: Citovat

Daj to na nejaky obrazkovy server a daj tu link na nu alebo to nahraj n uloz to alebo letecku postu.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Johny Servis
Profesionál
Profesionál


Založen: 12.12.2012
Příspěvky: 40

PříspěvekZaslal: 02 červen 2016, 13:38    Předmět: Citovat

Mám hodně zkušeností s RFM12BP.
Viz: http://forum.mcontrollers.com/viewtopic.php?t=4381 doporučuji stáhnout a přečíst - hlavně instrukční sadu a vzory zdrojových kódů.

Pro začátek bych požádal o uploadování schématu. MCU je taktován z rádiového modulu ? A za druhé napiš sem, jak máš inicializované SPI a jak přesně odesíláš konfigurační slova do modulu (prostě sem zkopíruj tyto části kódu)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
drajfus
Anonymní





PříspěvekZaslal: 14 červen 2016, 18:58    Předmět: VF komunikační moduly firmy HOPERF: RFM01 / RFM02 Citovat

Jsem tady ale chvíli mi bude trvat než objevím přihlašovací heslo.
Návrat nahoru
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Strana 2 z 3
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)