forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Problém s programátorem

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
jirkafno
Anonymní





PříspěvekZaslal: 23 leden 2008, 12:13    Předmět: Problém s programátorem Citovat

Dobrý den.
Jsem zde na tomto fóru poprvé. Mám problém s programátorem, který je na adrese: www.pandatron.info/elektronika/prog_pic31.gif. Vybral jsem si tento programátor, protože používám notebook a tento má externí napájení a tudíž by měl fungovat. Ale nefunguje. Při programování mi to např. v programu WPicProg hlásí chybu CODE programing failure a obdobné je to i v jiných programech. Může mi někdo poradit jak přesně tento programátor zapojit nebo jestli je nějaké jiné zapojení na externí napájení. Díky moc.

Arrow administrator: příspěvek byl upraven
(upravil jsem zápis odkazu)
Návrat nahoru
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 23 leden 2008, 15:22    Předmět: Re: Problém s programátorem Citovat

Zkus použít software IC-prog (pro jistotu, jestli to s ním náhodou nerozjedeš).
Microchip potřebuje při programování vysokým napětím opravdu +13V, například 12V je málo.

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
jirkafno
Anonymní





PříspěvekZaslal: 23 leden 2008, 19:01    Předmět: Re: Problém s programátorem Citovat

Používám různé programátory mezi nimi je i IC-prog, ale všechny mi hlásí nějaké chyby při programování. 13V tam mám určitě. Potřeboval bych zjistit jestli vyše uvedený programátor je funkční a jak mají být spojené zemnící body na schématu. Zda všechny dohromady i s napájením nebo jak. Mně se totiž na tom vývodu 1 co jde na MCLR neobjeví 13V, ale skoro nulové. Děkuji.
Návrat nahoru
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 23 leden 2008, 20:10    Předmět: Re: Problém s programátorem Citovat

jirkafno napsal:
... Potřeboval bych zjistit jestli vyše uvedený programátor je funkční ...

Je malá pravděpodobnost, že tu bude někdo, kdo jej bude mít otestovaný...


jirkafno napsal:
... jak mají být spojené zemnící body na schématu. Zda všechny dohromady i s napájením nebo jak ...

Určitě, všechny dohromady. Pokud k tomu připojeješ externí napájení, tak GND toho externího zdroje samozřejmě musí být také připojeno na GND programátoru - jinak by nebyl uzavřený obvod.


jirkafno napsal:
... MCLR neobjeví 13V, ale skoro nulové ...

Ve chvíli, kdy programátor programuje, tam musíš proti zemi naměřit 13V. Jinak nic nenaprogramuješ.

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
jirkafno
Anonymní





PříspěvekZaslal: 27 leden 2008, 21:26    Předmět: Re: Problém s programátorem Citovat

Dobrý den.
Opět reaguji na své problémy s tímto programátorem. Tentokrát je již problém vyřešen. Schéma je v pořádku, ale problém byl, že jsem to napájel s baterií a to i když tam bylo požadované napětí. Postavil jsem si zdroj se stabilizátory 78L05 a 78L12 (obdobné zapojení jako v programátoru DjDyk) a problém se vyřešil. Funguje to s ovládacím programem WinProg a (podle mého názoru je pro tento programátor lepší) IC-Prog.
Návrat nahoru
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)