forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Ovládání ST7920
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
Matyáš
Profesionál
Profesionál


Založen: 2.4.2014
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 16 prosinec 2015, 16:28    Předmět: Citovat

Log. 0 tam stále není.
citace:
Když vytvořím program, který pouze pošle na RST 1, tak GLCD vypadá tak, že je "vidět mřížka pixelů" - viz. obr. rst1.jpg.

Zapomněl jsem dodat, že pokud tam nahraji program, který má v main() pouze RA0 = 1; tak tam opravdu fyzicky 1 je (napětí RA0 - GND = 5V).
Podle datasheetu PIC16F877A je na portu RA0 ještě analogový vstup 1, ale to by nemělo vadit.
Nastavení TRIS registru je také v pořádku:
kód:
TRISD = 0x00;
TRISA = 0x00;

Chyba bude někde v softwaru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 16 prosinec 2015, 17:55    Předmět: Citovat

citace:
Podle datasheetu PIC16F877A je na portu RA0 ještě analogový vstup 1, ale to by nemělo vadit.
tak si ten DS procti jeste jednou
_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 461

PříspěvekZaslal: 16 prosinec 2015, 18:52    Předmět: Citovat

Kdyby lidi četli pořádně katalogové listy, 90% problémů by nebylo. Lenost je hrozná nemoc... Smile Tak abych jen nekritizoval - zaměř se na ADCON0 a ADCON1, schválně co se dozvíš.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Sender
Profesionál
Profesionál


Založen: 16.8.2014
Příspěvky: 51

PříspěvekZaslal: 16 prosinec 2015, 19:47    Předmět: Citovat

Matyáš> Zkoušel jsi ten displej zapojit na port B a použít ten kód ,co jsem ti poslal ?
Jinak -na potru A vše zakázat a nastavit jako výstupní.
tady dávám foto,že mi opravdu funguje:



ST7920.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  ST7920.jpg
 Velikost:  279.39 kB
 Staženo:  106 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 708

PříspěvekZaslal: 16 prosinec 2015, 23:10    Předmět: Citovat

Radius napsal:
Kdyby lidi četli pořádně katalogové listy, 90% problémů by nebylo. Lenost je hrozná nemoc... Smile Tak abych jen nekritizoval - zaměř se na ADCON0 a ADCON1, schválně co se dozvíš.....


To je v podstatě to, na co jsem se snažil nasměrovat ve svém příspěvku výše. Jen jsem myslel, že by to mohlo být v nastavení pojistek ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 461

PříspěvekZaslal: 16 prosinec 2015, 23:57    Předmět: Citovat

Balů @ Jasný, rozumíme si. Přesto, že už léta s picama nedělám, tak tuhle past si pamatuju Wink Naštěstí takhle zásadní věc ve FUSE u PIC není.
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 708

PříspěvekZaslal: 17 prosinec 2015, 7:58    Předmět: Citovat

Radius : Já jsem s PICama nikdy nedělal. Při přechodu z x51 na něco novějšího to proti AVRkům úplně projeli a to hned z několika důvodů. Proto jsem de-facto jenom tipoval, kde by mohl být ještě problém. Teď jsem hlavně zvědavý, jestli se to Matyášovi podaří rozběhnout.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 17 prosinec 2015, 13:33    Předmět: Citovat

staci si stahnout cesky preklad treba od PIC16F87xA a pak porovnavat s originalem danyho picu, tyhle starsi typy sou stejny, a cist cesky fora se zamerenim na mcu, resi se to tam porad do kola (naposled prosinec 14, 2015 8:24), a v prvi rade google
_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Matyáš
Profesionál
Profesionál


Založen: 2.4.2014
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 17 prosinec 2015, 17:13    Předmět: Citovat

Děkuji za odpověď.
Problém byl vyřešen Embarassed . Myslel jsem, že porty jsou implicitně nastaveny jako digitální. Tzn. bylo potřeba nastavit registr ADCON1.
Bez vašich rad bych na to asi jen tak nepřišel.
Zanedlouho sem přidám kód, ve kterém zredukuji zbytečně dlouhé _delay().



glcd.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  glcd.jpg
 Velikost:  328.72 kB
 Staženo:  106 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Strana 3 z 3
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)