forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Jaký typ Pic 18F***
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 25 leden 2015, 16:14    Předmět: Jaký typ Pic 18F*** Citovat

Zdravím
Potřeboval bych poradit jaký Pic 18F něco kolem PIC18F4620 samozřejmě pouzdro 40-Pin PDIP který teď frčí a hlavně který podporuje klon MPLAB ICD2 díky

_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 897
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 25 leden 2015, 17:21    Předmět: Citovat

Cau
http://www.microchip.com/maps/Microcontroller.aspx
http://nnp.ucsd.edu/phy120b/pic_manuals_pdf/Readme_for_MPLAB_ICD_2.htm#_Toc153270125
a muzes frcet, je jich tam 38, si vyber

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 25 leden 2015, 22:50    Předmět: Citovat

Já vyměnil 18F4620 za 18F46K22 k vůli 2x UART, 2x I2C, 64Mhz a hlavně ceně.

Edit: Sorry. Neumí ho PK2.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 26 leden 2015, 15:25    Předmět: Citovat

Já projíždím e-shopy GME,Farnell,TME a ty ceny to je hrozné hold koruna je podložena h**** za skoro tu cenu co stojí PIC18F4620 v TME jsem si koupil na aukru modul Lan http://aukro.cz/show_item.php?item=4994703449 a protože chci s ním experimentovat tak zhaním k tomu MCU.Kde nakupujete takové věci?díky
_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 897
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 26 leden 2015, 15:31    Předmět: Citovat

kde jsou nejlevnejsi ,pladba predem na snizeni ceny posty a hlavne nebejt fixovanej na DIP pouzdro !
_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
kolemjdoucí
Anonymní





PříspěvekZaslal: 26 leden 2015, 15:39    Předmět: Citovat

honza3 napsal:
Edit: Sorry. Neumí ho PK2.


Ale umí Wink
Návrat nahoru
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 26 leden 2015, 16:28    Předmět: Citovat

Já to testoval v MPLABu, PK2 nemám. Co se mi 3x smazal tak šel z baráku a místo něj mám PK3.

Akorát nechápu proč je žluté kolečko u MPLAB SIM??

Nezkoušel ste někdo nakupovat přímo od microchipu?



MPLAB.jpg
 Komentář:
 Velikost:  80.22 kB
 Zobrazeno:  13291 krát

MPLAB.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 26 leden 2015, 17:04    Předmět: Citovat

To žluté kolečko podle mně je nerozhodně buď to půjde nebo ne Very Happy.Pokud si týká pouzdra u mně přesto nejede vlak při mé diagnoze DMO ,věku a zraku mám problém už těmito pouzdry a budou se zvětšovat.V jakém jazyku děláte ? pevně doufám že nikdo nejde na tyhle potvory v assembleru protože to je na oddělení docenta Chocholouška Very Happy já skouším HI-TECH-C-Compiler-for-PIC18-MCUs-v9.80 Pro admina nechodí mi upozornění na email když přibude nějaký komentář díky
_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
kolemjdoucí
Anonymní





PříspěvekZaslal: 26 leden 2015, 17:28    Předmět: Citovat

Honza3: Nevím jestli sis toho všiml, ale to co jsem psal byl zároveň odkaz na device file pro Pickit2 programming utility V2.61. MPLAB samozřejmě bude dál hlásit nepodporu, když to není file pro něj, ale osobně jsem PK2 nikdy v MPLABu nepoužíval (jen SIM, jinak jsem v něm ani nepsal), protože se mi tam taky choval dost divně - jenže to není vlasnost PK2, ale toho starého MPLABu, PK2 je jinak výborný programátor. Já se zas s chutí zbavil PK3, když se v té utilitě (samozřejmě ve verzi pro něj) hodlal přeflashovávat pomalu před každým programováním, a navíc stejně korektně nefungoval ani tak (ale poslali mi tehdy z TME poslední kus který byl rozbalený, tak bůhví co se s tím kde dělo...samozřejmě jsem jim ho vrátil).

Jediné, co bych někde chtěl a potřeboval vyzkoušet je, jestli onen PK3 funguje korektně v MPLABu X, protože to prostředí se tváří, že by tam mohl konečně fungovat i HW Debug, což by bylo to poslední co by mi chybělo ke štěstí.

meloun: Já jedu obojí, ASM a teď pomalu i C... a taky už začínám blbě vidět Confused
Návrat nahoru
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 309
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 26 leden 2015, 17:39    Předmět: Citovat

Meloun: Na ebay si můžeš koupit redukci z TQFP na DIL, v některejch bývají PICy i zapájený.
18F se programuje v assembleru naprosto výborně, až dsPIC a PIC24 dělám v C.

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 26 leden 2015, 18:01    Předmět: Citovat

Používám DIP 8 - 40. Píchnu PIC do pole a pak "odpaluju" jeden vývod za druhým když píchnu něco kam nemám.

SMD jsem zkoušel ale nemám nic konstrukčně tak malého abych byl donucen k SMD. Až na jeden kousek SMD 14 vývodů.

Nakupuju většinou v TME. EBAY a AUKRO jen na nějaké moduly a OLED a LED displeje.

Píšu v ASM, Cčko jsem zkoušel ale nemám nervy do sebe hustit něco co pro mě přijde zbytečný.

Na špatný zrak jsou brýle. Už je nosím 3 rok a zatím dobrý Embarassed

Když se mi smazal PK2, tak Billy Bob Bean mi pučil PK3 tak sem si ho hned vyzkoušel a lepší ja PK2, aspoň v tom že se nemaže.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 309
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 27 leden 2015, 1:12    Předmět: Citovat

U PK3 je na pytel, že když se mění architektura připojenýho PIC, tak se provádí flash paměti PK. Občas to docela zdržuje. kit jsem koupil přímo u Microchipu.
Pouzdra DIL jsem přestal úplně používat, všechno v SMD (SO8 - 28, TQFP44). Oči zatím vidí dobře.
Jinak, s nakupováním u Microchipu je chvílema dost problém. Občas jim padá shop a posledně když jsem chtěl objednávat další MCU, tak úplně zmizela možnost nechat poslat do ČR - zkoušeno víckrát cca 2 měsíce z5 - mám tam firemní účet a prostě se na to vysrali, takže beru u Farnella za vyšší peníze.

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 27 leden 2015, 4:50    Předmět: Citovat

Zkoušel jsem objednávat 5x 18F46K22 DIP jako soukromá osoba. Jsem zjistil kde všude nemám vytvořenej účet.

Cena je včetně přepravy a přepočtena na CZK k dnešnímu kurzu.

Microchip: 716,-

Mouser: 1604,- (40 E přepravné Shocked )

TME: 484,-

Farnell:
Údržba stránek, zkusím odpoledne, ale bude to podobné jak TME.

Udělejte si obrázek samy kde nakupovat.

EDIT: farnell 504 + poštovné přes UPC. Dál jsem se nedostal, protože chtějí platbu kartou.

Dle mě vítězí TME


Naposledy upravil honza3 dne 27 leden 2015, 11:35, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 309
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 27 leden 2015, 9:50    Předmět: Citovat

Mouser je strašně drahej pro malý počty kusů.
Ještě se dá docela nakoupit u Digikey, ale ti maj zatím jeden z nejdementnějších eshopů co jsem kdy viděl.

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
kolemjdoucí
Anonymní





PříspěvekZaslal: 27 leden 2015, 10:00    Předmět: Citovat

Billy Bob Bean napsal:
U PK3 je na pytel, že když se mění architektura připojenýho PIC, tak se provádí flash paměti PK. Občas to docela zdržuje.

Přesně... když jsem to viděl poprvé tak jsem si málem překousl jazyk, a jelikož mám svůj jazyk celkem rád, tak se tomu PK3 zatím vyhejbám dokud to jen půjde. Alternativa je Presto nebo Forte, ale ta cena + to že je člověk bez Debugu, ale to jsem s PK2 zatím taky (mám debug ledku Very Happy ), asi by to přežít šlo... jak vlastně debugujete?

Jinak Farnell už jede, má cenu za kus v I/P 100,851 (+ DPH + poštovné)

Jak se u nás nakupuje v DigiKey? On je někdo zastupuje?

Brejle mám, ale vaděj mi na ksichtu, tak je moc nenosím (jen když už bolí oči)
Návrat nahoru
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Strana 1 z 2
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)