forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
MPLAB IDE 8.92 vs MPLAB IDE X

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
Saf
Účastník
Účastník


Založen: 28.1.2015
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: 28 leden 2015, 23:56    Předmět: MPLAB IDE 8.92 vs MPLAB IDE X Citovat

Zdravím,
Je možné nastavit v MPLAB X nastavit to v příloze?



Snímání-1.jpg
 Komentář:
 Velikost:  20.17 kB
 Zobrazeno:  9973 krát

Snímání-1.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
ja
Anonymní





PříspěvekZaslal: 29 leden 2015, 5:35    Předmět: Citovat

no kdyz reknes co to ma byt tak ti odpovi zrejme vice lidi ... ale pokud je to sledovani promennych tak ANO jde to ...
Návrat nahoru
 

 
Saf
Účastník
Účastník


Založen: 28.1.2015
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: 29 leden 2015, 9:41    Předmět: Citovat

Jasně, jde o sledování proměnných, píšu v assembleru. V MPLABU X se mě to nepovedlo nastavit k obrazu svému. Nejde mi zobrazit 16 bitová hodnota. Ještě dodávám názorný příklad jak bych si to představoval, jestli je možné to udělat v MPLABU X?


Snímání-1.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Snímání-1.jpg
 Velikost:  117.73 kB
 Staženo:  219 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Saf
Účastník
Účastník


Založen: 28.1.2015
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: 30 leden 2015, 11:23    Předmět: Citovat

Tak asi nic. Programuji 16F876A psáno v assembleru, jde o WATCH teploty dva byty (nemusím nic přepočítávat je zobrazena čitelně a při testování zapíšu 500 což je 50.0°C). Prostě nejsem schopen v MPLAB X zobrazit dvou bytovou proměnnou tak jako to jde MPLAB 8. Je to možné v MPLAB X? Zase jsem to zkoušel v MPLAB X a stále nic, holt zůstanu u MPLAB 8.92.
např:
;zkušební teplota (0x01F4 = 50.0°C)
MOVLW 0xF4
MOVWF B1
MOVLW 0x01
MOVWF B2
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 30 leden 2015, 11:54    Předmět: Citovat

Co tě nutí používat MPLABX? Ten je spíš na Cčko. MPLAB je na asm super.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Saf
Účastník
Účastník


Založen: 28.1.2015
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: 30 leden 2015, 14:55    Předmět: Citovat

V podstatě nic, jenom jsem to chtěl vyzkoušet. A přišel jsem tady na ten pro mě problém. Ale líbilo se mi v té X tady toto:
;<editor-fold defaultstate="collapsed" desc="flag bits">
;--- MY_FLAGS ---
#define SKC 5
;</editor-fold>
Cčko už se ve svém věku učit nebudu, stačí asm tak nějak.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
kolemjdoucí
Anonymní





PříspěvekZaslal: 30 leden 2015, 17:12    Předmět: Citovat

Je potřeba (v MPLAB X) v nastavení kompilátoru upřesnit, že to má být překlad s absolutním adresováním, pak se tvé proměnné začnou zobrazovat i ve watchlistu běžícího simulátoru.

Dashoboard - Project Properties - mpasm (Global Options) - Build in absolute mode (zatrhnout)
Návrat nahoru
 

 
Saf
Účastník
Účastník


Založen: 28.1.2015
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: 30 leden 2015, 17:17    Předmět: Citovat

To jsem zkoušel. Ale dva byty nedokážu zobrazit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 30 leden 2015, 17:30    Předmět: Citovat

Když jde o 8bit registry na co chceš 16bit? Když to stejně ukáže v 16bit zobrazení 0x00xy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Saf
Účastník
Účastník


Založen: 28.1.2015
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: 30 leden 2015, 18:02    Předmět: Citovat

V druhé příloze je jak mi to zobrazuje MPLAB 8.92 a tak to se snažím dosáhnout v X. Zobrazit HIGH:LOW byte.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Saf
Účastník
Účastník


Založen: 28.1.2015
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: 31 leden 2015, 0:04    Předmět: Citovat

Tak jsem asi na to přišel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Saf
Účastník
Účastník


Založen: 28.1.2015
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: 31 leden 2015, 0:05    Předmět: Citovat

jsem zapomněl.


Snímání-1.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Snímání-1.jpg
 Velikost:  282.99 kB
 Staženo:  254 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)