forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
AVR Studio - Nejnovější verze a link na stažení
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 25 červen 2014, 9:27    Předmět: Citovat

Zdravím
Asi bude vadné to AVR studio 4 co jsem si stáhl díky

_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1447

PříspěvekZaslal: 25 červen 2014, 11:00    Předmět: Citovat

Pravdepodobnost takej udalosti je temer nulova.
AVRStudio si predsa nainstaloval, automaticky predpokladam, ze si nainstaloval aj toolchain s GCC. Samotne AVRSudio neobsahuje samo sebe prekladac GCC-cka. Po nainstalovani sa prekladac GCC stane integralnou sucastou pracovnehovprosredia, takze sa ti to bude javit ako jeden sw. V oboch pripadoch staci odkliknut instalacny EXE a nic extra netreba menit.

Pri praci sa nemusis starat ani o subor MAKE, en sa generuje automaticky na pozadi. Je to cele dobre spravene,prepojene a funguje to na prvy šup. Instaloval som to mnoho krat.

Opat Ta vyzyvam na zaslanie toho duboru "myds.h". Ak ho ani nemas, nediv sa chybe prekladu.

Skus prelozit ten kod o LED a posli co ti vyslo. Nezabudni na spravne nastavenie procesora. A potom sa ozvi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 26 červen 2014, 17:18    Předmět: Citovat

Jak dělám co dělám v četně odinstalovaní a znovu nainstalování Avr studia blikačku s LED všechno marné pořád to vyhazuje to samé .
Ještě mě napadlo jestli nebyla chyba že jsem při instalaci AVr studia dal jinou cestu pro mé projekty.V okně Debug platform mám vybráno AVR Simulator jinak mi nic už nenapadá díky
kód:

#include<avr/io.h>
#include<util/delay.h>
 int main (void)
{
    DDRB = xff;
   while (1)
   {
          PORTB = 0xff;
          _delay_ms(1000);
           PORTB = 0x00;
          _delay_ms(1000);
}
 return 0;
}

_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 26 červen 2014, 18:19    Předmět: Citovat

Do hája, čítaš Ty vôbec odpovede na Tvoje otázky? Ani výsledok prekladu neposles, nič. A potom babo raď. Smile

Znovu sa pýtam. Máš nainštalvoané aj WinAVR (alebo AVR Toolchain, co je pokracovanim WinAVR) ?!

http://www.webring.org/l/rd?ring=avr;id=59;url=http%3A%2F%2Fwinavr%2Esourceforge%2Enet%2F

http://www.atmel.com/tools/atmelavrtoolchainforwindows.aspx

http://www.avrfreaks.net/index.php?name=News&file=article&sid=970

http://www.atmel.com/Images/avr8-gnu-toolchain-3.4.2.939-readme.pdf

akú máš nainštalovanú verziu?

Neviem teraz z hlavy akú verziu používam k AVRstudio 4.19 ale najprv daj vedieť, či to vôbec máš nainštalované.
Návrat nahoru
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 706

PříspěvekZaslal: 26 červen 2014, 21:49    Předmět: Citovat

Chybějíci soubor vyhodí už překladač a ne až make. Osobně bych to viděl na nějaký renonc v konfiguraci toolchainu. V příloze je má konfigurace pro WinAVR. Pro použití toolchainu přímo od Atmelu stačí jenom zaškrtnout políčko "Use AVR Toolchain". Máš použitou správnou verzi make ?


AVR_Toolchain.png
 Komentář:
 Velikost:  27.72 kB
 Zobrazeno:  9202 krát

AVR_Toolchain.png


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1447

PříspěvekZaslal: 26 červen 2014, 23:43    Předmět: Citovat

meloun napsal:
Jak dělám co dělám v četně odinstalovaní a znovu nainstalování Avr studia blikačku s LED všechno marné pořád to vyhazuje
kód:

...
{
    DDRB = xff;
...
}



a co akoze ma byt to xff? To by neprelozil ani Kiel. Si z nás robíš kozy? Smile

Uz viem. Ty nás skúšaš Wink

lebo keď je tam správny (domievam sa, ze si to asi tak myslel) zápis

kód:

 DDRB = 0xff;


tak všetko po preklade funguje.


P.S. A ešte niečo, skús komunikovať. Podľa možnosti úplne. Radi Ti pomôžeme



preklad.png
 Komentář:
 Velikost:  6.68 kB
 Zobrazeno:  9190 krát

preklad.png


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 27 červen 2014, 12:12    Předmět: Citovat

Chlapi měli jste pravdu chybělo mi WinAVR Embarassed
Ještě něž se vypíše Build tak se mi ukáže dialog viz příloha díky


Build

    Build started 27.6.2014 at 11:53:03
    0 [main] sh 7976 sync_with_child: child 5796(0x154) died before initialization with status code 0xC0000142
    88619 [main] sh 7976 sync_with_child: *** child state waiting for longjmp
    /usr/bin/sh: fork: Resource temporarily unavailable
    mmcu=atmega8 -Wall -gdwarf-2 -Os -std=gnu99 -funsigned-char -funsigned-bitfields -fpack-struct -fshort-enums -MD -MP -MT ledd.o -MF dep/ledd.o.d -c ../ledd.c
    /usr/bin/sh: -Wall: command not found
    make: [ledd.o] Error 127 (ignored)
    mmcu=atmega8 -Wl,-Map=ledd.map ledd.o -o ledd.elf
    /usr/bin/sh: -Wl,-Map=ledd.map: command not found
    make: [ledd.elf] Error 127 (ignored)
    avr-objcopy -O ihex -R .eeprom -R .fuse -R .lock -R .signature ledd.elf ledd.hex
    avr-objcopy: 'ledd.elf': No such file
    make: *** [ledd.hex] Error 1
    Build failed with 1 errors and 0 warnings...



chyba.jpg
 Komentář:
 Velikost:  20.24 kB
 Zobrazeno:  9162 krát

chyba.jpg



_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 28 červen 2014, 16:12    Předmět: Citovat

Ještě se nikdo nenašel kdo by mě pomohl ? Embarassed díky
_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 706

PříspěvekZaslal: 28 červen 2014, 18:03    Předmět: Citovat

Tobě je taky těžký radit. Ty sem kromě jedný chybový hlášky nedáš žádný jiný informace. To se pak těžko radí. Co takhle sem hodit třeba nastavení "Project Options" - aspoň Include directories a Custom Options ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 29 červen 2014, 12:50    Předmět: Citovat

Velice si vážím vaší pomoci a přikládám výše požadované v příloze.Ještě jednou díky


Projekt options.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Projekt options.jpg
 Velikost:  96.86 kB
 Staženo:  201 krát


_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1447

PříspěvekZaslal: 29 červen 2014, 14:27    Předmět: Citovat

Fakt nechapem. Dostanes par otazok a neodpovedas poriadne.

Co si sa to vlastne snazil prelozit ked si dostal takuto hlasku? Mam sice az dve gule, ale ani jedna z nich nie je krystalova.

Nenapises v akom OS si to instaloval, ako si to instaloval, ci sa pri instalacii objavili nejake hlasky, ani co prekladas a pre aky MCU to prekladas. Ako mas nastavene ochrany OS ani nic.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 30 červen 2014, 13:23    Předmět: Citovat

Tak nainstalované to mám na WIN 8.1 a žádné hlásky při instalaci jsem neměl ,překládám to pro ATmegu 8 tento příklad viz níže a ochrana OS nevím jak je nastavena díky
kód:

#include<avr/io.h>
#include<util/delay.h>
 int main (void)
{
    DDRB = 0xff;
   while (1)
   {
          PORTB = 0xff;
          _delay_ms(1000);
           PORTB = 0x00;
          _delay_ms(1000);
}
 return 0;
}

_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 30 červen 2014, 13:45    Předmět: Citovat

Vidis? Uz je to lepsie Smile

win8 chvalabohu nepoznam, ale na win7 som mal problem s jednym sw ktory pracoval iba na polovicu. cely problem po asi mesiaci skumania bol v tom, ze som musel sw nainstalovat do ineho adresara ako "Program Files", lebo ak je nirco nainstalovane tam, tak vnutorne ochrany OS chcu kde ake potvrdenia, alebo ani nechcu, len nedovolia programu normalne bezat. od toho zistenia si instalujem veci mimo tieto adresare na Win7. Ale pravdou je, ze AVRStudio + Toolchain mam nainstalovany tam a vsetko bezi. Neviem ale ako to je v win8.
Návrat nahoru
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 30 červen 2014, 14:16    Předmět: Citovat

Teď jsem to zkusil nainstalovat do druhého adresáře speciálně proto vytvořeného a nepomohlo to pořád stejná chyba Sad :twisted:díky
_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 706

PříspěvekZaslal: 30 červen 2014, 22:20    Předmět: Citovat

Podle mně bude chyba v nastavení cest. AVR Studio nedetekovalo ani AVR Toolchain ani WinAVR. Ve tvých nastaveních jsou cesty prázdné. Viz. přílohy. Pokud je to tak, budeš muset cesty k souborům nastavit ručně. Btw - používám Win7 64-bit a šlape to.


AVR_Toolchain_nastaveni.png
 Komentář:
 Velikost:  37.81 kB
 Zobrazeno:  9044 krát

AVR_Toolchain_nastaveni.png



WinAVR_nastaveni.png
 Komentář:
 Velikost:  36.26 kB
 Zobrazeno:  9039 krát

WinAVR_nastaveni.png


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Strana 2 z 3
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)