forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
AVR Studio - Nejnovější verze a link na stažení
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 15 červen 2014, 18:04    Předmět: AVR Studio - Nejnovější verze a link na stažení Citovat

Zdravím
Po dlouhé době jsem opět zde!! Very Happy
Potřebuji poradit jaké je nejnovější verze AVR Studia a prověřený link odkud se dá stáhnout ? díky

Arrow administrator: přejmenováno z "AVR studio"

_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 15 červen 2014, 18:07    Předmět: Citovat

a ake pouzivat studio teraz ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 15 červen 2014, 18:15    Předmět: Citovat

Já jsem měl na starém PC AVR studio 4 na novém ještě nic právě proto se ptám taky proto protože jsem trochu s této tématiky vypadl nebo nevěnoval delší dobu díky
_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 15 červen 2014, 18:20    Předmět: Citovat

no odkial si mal to studio 4 ?
Prosimta neuraz sa ale to si nevies dat dve a dve dohromady ? AVR-ka vyraba Atmel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1455

PříspěvekZaslal: 15 červen 2014, 22:09    Předmět: Citovat

Na svete je aj AVR studio 5 a aj 6, ale po nainstalovani som ich velmi rychlo odinstaloval a pouzivam nadalej AVR studio 4.19 na vsetkych mojich kompoch.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 514
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 16 červen 2014, 16:03    Předmět: Citovat

Ja uz Studio 4.19 pouzivam zrikadly, presel jsem na CodeBlock for Arduino + avrdude.
Studio 5 a 6 rozhodne nedoporucuji, i kdyz nekterym se to muze libit.

_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 16 červen 2014, 17:01    Předmět: Citovat

Pro xpertvis :to jsem potřeboval.

Arrow administrator: příspěvek byl upraven
Předchozí příspěvky se necitují.

_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 16 červen 2014, 19:03    Předmět: Citovat

DragonSoul napsal:
Studio 5 a 6 rozhodne nedoporucuji, i kdyz nekterym se to muze libit.

Jop, mne sa to lubi. Vsetko mi tam funguje. No musim dodat ze nerobim nijake projekty na profesionalnej urovni, len take hrajkanie...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1455

PříspěvekZaslal: 16 červen 2014, 23:40    Předmět: Citovat

Tak ak by si nahodou s AVRStudiom 5/6 pouzival progamator AVRDragon tiez priamo od Atmela , to nadsenie by Ta preslo tak po piatom napalovani programu Smile

Evidentne tak necinis, tak Ti prajem vela spokojnosti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 16 červen 2014, 23:50    Předmět: Citovat

Dragona veru nevlastnim.
Ty mas este okrem problemu s dragonom aj nejake ine vyhrady k avrStudiu 5/6 ? Predpokladam ze si daleko skusenejsi programator a tak vies zasadne chyby odhalit skor. Predsa len ja nevyuzivam plnu funkcionalitu avrStudia, tak to neviem posudit...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1455

PříspěvekZaslal: 17 červen 2014, 0:15    Předmět: Citovat

Nie, dalej som sa uz ani nedostal. Nemalo to pre mna zmysel. Mozno tam uz nic neciha. Ja som vsak skoncil uz v prvom leveli. Nemam jednoducho trpezlivost pri kazdom preprogramovavani rozpajat a znovu nadpajat komunikaciu s programátorom. Trva to tak dlho, ze aj keby ten zvysok bol pozlateny, ja ho pouzivat nemienim. Preprogramovavam procesor v procese ladenia relativne casto.

JTAG principialne odmietam, lebo iba kvoli ladeniu programu odmietam obetovat z priestorovych dovodov tak vela pinov z procesora. A JTAG mi nikdy v minulosti nepriniesol ziadny pozitivny efekt z emulacneho krokovania. Dokonca ma emulovanie programu raz stalo tak tyzden casu, lebo pri krokovani cez JTAG program "robil" to co som od neho ocakaval, ale pocas normalneho behu sa jeho cinnost prejavovala inak. Odvtedy pouzivam na ladenie programu vyhradne testovaciu LED, ktorej frekvenciu blikania na krátku dobu zmenim pri dosiahnuti testovaneho stavu alebo sw ladim cez UART vycitavanim par desiatok az sto premennych, podla potreby. SPI je v tomto smere velmi prakticke, lebo MISO, MOSI a SCLK su plne vyuzitelne vo vlastnej aplikacii.

AVRDragony s AVRStudiom 4.19 funguju presne tak ako potrebujem a mam ich niekolko . Doma, v praci, atd. Vobec netvrdim, ze je to najlepsie na svete, to asi nie. Kazdy pouziva to, na co si zvykol a co pouziva. Rozhodne ten editor v AVRStudiu 4 na dnesne pomery dost malo komfortny. Napr. AVRStudio 5/6 alebo aj C::B (a samozrejme aj dalsie) maju editor omnoho vymakanejsi.

Code::Block som na preklad a programovanie rozchodil, uplne mi tam vsak chyba integracia simulacie i s moznostou programovo "vnucovat z vonku" signaly pocas simulacie. Cas od casu to potrebujem, napriklad pri cvicnom sw testovani trvania nejakeho kodu. AVRStudio4 to vie. A taketo testovenie je predsa len pohotovejsie, ako miesto toho vkladat do mcu dalsi kod, ktory pri kazdom prechode urcitym bodom odpamata stav citaca/casovaca. O synchronizacii s vonkajsim zdrojom testovacieho signalu ani nehovorim. Ako som uz uviedol, JTAG je pre mna neprijatelny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 23 červen 2014, 16:38    Předmět: Citovat

Zdravím
Nechci zakládat nové vlákno takto dávám tady
Nainstaloval jsem si AVR Studio 4.19 a vždy to skončí takto viz příloha okno build výše uveden zdroják který jsem zkopíroval z webu neberte tak doslovně protože dál jsem ho tam abych předešel eventuálním mým chybám při psaní zdrojáku .Co je špatně? díky



AVR Studio4.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  AVR Studio4.jpg
 Velikost:  301.04 kB
 Staženo:  219 krát


_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1455

PříspěvekZaslal: 23 červen 2014, 21:58    Předmět: Citovat

Takto ako si to poslal je to neuplne. Posli aj ten zdrojak aby sa to dalo na skusku prelozit. Inak Ti poradit neviem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 24 červen 2014, 7:27    Předmět: Citovat

Tady máš ten zdroják (první na stránce) jestli ti to pomůže díky
http://walda.starhill.org/elektronika-avr-gcc-stripky.html

_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1455

PříspěvekZaslal: 25 červen 2014, 0:47    Předmět: Citovat

Prepáč, ale myslím si, že to nepomôže ani tak mne (ja sa s týmto čidlom viem bez problémov v mojom "OS" dohovoriť ) ale skôr Tebe Smile

No a po skopčení a preložení projektu neviem nikde nájsť súbor "myds.h". Dokonca na tých stránkach som našiel otázku smerom k tomuto súboru bohužiaľ bez odpovede.

http://walda.starhill.org/vzkazovnik.html

otázka od "Jurgen SK"


Takže mne úplne korektne končí preklad na tom, že prekladač nevie nájsť "myds.h"
Tak ho pošli a potom sa Ti možno bude dať pomôcť. Dúfam, že sa zhodneme, že chýbajúci kus kódu nie je chyba prekladača. Smile


kus kodu

"Na počátku byla LED a jednočip"

mi na ATmega8

prelozit bez problemov siel, neskumal som funkcnost. Uved tiez procesr a dalsie parametre. Bez toho je to ibe take vestenie z mojej krystalovej guli.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Strana 1 z 3
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)