forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Projekt 3DLedCube: K čemu slouží spínače pro MCU?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR
 
janicek
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 15.2.2011
Příspěvky: 36

PříspěvekZaslal: 27 leden 2014, 19:35    Předmět: Projekt 3DLedCube: K čemu slouží spínače pro MCU? Citovat

http://www.instructables.com/id/Led-Cube-8/?ALLSTEPS
na těchto stránkách je schéma 3DLedCube můžete mi prosím poradit co za úkol mají spínače ? domnívám se, že jeden spínač po stlačení začne program nahrátý v mcu přehrávat od začátku, ale nevím si rady s tím druhým ?!

Arrow administrator: přesunuto z "Ostatní"

Arrow administrator: přejmenováno z "spínače pro mcu 3DLedCube"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 27 leden 2014, 20:18    Předmět: Citovat

s S1 sa resetuje MCU, S2 vidim v main.c nadefinovany, ale nepouziva sa.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
janicek
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 15.2.2011
Příspěvky: 36

PříspěvekZaslal: 28 leden 2014, 10:22    Předmět: Citovat

můžete mi napsat, kde v main.c je nadefinované S1 a S2 ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 28 leden 2014, 14:25    Předmět: Citovat

S1 je (podla schemy) pripojeny na RESET procesora. Po stlaceni sa procesor zresetuje. V programe definovany nieje. S2 je definovany v main.c cca na zaciatku
kód:
#define BUTTON 0x08
// Define port used for status and input.
....
#define BUTTON_PORT PORTB

ale ako som pisal, nikde v programe sa nevyuziva, nema ziadnu funkciu. V tomto stave je tam to tlacitko zbytocne...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
janicek
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 15.2.2011
Příspěvky: 36

PříspěvekZaslal: 16 únor 2014, 9:50    Předmět: Citovat

můžete mi napsat jak změřím nebo jak spočítám proudový odběr kostky ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1447

PříspěvekZaslal: 17 únor 2014, 2:01    Předmět: Citovat

Odoberaný prúd zmeriaš ampérmetrom Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
janicek
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 15.2.2011
Příspěvky: 36

PříspěvekZaslal: 17 únor 2014, 12:46    Předmět: Citovat

díky, už jsem to změřil a je to od 23 mA do 186 mA - záleží to na tom, kolik zrovna svítí led na kostce + mcu + řídící obvod
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)