forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Ako vymazať 16F628? Nastavené CP v HEX a MCU nejde vymazať
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
radovan7773
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 24.4.2013
Příspěvky: 25
Bydliště: Košice

PříspěvekZaslal: 17 květen 2013, 23:13    Předmět: Ako vymazať 16F628? Nastavené CP v HEX a MCU nejde vymazať Citovat

Dobrý deň.

Nevie niekto ako mám vymazať pic16f628 naprogramoval som ho s hex súborom ktorý mal nastavené CP a teraz nejde vymazať - stále error pri verifikácii.už na to pomaly nemám nervy mám kúpiť nový?

Arrow administrator: přesunuto z "Ostatní"

Arrow administrator: přejmenováno z "PIc16F628 CP"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 510

PříspěvekZaslal: 17 květen 2013, 23:36    Předmět: Citovat

Jakým programátorem programuješ ? Nezakázal sis při programování omylem LVP: Low-Voltage Programming Enable bit ?
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
radovan7773
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 24.4.2013
Příspěvky: 25
Bydliště: Košice

PříspěvekZaslal: 18 květen 2013, 5:57    Předmět: Citovat

Programujem s pickit2 clone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 897
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 18 květen 2013, 7:59    Předmět: Citovat

Cau, prectes ,erase , v tool musis odskrtnout tu ochranu a zapsat , pak by to melo bejt ok
_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
radovan7773
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 24.4.2013
Příspěvky: 25
Bydliště: Košice

PříspěvekZaslal: 18 květen 2013, 11:24    Předmět: Citovat

Čau.

Skúsil som Výsledok: Program Memory is not blank starting at address
0x000000.

Nerozumiem tomu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 897
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 18 květen 2013, 12:09    Předmět: Citovat

napis postup jak si to skousel...

http://youtu.be/muwFJlOQ314

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
radovan7773
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 24.4.2013
Příspěvky: 25
Bydliště: Košice

PříspěvekZaslal: 18 květen 2013, 19:54    Předmět: Citovat

Skúšal som presne podľa návodu,asi sa porúčal PIC. PICKIT ho detekuje, ale keď som ho skúsil dať do JDM programátora tak ho ani ne detekoval Sad
Ale aj tak vďaka za radu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 897
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 18 květen 2013, 20:07    Předmět: Citovat

pokud ho PK2 detekuje a dokaze precist tak jeste zije, neco delas asi spatne ...
_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Simil
Účastník
Účastník


Založen: 23.3.2010
Příspěvky: 18
Bydliště: Nitra

PříspěvekZaslal: 18 květen 2013, 20:49    Předmět: Citovat

Nazdar. No ešte by som nezúfal.Nemusel odísť.Len si mal nastavené asi zle poistky.Pri určitej zhode keď je MCLR zakázaný,a nastavený interný oscilátor,tak sa Picko dokáže zablokovať aj proti zmazaniu aj proti ICSP programovaniu.Ale dá sa to opraviť Paral.programátorom.Alebo ešte skús tento postup:
Vyriesit sa to da, ale nebude to v ramci ICSP priamo v doske aplikácie.. Ak nemas, musis si vyrobit maly programovaci adapter, kde budu signaly z PicKit2 privedene priamo na PICko, napr.petica pre IO. Hlavne je, aby malo PICko volny MCLR pin a aby PicKit2 mohol dodavat VDD. Trebars kusok plosneho spoja, jedna patica na PICko. Dalej k tomu pripojit jeden 100nF keramicky kondik medzi Vss a Vdd PICka, co najblizsie k PIC, co najkratsie vyvody a odpor cca 22kOhm medzi MCLR a Vdd.
V ovladacom SW k PicKitu si zvolis Tools->Use VPP first program entry a potom by uz PICko malo ist zmazat a preprogramovat
Za pokus to stojí.A daj vedieť,ako si dopadol.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Mahoney
Anonymní





PříspěvekZaslal: 19 květen 2013, 8:41    Předmět: Citovat

Simil napsal:
...Ale dá sa to opraviť Paral.programátorom...


Máš na mysli nějaký konkrétní? Já měl zato, že PICy nemají paralelení programování...(?)
Návrat nahoru
 

 
Simil
Účastník
Účastník


Založen: 23.3.2010
Příspěvky: 18
Bydliště: Nitra

PříspěvekZaslal: 19 květen 2013, 21:58    Předmět: Citovat

Napríklad od Elnec typ Labprog+,alebo skúsiť ten postup,ktorý som popísal vyššie v príspevku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Mahoney
Anonymní





PříspěvekZaslal: 23 květen 2013, 19:43    Předmět: Citovat

Dobře, tak jinak, když nestačilo napovědět: PICY NEMAJÍ PARALELNÍ PROGRAMOVÁNÍ! O žádném paralelním programátoru se v případě PICů nemůžeš bavit, VŠECHNY programátory je prostě programují sériově.
Návrat nahoru
 

 
Simil
Účastník
Účastník


Založen: 23.3.2010
Příspěvky: 18
Bydliště: Nitra

PříspěvekZaslal: 23 květen 2013, 20:47    Předmět: Citovat

Mahoney ,ja som nič nehovoril o paralelnom programovaní Pic obvodov,ale o programátore,ktorý sa pripája na paralelný port..Viem,že sa PIC programujú cez ICSP piny ( 5 pinov MCLR,VSS,VDD,PGC,PGD,a občas aj 6 pin LVP,ale ten sa používa len v zriedkavých prípadoch).Ale programátor od elnecu LAB PROG+ sa pripája k PC cez paralelný port(25pin LPT) a s týmto programátorom som už pár takto domrvených Pic ,ako popisuje autor opravil.A nielen pic,ale aj zle nastavené poistky napr.na Atmeloch,ktoré odmietli cez ICSP komunikovať.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 280

PříspěvekZaslal: 23 květen 2013, 22:59    Předmět: Citovat

Kup si Presto od Asixu a máš po problémech. Je to na USB. Cena cca 2000,- Kč. Já začínal s JDM programátorem. Dokonce mi fungoval a mám ho dodnes. Jenže už nemám starou desku PC. Dnešní seriové porty mají jen 5V výstup, místo 12V, a tak ten JDM programátor už nefunguje. Paralelním portům odzvonilo, sériovým vesměs také a tak zbyl jen USB. Skoro všechny procesory lze programovat sériově a ten výše uvedený umí docela dost. Ačkoliv nepoužívám Atmely, všechny zařízení, které jsem potřeboval, jsem s tím naprogramoval bez problémů.
Jinak paralelní programování jsem si kdysi užil u atmelu, konkrétně 89C2051. I když nedávno jsem si zmršil Atmegu 8. Ale Google je mocný a vytlačil návod na paralelní propojení dvou Atmeg 8 a nastavení oscilátoru na pojistek na default, tj. zpět na sériové programování a vnitřní oscilátor.
Ale u PICů řady 16F, jak se píše výše, jsem o paralelním programování také neslyšel. Avšak o paralelním programátoru ano, ale když to dnes není kam připojit! Před pár lety jsem zvažoval i něco od Elnecu, ale ty ceny mě srazily do kolen.

PS. Programuješ s PICKIT2 Clone zapojený nebo nezapojený procesor?
Matně si vybavuji, že jsem kdysi při zapojeném procesoru a ICSP programování taky pohořel, protože jsem MCLR používal jako výstup a programátor potom nedostal procesor do režimu programování.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mahoney
Anonymní





PříspěvekZaslal: 24 květen 2013, 18:03    Předmět: Citovat

Simil: No to jsi sice nepsal, ale i tak je ta tvá rada dost z cesty, protože vzhledem k výše napsanému to může být jakýkoliv programátor, který umožňuje vstoupit do programovacího režimu přes Vpp (způsob připojení k PC samozřejmě o ničem nerozhoduje).

Doporučuji pořídit si onen PK2 nebo PK3 - podpora, cena a poměr užitná hodnota/cena je prostě bezkonkurenční, za podobnou cenu nic lepšího není (a bastlit např. PK2 se vzhledem k ceně originálu a času strávenému nad bastlením klonu snad ani nevyplatí).
Návrat nahoru
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Strana 1 z 2
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)