forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Jak rozběhat programátor ICE JTAG USB

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
Kolbaba71
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.10.2011
Příspěvky: 259
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 25 duben 2013, 18:32    Předmět: Jak rozběhat programátor ICE JTAG USB Citovat

Pořídil jsem si tento programátor. Mám Win7 a když jsem si nainstaloval AVE studio 4, nacpalo se do XP módu. Zařízení se ve Win7 hlásí jako USB-SERIAL CH340 (COM5). Bude to lepší zkoušet rozběhat v AVR studiu 4.19 v XP módu a nebo si nainstalovat novější AVR studio (jenž už není prý tak dobré) do Win7. A hlavně jak? Žádný extra zkušenosti s tím nemám a vhledem k tom, že jsem si pořizoval nový progrmátor kvůli podpoře JTAG, bych ho rád rozběhal.

P.S. Do win XP jsem našel na totéž ovladač, jenž jsem nainstaloval, ale ve XP módu to vypadá, jako by tam nic nebylo, ač Winy ve virtuálu zahlásily úspěšnou instalaci.

_________________
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 25 duben 2013, 19:18    Předmět: Citovat

neviem o tom, ze by bolo treba nutne spustat AVE Studio4 Very Happy v XP mode...
ani x86, ani x64 s nim nema ziaden problem. S ovladacmi ale neporadim.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Kolbaba71
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.10.2011
Příspěvky: 259
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 25 duben 2013, 20:13    Předmět: Citovat

Já ho nainstaloval přímo ve Win7 a do XP módu se přehodil sám.
_________________
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 512
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 26 duben 2013, 10:32    Předmět: Citovat

Ahoj.
Tim ze XP mod nemam, tak se mi to tam nenacpalo.... Beham na W7 64bit pouzivam AvrStudio 4.19 bez problemu...
Mam takovy pocit, ze se nekde vyskytla chyba, protoze samo se do XP modu nic nenaistaluje, musis ho mit spusteny, musis to potvrdit apod...

_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Kolbaba71
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.10.2011
Příspěvky: 259
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 28 duben 2013, 22:51    Předmět: Citovat

Já jsem to do XP módu nedával, to se tam nacpalo samo.
_________________
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Kolbaba71
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.10.2011
Příspěvky: 259
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 05 květen 2013, 18:47    Předmět: Citovat

Stále jsem problém nevyřešil. Mám programátor ICE JTAG a AVR prog. Pořídil jsem si Arduino mega 2560. Mám Win7 64bit ultimate. Chtěl bych to rozběhat přes ISP konektor - chci to používat jen jako Atmgu na DPS, nemám v ůmyslu používat Arduino jak je zamýšleno. Používat bych chtěl AVR studio, jedno jaký. Chtěl bych to rozběhat přímo ve Win7. Když se o to pokouším, tak to hází neustále chyby, cpe se to do XPmódu, kde to zas vůbec nevidí programátor.. Už si s tím nevím vůbec rady co s tím. Ani blbý Bascom se mě nepodařilo ve Win7 rozběhat, jenž jsem ve Win XP bezpotíží provozoval s AVR prog. Potřeboval bych návod pro blbý, jak to zprovoznit.
_________________
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 512
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 06 květen 2013, 7:58    Předmět: Citovat

Tak tady hod obrazky, krok po kroku instalace AvrStudia4.19 a ten krok kdy ti to nacpe do XP modu a ty chyby....
Nejak se mi to nechce kupovat taky abych to vyzkousel..... Smile
V nejhorsim, pokud mas cerstve Win7 tak nainstalovat znova a skusit to z cistyho ale to opravdu az na konec...
Jeste me napadlo, ze pokud XP mode vylozene nepotrebujes, tak by se dal odinstalovat...
Programy a Funkce, vlevo zapnout/vypnout funkce systemu a uplne dole Windows Virtual PC

_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 06 květen 2013, 10:49    Předmět: Citovat

Hmmm ked ti ani Bascom nejde, tak je nieco zle. Pokial si iinstaloval win teraz niekedy, aktualizoval si ? Aktualizacie mozu mat aj niekolko GB. AVR studio 4.19 musi bezat bez problemov, bez prepinania do nejakeho xp modu. Pripadne skus nastavit AVR studio na kompatibilitu s win 7 (tato moznost by mala byt dostupna ked kliknes na ikonku AVR studia->properties->compatibility). Alebo ako pisal Dragon, nanovo nainstalovat win.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
jirka.jirka.
Profesionál
Profesionál


Založen: 10.9.2007
Příspěvky: 47

PříspěvekZaslal: 13 červen 2013, 22:03    Předmět: Citovat

No pokud jsem to dobře pochopil, tak se ti připojený programátor hlásí jako COM5. Což je správně. Smile

A tento programátor komunikuje pouze s AVR Studiem 4!!

Zde vybereš "Select AVR Programmer" (černá ikonka s CON) a vybereš že chceš komunikovat s "JTAG Select", ale musíš mít připojený tento programátor k nějakému čipu. A pokud půjde vše dobře, tak se dostaneš k hlavnímu nastavení čipu (pojistky,.....).

Je jedno jestrli komunikuješ s AVR Studiem v XP modu, nebo WIN7. Ověřeno a hned několikrát.

A pro správnou fci programátoru, je dobré taktéž mít nainstalovatný "AVR Toolchain" a taktéž "WinAVR". S tímto SW mi to funguje na kterémkoli PC s W7.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 471

PříspěvekZaslal: 15 červen 2013, 0:50    Předmět: Citovat

Už jsem to s Kolbabou vyřešil. Jeden problém je že W7 nezavedou nepodepsaný ovladač (tím jsme se zbavili problému s programátorem STK500 like) A další je že JTAG ICE nepodporuje ATMEGA2560 o který kolegovi šlo eminentně takže zatím ho nebude používat.
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
lou
Profesionál
Profesionál


Založen: 9.10.2009
Příspěvky: 296

PříspěvekZaslal: 27 srpen 2013, 18:37    Předmět: Citovat

Nebudu zakládat nové vlákno, protože mám problém s tím samým programátorem - koupil jsem dva - stojí to pár korun, tak kdyby něco....

Při prvním spuštění vše v pohodě -AVR studio ho našlo na zadaném portu - spojení s chipem OK - ten den jsem vesele debugoval.
Druhý den zapnu počítač, spustím AVR studio- ten samý projekt, ten samý chip - ten samý JTAGICE - ale AVR studio ho už nenašlo JTAGICE přihlášený na stejném portu jako minulý den, ale ať jsem dělal, co dělal - už se nepřipojil.

Vzal jsem tedy druhý kus - a ten opět chodil v pohodě - ovšem zas jen do doby, než jsem vypnul počítač. Další den už jsem měl dva nefunkční JTAGICE.
Není možné, že je v tom nějaký ukázkový FW na jedno použití a dá se u toho vůbec FW přehrát?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 471

PříspěvekZaslal: 27 srpen 2013, 21:09    Předmět: Citovat

Netuším Cool Ale jednu věc už vím - tyhle skoro zadarmo věci se zatraceně prodraží v nespolehlivosti, slabé nebo žádné podpoře a v čase který do toho člověj musí investovat aby zjistil jak to rozběhat. Takže doporučuju připlatit si a neřešit...
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Panda38
Profesionál
Profesionál


Založen: 18.9.2012
Příspěvky: 398
Bydliště: Praha, Most

PříspěvekZaslal: 27 srpen 2013, 22:17    Předmět: Citovat

Nebyl notebook jenom uspaný? Jestli se nemýlím používá se tam FTDI čip, simulace COM portu, a bývá problém s obnovou čísla COM portu (hlavně při uspání), kdy staré číslo zůstane obsazené a přitom nefunkční, musí se ručně změnit nebo restartovat driver.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
lou
Profesionál
Profesionál


Založen: 9.10.2009
Příspěvky: 296

PříspěvekZaslal: 28 srpen 2013, 21:36    Předmět: Citovat

Radius:
nejdřív jsem taky nešetřil a pořídil AVRDragona - ale ani ten nebyl úplně bez problémů - taky se chytal někdy až po druhém-třetím odpojení a znovu připojení, a to nebyl jediný problém - nakonec i přes všechna opatření na ošetření výstupů mi na něm stejně vysmahl stabilizátor, jako ovšem mnoha dalším - jak jsem se později dopídil na netu - ti co měli štěstí, tak jen odpájeli škvarek a cestu vyklemovali drátem - mně už se nerozchodil.

Takže se mi fakt nechce investovat další 2000 za dragona, natož ještě víc za origoš JTAGICE(3).

Panda:
Noťas byl vypnutý - určitě. Zkusil jsem to dát i do jiné USB zásuvky, kde se mi přihlásil pod jiným číslem portu - ale stejně nic. Jiné moduly se stejným USB převodníkem (FTDI to myslím není) - třeba USB/485 (driver CH340)problémy nedělají - dokonce ani při tom jak píšeš uspání.

Pokoušel jsem se i o nahrání FW, který je v AVR studiu k dispozici, ale nemůžu rozchodit ani AVRprog, přes který by se to mělo dělat - při spouštění hlásí: "no supported board" nebo tak něco.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 471

PříspěvekZaslal: 28 srpen 2013, 21:45    Předmět: Citovat

lou: Bohužel zrovna dragon (ještě štěstí že jsem si ho nepořídil) měl bejt tím co bastlíři potřebovali ale dost se jim nepoved Sad
A vůbec mám pocit že AVR jsou celkově podporovaný dost triskně jak po stránce hw tak sw na rozdíl od x51 , pic , arm
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)