forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Debugger Microchip MPLAB ICD 2, jeho klony (SPCD) a PICkit 2
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
Goheeca
Anonymní





PříspěvekZaslal: 08 květen 2010, 14:20    Předmět: SCPD2 Citovat

uspesne jsem naprogramoval PIC16F84A ale kdyz chci programovat PIC16F877 tak se stahuje novej OS jenomze pri tom to vyhodi:

Downloading Operating System
ICD0152: Failed to read all of requested bytes (0x0 of 0x8)
...Download Operating System Failed
ICD0152: Failed to read all of requested bytes (0x0 of 0x2)

ne a ne se nahrat...
proc to nejde?
verze mplab je 8.50
Návrat nahoru
 

 
Goheeca
Anonymní





PříspěvekZaslal: 08 květen 2010, 20:16    Předmět: Citovat

tak to predchozi bylo pres redukci usb-rs232

s nativni rs232 je to ok:

Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected
ICDWarn0030: MPLAB ICD2 is about to download a new operating system. If MPLAB IDE is just starting, it will appear to "hang" at the splash screen. Please be patient. MPLAB IDE will finish it's initialization after the OS is downloaded. (Note: You may wish to select to ignore this warning in the future.)
Downloading Operating System
Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected
Setting Vdd source to MPLAB ICD 2
ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x4D, read=0x0)
...Reading ICD Product ID
Running ICD Self Test
...Passed
...Download Operating System Succeeded
Setting Vdd source to MPLAB ICD 2
ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x4D, read=0x0)
...Reading ICD Product ID
Running ICD Self Test
...Passed
MPLAB ICD 2 ready for next operation

zajimavy je ze vsechno funguje pres tu redukci az na stahnuti toho OS
cim to muze byt, nevite?
// hodilo by se aby to fungovalo i na tu redukci
tak snad to bude ok a uz me to SCPD2 nebude zlobit
Návrat nahoru
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 11 září 2010, 17:08    Předmět: Citovat

Mam par otazok ohladom PICkit2:

Ako sa da pouzit ako log analyzer, Malo by podporovat aj eproom pamete ? skusal to niekto v menu pickit programatora som ale ziadnu eeprom nenasiel.... pripadne nejaka redukcia aby sa dali programovat eeprom..?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 11 září 2010, 18:26    Předmět: Citovat

PicKit 2 lze použít jako 3 kanálový logický analyzátor. Tato funkce je přístupná při připojeném PicKitu. Sériové EEPROm lze programovat. Odzkoušeno na 24c64... Zítra, pokud si vzpomenu, popíšu podrobněji... dnes nestíhám..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 887
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 11 září 2010, 18:47    Předmět: Citovat

Jak pouzit LA najdes v helpu pro LA, tva otazka je krapet ze siroka , upresni k cemu to chces pouzit a poradime lip, a eeprom jdou programovat jak napsal MeeVal, zapojeni sem mel podle http://www.nldv.com/2010/03/pickit-2-and-surface-mount-24c128n-i2c-eeprom/ skouseno na KS24C08 (Samsung) a 24C16W6 (ST) , je tam schema i pro SPI komunikaci , ve vyberu soucastky si vyberes EEPROM a pribliznej typ , velikost by mela souhlasit
_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 11 září 2010, 20:14    Předmět: Citovat

uhm ...dakujem este to nemam dokoncene... ale uz aspon komunikuje s PICkit programom Inak nejaka vyhodna cen pickitu uz nieje ?

Dobre dakujem...uz sa oboznamujem s programom...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 887
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 12 září 2010, 7:16    Předmět: Citovat

Atlan napsal:
Inak nejaka vyhodna cen pickitu uz nieje ?

myslim za na toto tema neni treba odpovidat , pokud pohledas odpovedi je tu k nalezeni dost

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 12 září 2010, 8:59    Předmět: Citovat

Este mam otazku troska sa hreje 18f2550 priblizne v mieste znaku M. Je to normalne ? Inak ma postaveny klon.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 887
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 12 září 2010, 15:38    Předmět: Citovat

je to mozny , kdyz to mam zaply celej den tak se my obcas zdalo ze je teplejsi, ale ne na tolik ze bych to moch rict na 100%, nikdy sem ho kvuly tomu neotviral (PK original) , obcas sem myslel ze mam halusky , kdyz mas stejnej poznatek tak se bude asi trochu zahrivat
_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 09 říjen 2010, 21:38    Předmět: Citovat

tak sa pochvalim Smile pickit2


mini.JPG
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  mini.JPG
 Velikost:  77.2 kB
 Staženo:  860 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 14 listopad 2010, 22:08    Předmět: Citovat

Nevíte někdo, jak do staré verze MPLABu dostat procesor, kterej tam není, ale v např. 8.6 už je.
Používám v 8.15 z důvodu, že jde současně debugger MPLAB SIM a programmer ICD2/PICKIT2 a že zobrazuje v okně FILE REGISTERS názvy registrů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
jankop
moderátor
moderátor


Založen: 24.10.2007
Příspěvky: 336
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 15 listopad 2010, 19:45    Předmět: Citovat

Nevím Very Happy ,
ale zkusil bych nakopírovat z novější verze MPLABU patřičný soubor *.dev
Najdeš jej C:\Program Files\Microchip\MPLAB IDE\Device
Jestli to bude stačit netuším.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 257
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 15 listopad 2010, 21:02    Předmět: Citovat

honza3 napsal:
Nevíte někdo, jak do staré verze MPLABu dostat procesor, kterej tam není, ale v např. 8.6 už je.
Používám v 8.15 z důvodu, že jde současně debugger MPLAB SIM a programmer ICD2/PICKIT2 a že zobrazuje v okně FILE REGISTERS názvy registrů.
Právě proto jsem přešel u nových verzí na fičuru WATCH. I když mě V 8.40 registry pojmenovává v File Registers.
_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 15 listopad 2010, 23:25    Předmět: Citovat

jankop napsal:
.. nakopírovat z novější verze MPLABU patřičný soubor *.dev ...

To nepomůže, to jsem zkoušel jako první. SadSad

Názvy registrů jsem vyřešil. Je to dokonce v nápovědě MPLABu, ale štve mě, že nejde MPLAB SIM a ICD2/PICKIT2 dohromady. Very Happy Very Happy

A navíc, PIC18F87K22 je tak na prd, že ju neumí žádnej "normální" soft na programovaní. Že bych nenahrával program do PICky přes MPLAB, ale přes něco jiného. PICKIT2 ju neumí, ICD2 (po úpravě VPP) ju umí, ale zase na to není žádnej soft na programovaní. PICKIT3 k vůli jednomu švábu kupovat nebudu za ty nehorázný prachy. Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 887
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 16 listopad 2010, 6:17    Předmět: Citovat

Asi naka exotika Smile , jeste bych skusil prekopirovat vsechny soubory s nazvem toho procesoru , jakyhokoliv typu , sou tam jeste naky LKR (Program Files\Microchip\MPASM Suite\LKR)

koukam ze s tou radou 18FxxKxx nejsou moc kamaradsky Sad

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Další
 
Strana 10 z 11
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)