forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Debugger Microchip MPLAB ICD 2, jeho klony (SPCD) a PICkit 2
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 01 prosinec 2009, 22:09    Předmět: Citovat

To nemusím ty pojistky upravovat, pokud budu dodržovat to, že před odpojením ho vypnu na NONE.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 01 prosinec 2009, 23:53    Předmět: Citovat

NO skusil som povodne zmazat a ono to neslo...hold musim cakat na spravne postavenie hviezd Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 02 prosinec 2009, 20:30    Předmět: Citovat

Tak se mi včera "zase" smazala 4550, naprogramoval jsem jí i s pojistkami dle Kiwwicek, tak jsem zvědavej, jak to dlouho "vydrží", ale určitě ho nebudu vypínat na NONE.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Kiwwicek
Anonymní





PříspěvekZaslal: 03 prosinec 2009, 13:18    Předmět: Citovat

Atlan: nechapem co si skusil zmazat a neslo ale nevadi Smile

Honza3: to prepnutie na NONE budes musiet urobit tak ci tak , proste ja ked sa zabudnem a vyrvem icd2 za jazdy , vypnem v menu programer pripojim icd2 spat a zapnem programer , ono uznavam ze to neni prijemne ale lepsie ako by som mal preprogramovavat integrac za kazdym ked sa zabudnem a vyrvem to stade za jazdy......
Návrat nahoru
 

 
DIG
Anonymní





PříspěvekZaslal: 09 prosinec 2009, 17:12    Předmět: Pic Kit 2 a procesory řady dsPIC30 dsPIC33 Citovat

Máte někdo zkušenosti s procesory řady dsPIC30 nebo dsPIC33, nedaří se mi komunikace s PIC Kit2 v PICKit Programmeru 2.61 ani v MP LAB IDE 8.3. PIC Kit Programmer hlácí, že žádný procesor nevidí, MP Lab se tváří, že programuje, pak nahlásí chybu součtu a v procesoru je nadále původní program.
Návrat nahoru
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 14 leden 2010, 16:20    Předmět: Citovat

Tak jsem si koupil PICKIT2. Do včerejška jsem používal ICD2 klon.
Akorát jsem ke svému překvapení zjistil, že klon ICD2 je na debug rychlejší a spolehlivější jak PICKIT2.
Programovaní je rychlejší jak ICD2 asi o 2 vteřiny, zkoušeno s procesorem 18F4620.
Analyzer mi nejde pod WIN7, píše to, že v programu došlo k nějaké vyjímce.
Toť první zkušenosti. Embarassed Můj názor je ten, aspoň zatím, že pokud má někdo ICD2 klon, je zbytečné kupovat PICKIT2. Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
jankop
moderátor
moderátor


Založen: 24.10.2007
Příspěvky: 336
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 16 leden 2010, 15:46    Předmět: Citovat

1. Musíš zdůraznit - klon ICD2 s USB rozhraním.
2. Mám obojí už dlouho, a myslím, že rychlostně je to srovnatelné. Ale příležitostně to zkusím otestovat.
3. PicKit2 je naprosto spolehlivý, stejně jako dobrý ICD2. Největší problémy bývají překvapivě v propojovacím kabelu mezi procesorem a programátorem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 16 leden 2010, 18:21    Předmět: Citovat

Jasně že USB klon, ICD2 s RS232 snad nikdo rozumnej nepoužívá. Very Happy Embarassed

Koupil jsem ho kvůli tomu analyzéru, ale ten odmítá fungovat pod WIN7, stahl jsem nové verze ze stránek microchipu, ale nepomohlo to.

Kabliky mám pořádné, průměr 1.2 mm, dlouhé asi tak 6 cm. V MPLABu při debugu nemám otevřené žádné wokna, jako file reg., special reg. Debug, ICD2 cca 1 vteřina, 2 kroky, PICKIT, 2 vteřiny, 1 krok. A ještě k tomu se někdy sekne, že ho musím odpojit od USB.
Zlatej ICD2. Razz Razz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 17 leden 2010, 1:00    Předmět: Citovat

ICD2 33cm kablik a ziaden problem akurat na okrajoch mam clk ,+,reset,-, data v takomto rozlozeni na plochom kabliku aby to bolo odelene a odrusene od seba.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
jankop
moderátor
moderátor


Založen: 24.10.2007
Příspěvky: 336
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 17 leden 2010, 15:22    Předmět: Citovat

Až ti jednou bude procesor v debuggovacím módu při kmitočtu krystalu cca 20MHz dělat psí kusy, tak si na mě vzpoměň a zkrať kablík co jen to půjde. Ušetříš tím mnoho času.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 257
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 18 leden 2010, 0:10    Předmět: Citovat

Doteď jsem programoval pomocí PRESTA, jenomže jsem začal toužit po debuggeru. Včera večer jsem si od microchipu objednal PICKIT 3, tak snad to bude fungovat jak si představuju.
_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 18 leden 2010, 0:12    Předmět: Citovat

neboj sponeniem ..pouzivam 10Mhz s pll tj na 40Mhz Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
marzou
Profesionál
Profesionál


Založen: 13.9.2008
Příspěvky: 144

PříspěvekZaslal: 23 únor 2010, 7:42    Předmět: Re: Pic Kit 2 a procesory řady dsPIC30 dsPIC33 Citovat

DIG napsal:
Máte někdo zkušenosti s procesory řady dsPIC30 nebo dsPIC33, nedaří se mi komunikace s PIC Kit2 v PICKit Programmeru 2.61 ani v MP LAB IDE 8.3. PIC Kit Programmer hlácí, že žádný procesor nevidí, MP Lab se tváří, že programuje, pak nahlásí chybu součtu a v procesoru je nadále původní program.

Komunikace je stejná jako s ostatními PICy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 25 březen 2010, 17:11    Předmět: Citovat

Tak jsem dnes zkoušel analyzer PICKIT2 pod WIN7 a najednou to funguje. Very Happy

Asi Bill dal nějakou aktualizaci a funguje to. Smile Shocked
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
jankop
moderátor
moderátor


Založen: 24.10.2007
Příspěvky: 336
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 25 březen 2010, 21:31    Předmět: Citovat

To je dobrá zpráva Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Další
 
Strana 9 z 11
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)