forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Debugger Microchip MPLAB ICD 2, jeho klony (SPCD) a PICkit 2
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 29 srpen 2008, 10:29    Předmět: Citovat

Kdyby jsi měl plotr, nemusel by jsi čekat na počasí. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Můžeš zatím trénovat v simulátoru v MPLABu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 29 srpen 2008, 12:29    Předmět: Citovat

No jo, jenže já plotr nemám, ani laserovku nemám... Ale kvalitní inkoustovka mi na fotocestu stačí.... Zkusím si někde sehnat plotr, jak tak koukám na ten suprovej článek Wink... Ale nejdřív budu muset zbastlit ten "posilovač" napětí na redukci... Pár tranzistorů, plus ten měnič co je i u POTYA1... snad to pojede... Už jsem si sehnal i druhý díl té učebnice, tak půjdu číst a zkoušet simulovat.... sranda bude se prohrabat k té simulaci Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 29 srpen 2008, 12:36    Předmět: Citovat

Měnič je funkční, tak ho mám udělanej na nepájívem poli. Zůstal mi po laborování s LED multiplexem. Ale tímhle programátorem (3 příspěvek) mi to šlo pěkně programovat přes COM.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 29 srpen 2008, 14:36    Předmět: Citovat

Tak, kdybych byl býval přišel dřív, tak jsem si ho postavil, teď už je pozdě... Kabel už má na DTR -6V a 1.5V místo abych zvýšil napětí jsem ho snížil... Zapojil jsem to, nefungovalo, tak jsem tam něco předělával a já vůl to nechal připojený, 2 drátky se spojili a já čuchám, čuchám a kabel skoro v pytli....
No nic, počkám na PICy... "už" je prý TME vyexpedovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 31 srpen 2008, 10:11    Předmět: Citovat

Pustil jsem se do pájení, natahal jsem tam drátové propojky a většinu rezistorů. U těch přesnějších rezistorů se to musí dodržet, nebo tam můžu dát normální? Já už jsem tam dal normální, ale když mi 2 druhy chybí, tak budu muset do obchodu, tak že bych vzal i ty přesnější a předělal to (pokud je to nutné)...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 31 srpen 2008, 11:21    Předmět: Citovat

Podle nich se nastavuje 13V a měří napětí 13V z měniče, 5V a 13V do ICSP A/D převodníkem. Já mám všechny 1%
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 31 srpen 2008, 12:24    Předmět: Citovat

pěkně děkuji Mad
a můžu jít odpájet "pár" odporů....
moje blbost....
takže v pondělí jen co půjdu ze školy koupím odpory...
a doufám, že už mi přivezou PICy....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 31 srpen 2008, 17:21    Předmět: Help Citovat

Tak něco už zapájené je, teď jdu dělat úpravy a nalezl jsem problém...
citace:
4. Do napájecího pinu 14 IC3 74HC126 vložit přiměřenou diodu třeba 1N5817

kam mám strčit ten druhý konec? piny 14, 13, 12 jsou spojené a na druhou stranu to jde k ISP...
ty pull up rezistory tam mám narafičit jako jak? Crying or Very sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 31 srpen 2008, 18:20    Předmět: Citovat

Diodu mezi pin 14 a 12,13 (74HC126), musis to nejak udelat, asi dratkem. A pullupy (74LS07) tam jdou krásně dát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 01 září 2008, 17:34    Předmět: Citovat

tak jsem to dopájel, naprogramoval 16F877 (16F877A neměli...), ale programování 18F4550 se "zasekne" na adrese 1000h, zbytek je úplně správně naprogramován... používám JDM z belza.cz, IcProg 1.06b a při verifikaci mi to na této adrese napíše chybu....
Podle mne bude chyba v programu, do té adresy to programuje v pohodě...
Nevíte někdo o nějakém řešení? Nestačila by tam jenom tahle část programu? Very Happy
Jo ještě tu diody na ten napájecí vstup mám zřejmě zapojit tak, že na 14. pinu bude anoda a na 13 katoda, že?
Když mám tu 16F877 nemusím tam dávat ten pull up rezistor?
Moc něvěřím, že po mém spájení všech součástek to pojede na první zapojení.... i slepý by pájel lépe... Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 01 září 2008, 19:06    Předmět: Citovat

MeeVal napsal:
Když mám tu 16F877 nemusím tam dávat ten pull up rezistor?

Ačko nemá na to vliv. Akorát se divím, že nemaj 877A. To musejí mět staré zásoby.

MeeVal napsal:
Jo ještě tu diody na ten napájecí vstup mám zřejmě zapojit tak, že na 14. pinu bude anoda a na 13 katoda, že?

Ne, K na 14, A na 12,13. Aspoň já to tak mám.

MeeVal napsal:
ale programování 18F4550 se "zasekne" na adrese 1000h, zbytek je úplně správně naprogramován... používám JDM z belza.cz, IcProg 1.06b a při verifikaci mi to na této adrese napíše chybu....
Podle mne bude chyba v programu, do té adresy to programuje v pohodě...
Nevíte někdo o nějakém řešení? Nestačila by tam jenom tahle část programu? Very Happy

Určitě nestačila. Zkus WinPic800. Konec programu pro 18F4550 je na 0x23C8.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 01 září 2008, 19:53    Předmět: Citovat

S WinPic800 to proběhlo úplně v pořádku.... jen doufám, že jsem nemusel nic nastavovat...
půjdu to otestoval, ale myslím, že to rozeběhnu až zítra...
Díky moc
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 01 září 2008, 20:35    Předmět: Citovat

Jak jsem čekal... nefunguje to....
připojil jsem.... Visty oznámily nalezení nového zařízení, ovladač správně nainstalován... MPLAB hlásí nelze připojit... MC34063 se pěkně zahřál Sad
zítra to zkusím přepájet.... pěkně ten plošňák "propraskával" když jsem dával do patic všechny ty integráče....
škoda, že musím zítra do školy Crying or Very sad ...
je daleko (v Liberci)....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 02 září 2008, 15:38    Předmět: Citovat

Aby jsi nedopadl jako já.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 03 září 2008, 20:06    Předmět: Citovat

Už to asi poběží....opravil jsem 2 spoje, doplnil 1x100n C, a zasunul spravne MC34063 Very Happy
pise mi to tohle:
Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected
ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation
MPLAB ICD 2 Ready

je to spravne? LEDky ani kabel jeste pripojene nemam.... jo a malinko to piska, ale to uz se tu resilo....

tvari se to, ze je to pripojene, tak myslim, ze uz to pojede....
diky moc za pomoc...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Další
 
Strana 3 z 11
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)