forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Debugger Microchip MPLAB ICD 2, jeho klony (SPCD) a PICkit 2
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
piityy
Profesionál
Profesionál


Založen: 1.4.2008
Příspěvky: 2139

PříspěvekZaslal: 21 květen 2008, 22:13    Předmět: Citovat

rozdil mezi hc a hct je pouze v rozlisovacich urovnich. hc je 5V cmos, hct je 5V cmos s urovnema TTL... ale vetsinou funguji spravne oba. Jinak oba je ma gme v katalogu, tak by mely bejt dostupny...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
jankop
moderátor
moderátor


Založen: 24.10.2007
Příspěvky: 336
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 21 květen 2008, 22:15    Předmět: Citovat

A v rychlosti...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 21 květen 2008, 22:42    Předmět: Citovat

Ja myslel jako 74xx126 za něco jinej typ.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
piityy
Profesionál
Profesionál


Založen: 1.4.2008
Příspěvky: 2139

PříspěvekZaslal: 21 květen 2008, 23:02    Předmět: Citovat

pokud chces nahradit 74xx126 necim jinym, tak je potreba okouknout zapojeni - 74xx125 ma oproti 126 inverzni ridici piny, jiny buduce zase maji napriklad vsechny ridici piny spojeny, atd... bez zapojeni tezko neco vymyslime. Kdyby byly nahodou ty ridici piny jen na paradu (budic nastalo otevren, okamzite reaguje na vstup a nevyuziva stavu "vystup odpojen"), tak by tech obvodu bylo hafo Wink

jen by se mozna sluselo to odsud nekam presoupnout, do tohoto tematu se to moc nehodi Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 23 květen 2008, 14:27    Předmět: Citovat

citace:
Potyo1 má pochopitelně převodník úrovně, proto ho mám doma. Ten převodník je právě 74HC126.


Ten 74HC126, převodní úrovně, to myslíš převodník pro tyto, kde je 3V v prvním sloupci, aby fungovali?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
jankop
moderátor
moderátor


Založen: 24.10.2007
Příspěvky: 336
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 23 květen 2008, 15:28    Předmět: Citovat

Myslím tím:
1. Možnost pracovat s aplikací napájenou 3V
2. Možnost pracovat s PIC, které mají mezní napájecí napětí 3V3.
V případě 2. je ještě u potyo 1. nutné limitovat Vpp.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 23 květen 2008, 15:56    Předmět: Citovat

Tak na co tam ten převodník teda je, když to stejně nepůjde bez úpravy VPP? To si můžu sestavit ten s těma BCčkama, rev B, a vyjde to, podle mě, na stejno.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Seth
Profesionál
Profesionál


Založen: 13.1.2008
Příspěvky: 47
Bydliště: Liberec

PříspěvekZaslal: 25 květen 2008, 0:34    Předmět: Citovat

Ahoj,
Potřeboval bych poradit ohledně výběru klonu ICD 2. Protože končím školu, tak už asi nebudu mít přístup k originálu od Microchipu, který mi dost vyhovoval. Bohužel cena je docela vysoká, tak jsem se rozhodl, že bych si mohl nějaký klon postavit. Bohužel nevím jak je který kvalitní a jaké má mouchy, ne že bych byl líný hledat, ale radši se zeptám místních profíků a těch co s tím mají zkušenosti.
Klon by měl pokud možno splňovat:
Pure USB - četl jsem že přes RS232 krokování děs a navíc nemám na ntb COM port
Být podporován MPlabem - resp. aby byl co nejvíc podobný origu
Umět programovat jak 5V MCU tak 3.3V - mám 16F877A, ale taky 18F67J60 a podobné
naopak mi přijde zbytečné(z toho co je na origu):
možnost napájet cílovou aplikaci
mít i RS232

Nevím jestli vůbec nějaký takový je, a nakolik by byl náročný na stavbu a součástky. Ale neztrácím naději Wink

Předem díky za názory.

OFT: Nedá mi to a napíšu to , všimli jste si že na GM prodávají ICD 2 za 7500Kč a na origo obchodu stojí cca 3000Kč? -- Takhle se obchoduje Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 28 srpen 2008, 16:15    Předmět: Potyo1 Citovat

Zdravím,
mohl by mi někdo pomoct s potyo1? Jde mi o to, že jsem si objednal součástky a až je dovezou, tak se pustím do stavby... Rád bych věděl na co všechno si dát pozor, jaké firmwary nahrát do těch dvou PIC, jaké ovladače stáhnout.... MPLAB 8.2 už stažené mám a nechal jsem nainstalovat úplně vše... Jen doufám, že se mi deska podaří a ty PIC mi moje JDM dokáže naprogramovat...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 28 srpen 2008, 16:24    Předmět: Citovat

Já používám tyhle a jedou na 100%.

A tyhle úpravy
1. Na pin 1RA4 obvodu 16F877A připojit pullup rezistor cca 4k7 do Ucc
2. Na piny 11,12 obvodu IC1 připojit společný pullup rezistor cca 4k7
do Ucc
3. Na napájení konektoru USB zapojit bipolární transil 5V6 - tuto úpravu nemám
4. Do napájecího pinu 14 IC3 74HC126 vložit přiměřenou diodu třeba 1N5817
5. Všechny omezovací rezistry pro LED zvětšit 3x
7. LED1 neumísťovat na panel, možná pouze na plošný spoj pro
diagnostiku, ještě jsem ji neviděl svítit.
8. Použít obvod 16F877A

ovladače jsou součástí MPLABu.



Icd2_4550_Firmwares.zip
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Icd2_4550_Firmwares.zip
 Velikost:  19.68 kB
 Staženo:  470 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 28 srpen 2008, 19:39    Předmět: Citovat

Děkuji za rychlou odpověď,
u bodu 2. ty dva piny můžu spojit a přes odpor 4k7 do Ucc?
a u toho bodu 4. to musím přerušit cestu na plošném spoji a dát tam tu diodu? Lze to nahradit nějakou běžnější?
Ptám se jako vůl, ale nechci nikde udělat chybu....
Pak tu mám PIC 12F675, půjde naprogramovat? Četl jsem, že to hodí chybu, ale naprogramuje.... A jde to pak i přeprogramovat?
Jak dlouho trvá nahrání programu do 16F84A, nebo 16F628A?
Až to sestavím, napíšu další dotazy Smile
Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 28 srpen 2008, 20:21    Předmět: Citovat

MeeVal napsal:
u bodu 2. ty dva piny můžu spojit a přes odpor 4k7 do Ucc?
Ty piny jsou spojené na DPS.

MeeVal napsal:
u toho bodu 4. to musím přerušit cestu na plošném spoji a dát tam tu diodu? Lze to nahradit nějakou běžnější?
Ano, přerušit cestu. Zkoušel jsem 1N4148 a fungovalo to. Mám takovej dojem že po úrazu ji tam ještě mám. Akorát to ukazuje menší napětí, ale programuje to.

MeeVal napsal:
Pak tu mám PIC 12F675, půjde naprogramovat? Četl jsem, že to hodí chybu, ale naprogramuje.... A jde to pak i přeprogramovat?
No, měl jsem s tím problém, ale MPLAB něco prble o pinu MCLR ale naprogramuje ho a přeprogramovat to jde. Dokonce je funkční i MCLR jako I/O (jen IN).

MeeVal napsal:
Jak dlouho trvá nahrání programu do 16F84A, nebo 16F628A?
84A jsme nezkoušel, 628A taky ne, ale 16F877A a 16F887 je za 2 vteřiny naprogramovanej včetně EEPROM. 18F4550 za 4.5

MeeVal napsal:
Až to sestavím, napíšu další dotazy Smile
klidně se ptej Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 28 srpen 2008, 23:11    Předmět: Citovat

Very Happy Very Happy Very Happy
to bych tolik neříkal, klidně se ptej....
Já mám spousty otázek, ale zkouším si na ně odpovídat/hledat odpovědi sám... Teprve s PIC začínám=teď se je ve škole začneme učit programovat... Je lepší assembler nebo C? MPLAB zvládá oboje, že? Je mi jasné, že až rozchodím POTYO1, že zalezu k notebooku a začnu se sám učit assembler (podle mne je C k ničemu, když nemám základ z assembleru)...
Jsou někde webové stránky, kde bych se "snadno" a rychle naučil programovat v assembleru? (doma mám PIC 16F84A, 16F628A, 12F675, a přijde mi 18F2550)-menší výbava pro začátek... začnu s blikáním LED na 16F84A, zkusím PWM na 16F628A+řízení krokových motórků, 12F675 použiju k RGB LED a tak za rok se snad dokopu k pokusu o spojeni s USB (18F2550)... na netu jsem našel pár těchto zapojení, takže to nebude problém, krom toho posledního Very Happy... Jen aby to POTYO1 naběhlo hned ze začátku.... zítra pokud bude hezky, tak udělám desku, napájím tam součástky a budu čekat až se TME uráčí mi poslat PIC 18F4550 a 16F877A...
Neexistuje někde schéma patice, která by se připojila na ICSP kabel a mohl bych programovat PIC i mimo kontaktní pole? Pro začátek by se to hodilo, abych to neodpálil...
v MPLABu lze rovnou psát programy, převést je do hex a pak nahrát do PIC? Asi jo, když tam je debugging.... Tahle hračka mi ušetří spoustu času sháněním software... Do teď jsem musel zapínat starej PC a připojovat JDM... Je to jedinej comp se serial portem tady doma... Zkoušel jsem USB redukce, ale měli malé napětí (+-6.4 V)... Zřejmě si udělám "zesilovač" (diody, odpory, tranzistory+vstup 13V), abych mohl připojit i přes tu redukci starej dobrej JDM... Teď jsem investoval kolem 10 000,- do součástek, takže můžu stavět a nečekat až to v obchodě budou mít...
Teď koukám, že u měniče napětí u Potyo1 je cívka 170u, můžu použít 220u? Testoval to někdo?
Jsem se zase rozepsal...
Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 29 srpen 2008, 6:27    Předmět: Citovat

MeeVal napsal:
Teď koukám, že u měniče napětí u Potyo1 je cívka 170u, můžu použít 220u? Testoval to někdo?
Jsem si s tím švábem kdysi hrál, a zkoušel jsem 330u a napětí zůstalo stejný. V POTYO mám 220u, což jsem ani nevěděl. Až teď

MeeVal napsal:
Jsou někde webové stránky, kde bych se "snadno" a rychle naučil programovat v assembleru?
Je lepší assembler nebo C? MPLAB zvládá oboje, že?
Toť otázka do pranice Very Happy Abych se přiznal, Céčko neumím a zatím jsem ho nějak nepotřeboval. Jsou zastánci toho i toho. Assembler jsem, aspoň já, učil podle Učebnice programování PIC, ale za 3 měsíce jsem ji vyměnil za Mikrokontroléry PIC16F87X , která je fakt super.
MPLAB zvládá i C i ASM.

MeeVal napsal:

Neexistuje někde schéma patice, která by se připojila na ICSP kabel a mohl bych programovat PIC i mimo kontaktní pole? Pro začátek by se to hodilo, abych to neodpálil...
Z toho schématu si přeber tu patici.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
MeeVal
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.8.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Turnovsko

PříspěvekZaslal: 29 srpen 2008, 9:02    Předmět: Citovat

Díky,
s tou paticí jsem si myslel, že to bude jedno odkud to vezmu... Asi vezmu z JDM Wink. Ta je tak trošku univerzální...
Tu učebnici jsem si už sehnal....
Asi půjdu číst... Nesvítí slunce, tak nemůžu jít dělat desku... Neříkám, že by se to na tom světle nevyvolalo, ale mám špatné zkušeni s vyvoláváním desek, když je pod mrakem... Vím, mohl bych si pořídit UV lampu, ale zatím, to tak často nepotřebuju... TME se ještě neozvalo.... To jsou dneska kšefty Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Další
 
Strana 2 z 11
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)