forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Oprava LCD monitoru-podsvětlení(CCFL trubice)nemůže naskočit
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika bez mikrokontrolérů, procesorů
 
Crimson
Anonymní





PříspěvekZaslal: 26 červenec 2012, 19:16    Předmět: kryt Citovat

Tak už se mi o povedlo otevřít chtělo to tam nacpat šrubovák a zabrat na to že sen skoro ohnul šrubovák se vevnitř nic nezlomilo a odskočio to. Boužel v monitoru je problém který nedokážu identifikovat. Vyměnil sem Elity, proměřil diody a tranzistory zdá se že jedou. Monitor po zapnutí asi 2 sec normálně běží ani nebliká a pak se vypne akorád podsvícení. Zenerova dioda která byla na netu popisováná jako častý problém je v pořádku. Nemá prosím někdo k tomuto monitoru schéma, že bych prěmostil ochranu co vypíná podsvícení? Popřípadě pokud někoho napadá kde by ješte mohla být chyba uvítal bych pomoc děkuji.

Zde je obrázek napájecí desky a toho co jsem zkontroloval (elektrolyty a tu velkou diodu jsem vyměnil):
http://imageshack.us/photo/my-images/27/51903595001342370559.jpg/

Arrow administrator: přiloženy externí soubory



51903595001342370559.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  51903595001342370559.jpg
 Velikost:  189.81 kB
 Staženo:  1474 krát

Návrat nahoru
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 269

PříspěvekZaslal: 10 srpen 2012, 16:33    Předmět: Citovat

Mám něco podobného. Podsvit naskočí na cca 2 sec. a vypne se. Ale jen podsvit. Když podsvítím LCD externě, tak normálně jede. Zřejmě bude zase vadný IO, který má na starosti VN pro CCFL.
Mrkni tady: http://s-o.webnode.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 16 srpen 2012, 15:27    Předmět: Citovat

Zkontrolovat POŘÁDNĚ (klidně i lupou, někdy je to blbě vidět) spoje u všech cívek a tepelně namáhaných součástek, zejména v invertorech - někdy se časem vytvoří studené spoje, a pak se to může takto projevovat. Pokud to nezabere, jsou špatné CCFL trubice (což se bohužel často projevuje úplně stejně, taky jen bliknutím; někdy se ještě jakoby pomalu rozsvěcují, než to zhasne, což může být zase obojím - jak trubicí, tak invertorem)
Návrat nahoru
 

 
marian
Anonymní





PříspěvekZaslal: 31 říjen 2012, 10:33    Předmět: Citovat

ja som vymenil kondiky a po 2 rokoch znova, a potom este raz. Jediny co som nemenil bol ten 82uF/400V, taky neviem zohnat, a neviem ci tam nemozem dat aj inu kapacitu.
Návrat nahoru
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 269

PříspěvekZaslal: 31 říjen 2012, 12:06    Předmět: Citovat

Můžeš, ale větší hodnotu, např. 100uF/400V. Problém je s trochu atypickou hodnotou a velikostí a nové se tam většinou nevejdou. Pokud bys rozměrově nesehnal stejné, zkus, pokud se tam vejdou, paralelně dva s poloviční kapacitou (např. 47uF/400V) a přilepit je tam tavným lepidlem nebo oboustrannou páskou. Deska trochu hřeje, tak ať se neposunou na desce kam nemají.

Tady můžeš objednat snad podobný:
http://www.ame.cz/ELYT-82-400-105-kondenzator-elektrolyticky-82uF-400V-105-radialni-_d6757679_10699.aspx
http://cz.farnell.com/panasonic/eeued2g820/capacitor-82uf-400v/dp/9696520
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
marian
Anonymní





PříspěvekZaslal: 02 listopad 2012, 10:25    Předmět: Citovat

tak som zohnal 100uF/400V a vymenil, ale rozmerovo nepasuje moc, opiera sa o plechove sasi, ale budem musiet objednat z netu vsetky kondiky, lebo u nas v GMku nemaju ani zakladne rady.
Návrat nahoru
 

 
Jaroslav
Účastník
Účastník


Založen: 3.3.2013
Příspěvky: 10
Bydliště: Poděbrady Tulipánová 164

PříspěvekZaslal: 04 březen 2013, 8:05    Předmět: Citovat

Zdravím,taky mám podobný problém. Mám monitor Hyundai X93W. Když ho zapnu,naběhne na pár sekund a potom zhasne.Když je monitor nepřipojen k PC,tak při zapnutí se rozsvítí zelená Ledka,při zhasnutí zčervená. Jiná situace je,když je připojen k PC,to potom při zhasnuté obrazovce zůstane ledka svítit zeleně. Vyměnil jsem všechny elyty které na desce jsou ale to nepomohlo. Předpokládám,že je vadný IO , který má na starost buzení výkonové fety. Chtěl bych slyšet Váš názor, nejsem v oboru laik,jsem vyučen jako radio a televizní mechanik,jenom jsem už trochu starší.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
marian
Anonymní





PříspěvekZaslal: 04 březen 2013, 13:32    Předmět: Citovat

Vymenil si naozaj vsetky? aj tie nenafuknute? Mozes mat problem, ze si tam dal obycajne kondiky, a tam je treba musia byt low esr kondiky.
Ja som kupil tu:
https://www.elko-verkauf.de/doku-tft/109-fujitsu-siemens/121-fujitsu-siemens-p19-2.html
maju aj ine sety. Nie su najlacnejsie, ale ide to a nemusis zhanat kade-tade
Návrat nahoru
 

 
Pytlik
Účastník
Účastník


Založen: 15.10.2010
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: 05 březen 2013, 22:52    Předmět: Citovat

Řekl bych, že všichni vycházíte ze špatných předpokladů.
a) Kapacita elektrolytů je v širokých mezích nepodstatná. Může být větší, ale většinou nevadí ani menší (ostatně, výrobní tolerance jsou takové, že trvat např. na 82uF je prostě směšné - a stejně se to časem změní). Důležitější je už zmiňovaný low ESR, nebo ještě lépe verry low ESR.
b) měnič pro podstvit (tzv. invertor) nebývá ničím řízen. Je to samokmitající dvojčinný měnič, zpravidla s bipolárními tranzistory. Velmi častou příčinou přetížení měniče je vysazení kmitů vlivem studených spojů. Pomáhá propájení všech pájecích bodů v okolí invertorů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Jaroslav
Účastník
Účastník


Založen: 3.3.2013
Příspěvky: 10
Bydliště: Poděbrady Tulipánová 164

PříspěvekZaslal: 06 březen 2013, 8:58    Předmět: Citovat

Dobře,zkusím vše propájet,i když jsem vše pečlivě prohlédl a nic jsem nenašel. Dám vědět jak jsem uspěl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Jaroslav
Účastník
Účastník


Založen: 3.3.2013
Příspěvky: 10
Bydliště: Poděbrady Tulipánová 164

PříspěvekZaslal: 06 březen 2013, 9:43    Předmět: Citovat

Tak jsem vše proletoval,a je to pořád stejné. Zatím mně nic nenapadá,budu ale pokračovat dále.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Jaroslav
Účastník
Účastník


Založen: 3.3.2013
Příspěvky: 10
Bydliště: Poděbrady Tulipánová 164

PříspěvekZaslal: 08 březen 2013, 10:13    Předmět: Citovat

Nějak jsem nemněl moc času se v tom hrabat,jako důchodce jsem neustále vytížen,ale dnes se na to zase zaměřím. Ještě jednou proměřím vše,jak aktivní prvky tak pasivní. Mám ale podezření,že je vše marné a že bude pryč jedna trubice a to jsem potom v loji,protože to jsem nidy ani neviděl jak se to mění. jinak na monitor nijak nespěchám,mohl bych si klidně koupit i novej,ale znáto ,když se do něčeho dám,tak jsem jako buldok. Není na tom nic složitého,dělám daleko složitější věci. Jsem radioamatér a sám si stavím všechny zařízení doma. Od 145Mhz až po 47GHz. To je trochu jiná liga. No snad někdo poradí,jak postupovat dál.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
tomas
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.6.2010
Příspěvky: 63

PříspěvekZaslal: 08 březen 2013, 10:32    Předmět: Citovat

Chtělo by to zjistit zda ti vypadává jenom podsvícení nebo celej monitor. Poznáš to tak ,že při připojeným monitoru na PC posvítíš na monitor pod určitým úhlem třeba baterkou. Pokud vypadává jemon podsvícení,měl by být vidět náznak obrazu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Jaroslav
Účastník
Účastník


Založen: 3.3.2013
Příspěvky: 10
Bydliště: Poděbrady Tulipánová 164

PříspěvekZaslal: 08 březen 2013, 11:18    Předmět: Citovat

Promiňte,asi jsem to nenapsal dost jasně,vypadává jenom podsvícení. Když silnou baterkou posvítím na display tak obraz tam samozřejmě je. Jde tedy jenom o to podsvícení. Studené spoje tam rozhodně nejsou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 269

PříspěvekZaslal: 08 březen 2013, 14:27    Předmět: Citovat

Postav si např. tohle a odzkoušej ty CCFL zářivky.
http://www.danyk.wz.cz/ccfl.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika bez mikrokontrolérů, procesorů Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Strana 2 z 3
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)