forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
GSM modul SIEMENS TC35 - Jak odeslat SMS?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR
 
Alojs82
Profesionál
Profesionál


Založen: 12.4.2010
Příspěvky: 76

PříspěvekZaslal: 20 srpen 2013, 10:27    Předmět: GSM modul SIEMENS TC35 - Jak odeslat SMS? Citovat

Prosím o radu.
Koupil jsem si gsm modul a chci ho ovládat uProcesorem atmega8. Ale než se toho pustím zkouším to ovlátat z počítače.
napíšu AT a odešlu vrátí se mi OK .... takže komunikace funguje.
kód:
ATD0602123456;
také funguje vitočí číslo.

Ale já bych chtěl napsat SMS a odeslat ji. Kód by měl být takový:
kód:
AT+cmgf=1
OK (odepiše)
AT+cmgs=xxxxxxxxx   (xx - čislo tel)
> text zpravy   (a zatím se zmáčkne ctrl+Z ukáže se taková šipka dolů)
ERROR

a nakonec to napíše ERROR.

Nevíte někdo kde je zakopanej pes????
modul to je takovýhle http://www.youtube.com/watch?v=AFo86j7fXJc na videu je i návod.

Díky všem za rady

Arrow administrator: přejmenováno z "GSM modul siemens TC35"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 280

PříspěvekZaslal: 20 srpen 2013, 12:08    Předmět: Citovat

Nevím, jak je to u toho modulu, ale podívej se na odkaz. Je to sice pro mobilní telefon, ale možná je problematika stejná.
http://www.dhservis.cz/dalsi/construction_pdu.htm
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 890
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 20 srpen 2013, 13:17    Předmět: Citovat

co pouzivas za hyperterminal ?
skus misto ctrl+z odeslat 0x1A

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Alojs82
Profesionál
Profesionál


Založen: 12.4.2010
Příspěvky: 76

PříspěvekZaslal: 21 srpen 2013, 7:58    Předmět: Citovat

Nevím v čem je teď problém. Teď mi nejde už ani volat.
Snad se namílím že
kód:
AT+CREG?
....je zjisteni ze simkarta je prihlášená do sítě.
Mě to píše
kód:

+CREG: 0,1
OK

..což by mělo být že ano

Ale když zkouším číslo prozvonit nejde
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Alojs82
Profesionál
Profesionál


Založen: 12.4.2010
Příspěvky: 76

PříspěvekZaslal: 21 srpen 2013, 8:15    Předmět: Citovat

zkoušel jsem to ve windows terminálu a ve vývojovém prostředí mikroC
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Alojs82
Profesionál
Profesionál


Založen: 12.4.2010
Příspěvky: 76

PříspěvekZaslal: 21 srpen 2013, 12:51    Předmět: Citovat

po zapnutí modulu se to snad přihlásí do sítě.

kód:
AT+CREG?

odpoví
kód:
+ CREG 0,1

ale po chvíli už jen
kód:
+ CREG 0,2
... nemá signál
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 890
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 21 srpen 2013, 13:31    Předmět: Citovat

skus se kouknout tady http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=566892 , je tam i AT prikazy

v hyperterminalu ve W sem mel problem s vysilanim toho ctrl+z....., v "hercules" my uz vse fungovalo

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Alojs82
Profesionál
Profesionál


Založen: 12.4.2010
Příspěvky: 76

PříspěvekZaslal: 22 srpen 2013, 11:23    Předmět: Citovat

múj problém je v tom že se nemůžu teg přihlásit do sítě.
kód:
AT+COPS=?
+COPS: (1,"CC 230 NC 03",,"23003"),(1,"Plus GSM",,"26001"),(1,"Era",,"26002"),(1,"CC 260 NC 06",,"26006"),(1,"IDEA",,"26003"),(1,"PAEGAS-CZ",,"23001"),,(0-4),(0,2)

tyto sitě mi to najde podle mě vodafone je (1,"CC 230 NC 03",,"23003")
Ale prostě se sám nepřihlásí
kód:

at+cops?
+COPS: 0

at+creg?
+CREG: 0,2


zaregistroval jsem ručně síť asi
kód:
at+cops=1,2,23003
OK

ale pořád to píše
kód:
at+creg?
+CREG: 0,2
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 890
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 22 srpen 2013, 11:50    Předmět: Citovat

skus
kód:
AT+CREG=1 or
AT+CREG=2

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Alojs82
Profesionál
Profesionál


Založen: 12.4.2010
Příspěvky: 76

PříspěvekZaslal: 22 srpen 2013, 12:49    Předmět: Citovat

no to nepomáhá, ani nikde není vysvětleno co dělá
kód:
AT+creg=2

Ale u mě to vypadá že asi nemám signál nebo už nevím. Musím to zkusit jinde kde je veliká kvalita signálu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Alojs82
Profesionál
Profesionál


Založen: 12.4.2010
Příspěvky: 76

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2013, 8:06    Předmět: Citovat

Tak konečně po dlouhém zkoušení jsem na to kápnul. Odělal jsem originál anténu a strčil jsem tam kus drátu.
A už to maká!!

Teda jen to volání. SMS napíše ok ale nic nepřijde. Nnapadá mě nemusí se někde zadat centrum odesílání SMS???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 890
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2013, 8:33    Předmět: Citovat

tezko rict co vsechno si skousel / nastavoval....
chce to si vzit manual aject prikaz po prikazu

http://www.docstoc.com/docs/27894266/How-to-Send-and-Receive-Text-mode-SMS-with-TC35MC35MC45-and-TC45
http://www.youtube.com/watch?v=2Cybuv3gQaU

a stou antenou si delal co ? ze odesla

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Alojs82
Profesionál
Profesionál


Založen: 12.4.2010
Příspěvky: 76

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2013, 19:35    Předmět: Citovat

Anténa samo o sobě odejít nemůže. Je to jen kus drátu. Nic jcem s ní nedělal jen zapojil do konektoru.

volat m jde bezproblémů
kód:
at+csca?
+CSCA: "608005681",129


brána nastavena správně
ale prostě když chci odeslat sms tak nic
kód:
at+cmgs=764502077
> pokus
ERROR


jasné že jsem to zkoušel nejdříve podle návodu ale proste mi to nejde
AT+cmgf=1 také nastaveno.

Ach jo to je trápení Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Alojs82
Profesionál
Profesionál


Založen: 12.4.2010
Příspěvky: 76

PříspěvekZaslal: 26 srpen 2013, 21:11    Předmět: Citovat

Už vyřešeno. Příkazy fungují. Závada byla na sim kartě .... s jinou to jde bezvadně

Děkuji všem!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
novy
Anonymní





PříspěvekZaslal: 22 srpen 2017, 13:35    Předmět: modem Citovat

sipka dole je Ctrl+Y

Ctrl+Z je sipka smerom do prava
Návrat nahoru
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)