forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Po přechodu na MPLAB IDE v8.63: A language-plugin exception

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 276
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 15 leden 2011, 18:42    Předmět: Po přechodu na MPLAB IDE v8.63: A language-plugin exception Citovat

Problém při překladu to hlásí
A language-plugin exception occurred and was logged.
díky

Arrow administrator: přejmenováno z "Přechod na MPLAB IDE v8.63"



MPLAB IDE v8.63.JPG
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  MPLAB IDE v8.63.JPG
 Velikost:  55.42 kB
 Staženo:  331 krát


_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
jaromir
Profesionál
Profesionál


Založen: 11.12.2009
Příspěvky: 193
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: 16 leden 2011, 16:48    Předmět: Citovat

Pre teba bude asi vyhodne dat Absolute.

Ale neviem co ma ten "language-plugin exception" spolocne s tym sreenshotom.

_________________
Moje osobne stranky: http://jaromir.xf.cz/ - aktualizacia 11.8, pridana stranka okolo BSD Unixu na PIC32
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
BorgMcz
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.7.2010
Příspěvky: 92
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: 16 leden 2011, 18:27    Předmět: Citovat

A jaký vliv má ta volba na výsledný projekt? Nebo jaký vliv na program to má?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 276
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 17 leden 2011, 14:20    Předmět: Citovat

Já taky nevím co si mám o tom myslet když napíši nový program tak to nemám čím přeložit ve staré verzi 7.41 Build All mimochodem tady to není zpřístupněno a začalo to překládat to znamená že se ukázalo obdélníček který se postupně zaplňoval zelenou barvou když bylo vše v pořádku a když byla chyba tak tam byla červená barva.díky za pomoc


MPLAB IDE v8.63.JPG
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  MPLAB IDE v8.63.JPG
 Velikost:  84.1 kB
 Staženo:  311 krát


_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
jaromir
Profesionál
Profesionál


Založen: 11.12.2009
Příspěvky: 193
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: 17 leden 2011, 14:23    Předmět: Citovat

Zozipuj to a daj sem cely projekt, skusim to otvorit - mozno tam mas iba nejaku drobnost zle nastavenu.
_________________
Moje osobne stranky: http://jaromir.xf.cz/ - aktualizacia 11.8, pridana stranka okolo BSD Unixu na PIC32
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 187

PříspěvekZaslal: 17 leden 2011, 15:04    Předmět: Citovat

Ahoj.
Používám verzi 8.40 a jde to.
Zkus vybrat v menu Debbuger - Select tool - Mplab SIM.
Nahoře na liště se vytvoří ikona pro Build All a samozřejmě i v menu Project - Build All. Možná zkus znovu vytvořit celý projekt ve wizzardu. Menu Project - Project Wizzard.
Mikop

PS. používám Absolute.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 843

PříspěvekZaslal: 17 leden 2011, 19:22    Předmět: Citovat

mam otazku ako je to v tomto novom mblabe.

Ide mi o to. Ak sa simuluje... a niekde pridete s tou zelenou sipkou... a znova date prelozit projekt F10 ...ostane sipka tam kde bola alebo to vsetko resetne a vrati na zaciatok tj adresu 00.

Ako to riesite vy.... lebo ked to vrati na zaciatok ..tak musim znova hladat to nmiesto kde som simuloval co je dost od veci..... hlavne pri 1000riadkoch
dakujem...
v8.0 pekne ostava na svojom mieste co mi strasne vyhovuje...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 748
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 17 leden 2011, 19:39    Předmět: Citovat

meloun:
skus zalozit znovu projekt , mas dobre pridanej ASM do projektu? nak ho tam nevidim ... , neni vydet na .mcw

Atlan:
1)vrati na zaciatok tj adresu 00.
2) pouziju breakpointy nebo prejdu rovnou na prislusnej radek (dat kurzor na pozadovanou radku/pravy mysitko/Set PC at Cursor, musi tam bejt instrukce) nebo nekam na zacatek (po inicializaci) GOTO nekam

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 276
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 17 leden 2011, 20:39    Předmět: Citovat

Ještě jeden poznatek já když se mi podaří nějak ten projekt dát tak už nemůžu dat tam jiní projekt musím si to prostředí zavřít a znovu otevřít .
Další věc když jsem se díval do instalovaných programů tak tam mám i tu předešlou verzi 7.41 nemám zkusit znovu odinstalovat a znovu nainstalovat
tady mám ten projekt díky
******
pro admira: přestaly mi chodit upozornění na příspěvky na email díky.



MPLAB IDE.zip
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  MPLAB IDE.zip
 Velikost:  766 Bajtů
 Staženo:  275 krát


_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 843

PříspěvekZaslal: 17 leden 2011, 20:50    Předmět: Citovat

MiloPS3 napsal:
meloun:

1)vrati na zaciatok tj adresu 00.
2) pouziju breakpointy nebo prejdu rovnou na prislusnej radek (dat kurzor na pozadovanou radku/pravy mysitko/Set PC at Cursor, musi tam bejt instrukce) nebo nekam na zacatek (po inicializaci) GOTO nekam


cize je to a figu.... ono ide o to ze to hodi na zaciatok a treba ist s pusuvnikom a najs to miesto potom prave tlacidlo a hodit nam zelenu sipku... dakujem ostavam na 8.00 (nieje myslitelne aby som pri 10 prekladoch stale hrladal to miesto.....)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
jaromir
Profesionál
Profesionál


Založen: 11.12.2009
Příspěvky: 193
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: 18 leden 2011, 8:34    Předmět: Citovat

Atlan napsal:
cize je to a figu...


To je uplne logicke chovanie simulatora, alebo akehokolvek debuggera.

Ked sa zmeni program, treba ist od reset-u, pretoze simulator nemoze vediet ake casti programu sa zmenili predtym a teda vysledky simulacie mozu byt nespravne.

Ak pri krokovani programu najdes chybu, daj si tam breakpoint, oprav chybu, F10, F9 a si presne na tom mieste kde si si dal breakpoint. Trva to par sekund.

Arrow administrator: příspěvek byl upraven
Citace byla pozměněna.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
jaromir
Profesionál
Profesionál


Založen: 11.12.2009
Příspěvky: 193
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: 18 leden 2011, 8:45    Předmět: Citovat

Meloun:

otvoril som si ten projekt a v projekte nic nebolo, proste prazdny projekt (Clipboard01.gif), tak som tam cez okno projektu Source files->Add files pridal ten tvoj .asm subor, dal F10, spytalo sa ma to na Absolute-Relocatable, dal som absolute a vsetko prebehlo ako malo (Clipboard02.gif).
V adresari, kde bol projekt mi pribudli dalsie subory, okrem ineho trebars .hex subor. Projekt som spakoval a prilozil k tomuto postu.

Ak mas otvoreny projekt a chces ho zavriet, tak nemusis zavierat cele IDE, staci ist na horne menu Project->Close a vyberies si ktory chces zavriet (mas tam asi iba jeden).



Temp.zip
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Temp.zip
 Velikost:  5.38 kB
 Staženo:  276 krát


Clipboard02.gif
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Clipboard02.gif
 Velikost:  25.97 kB
 Staženo:  277 krát


Clipboard01.gif
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Clipboard01.gif
 Velikost:  21.07 kB
 Staženo:  285 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 748
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 18 leden 2011, 9:10    Předmět: Citovat

jaromir napsal:
projekte nic nebolo, proste prazdny projekt

na to uz sem se ptal ale zadna odpoved ...
MiloPS3 napsal:
mas dobre pridanej ASM do projektu? nak ho tam nevidim ...

pokud chces neco pridat do vytvoreneho projektu tak se to dela pres Source files ,jak psal Jaromir
meloun napsal:
pro admira: přestaly mi chodit upozornění na příspěvky na email díky.
zrejme si v emailu klikl na odkaz "ukonceni sledovani tematu" , tak si ho aktivuj, na teto strance v pravo dole modry napis "Sledovat odpovědi na toto téma", (mam pocit ze uz jsi to jednou resil Rolling Eyes )
pokud tam mas vic verzi tak je vsechny odinstaluj (pokud nepudou tak smazat) a nainstalovat jen ten nejnovesi ci dle libosti

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 276
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 18 leden 2011, 12:30    Předmět: Citovat

Beru všechno zpět po odebrání staré verze a reinstalování nové aktuální verze vše v pořádku .díky
A ještě mi poraďte nějaký slušný a free překladač na C
co říkáte na tento CCS-C compiler je free ?
protože tento co zatím používám mikroC PRO for PIC plýtvá pamětí díky

_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 843

PříspěvekZaslal: 18 leden 2011, 13:07    Předmět: Citovat

[quote="jaromir"][quote="Atlan"]
MiloPS3 napsal:
meloun:

To je uplne logicke chovanie simulatora, alebo akehokolvek debuggera.

Ked sa zmeni program, treba ist od reset-u, pretoze simulator nemoze vediet ake casti programu sa zmenili predtym a teda vysledky simulacie mozu byt nespravne.

Ak pri krokovani programu najdes chybu, daj si tam breakpoint, oprav chybu, F10, F9 a si presne na tom mieste kde si si dal breakpoint. Trva to par sekund.


um medzi tym musim nasimulovat 10 stlaceni tlacidiel kym sa dostanem k danemu podprogramu... to nehovorim ze nejake data sa maju nacitat externzch zdrojov... Nieco mohli nechat aj na programatora a pnuknut mu moznosti ako sa to ma chovat....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2014 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)