forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Připojení programátoru k notebooku přes redukci USB-RS232

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
cirus
Nováček
Nováček


Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: 07 říjen 2010, 11:16    Předmět: Připojení programátoru k notebooku přes redukci USB-RS232 Citovat

Chci se naučit základy programování PIC.
Všechno dostupné jsem si přečetl a naučil, naučil jsem se postupy, umím stvořit jednoduchý program v asm a přeložit ho do HEX.
Mám testovací programátor Velleman VM111(K8048) viz zde http://www.vellemanusa.com/us/enu/product/view/?id=500373 se zkušebním 16F627.
Mám notebook HP625 s OS W7 a koupil jsem si proto USB/sériový kabel - viz zde http://jdem.cz/hj244
Jenže jsem se od prodejce nedozvěděl, že VM111 není kopatibilní s kabelem Sériový/USB. Dokonce mi poradil jaký typ si mám koupit (500,kč) !
Kabel se v pohodě po instalaci k NB připojí, ovladače jsou v pořádku, ale nemohu ani zaboha připojit programátor. Všechno nastavení mám dobře, furt mi to hlásí, že programátor mení připojený, že není iniciovaný.
Není nějaká vychytávka jak se s programátorem připojovat k notebooku?
Má někdo podobnou zkušenost, nebo nevíte jak to vyřešit?
Dík

Arrow administrator: přesunuto z "Ostatní"

Arrow administrator: přejmenováno z "Připojení programátoru k notebooku ?"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Petr
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.2.2008
Příspěvky: 645
Bydliště: Praha západ Hostivice

PříspěvekZaslal: 07 říjen 2010, 12:31    Předmět: Citovat

Zkus tento převodník, měl by fungovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
cirus
Nováček
Nováček


Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: 07 říjen 2010, 15:04    Předmět: Citovat

Díky moc, NB jsem si pořídil hlavně proto, abych se to naučil a bylo by škoda, kdybych ho měl na nic.
Zahlásím jak to dopadlo.
Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1496

PříspěvekZaslal: 07 říjen 2010, 16:21    Předmět: Citovat

No neviem, ci cena 730,-Kc za UCAB232 je lepsia ko tych na zaciatku spomynanych 500,-Kc Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
cirus
Nováček
Nováček


Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: 07 říjen 2010, 18:07    Předmět: Citovat

Někde na fóru c-n-c.cz se někdo chlubil, že ho umí sehnat za 270 Kč, ale nikde jsem ho nenašel. Taky jsem našel návod jak ho udělat, ale do toho se mi tedy nechce. http://www.folcom.cz/?page=usb ...Udělám chybičku a budu tápat dál.
Co mám dělat? Musím ho koupit abych to rozchodil.
Tady je v hezký krabičce dokonce za 1060kč http://www.gme.cz/cz/-p752-750.html Evil or Very Mad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
piityy
Profesionál
Profesionál


Založen: 1.4.2008
Příspěvky: 2139

PříspěvekZaslal: 07 říjen 2010, 20:58    Předmět: Citovat

Převodník z odkazu http://www.folcom.cz/?page=usb by asi nechodil, nemá totiž zapojený DTR. Potřeboval bys buď přidat druhýho maxe, nebo nějakej ten tranzistor.
Když to budeš kupovat, tak radši přes net. Můžeš to pak totiž vrátit když nepojede.
Pokud bys ho stavěl, máš jistotu, že bude zapojený všechno, co je třeba (buď tím druhým maxem nebo jinak). Ještě jednodušší by bylo vyhodit obvod TTL-232 úplně a vyřídit to celý na 5V. To už by avšem asi vyžadovalo zásah do tvý desky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 14 listopad 2010, 17:37    Předmět: Citovat

No než převodnák za 700,- až 1000,- Kč, tak radši rovnou koupit PICkit 2 (a toho Vellemana prodat), no ne?
Návrat nahoru
 

 
zito
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.4.2008
Příspěvky: 72

PříspěvekZaslal: 15 listopad 2010, 2:36    Předmět: Citovat

Možná tento:
http://shop.snailinstruments.com/index.php?main_page=product_info&cPath=68_79&products_id=552
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Tichy
Profesionál
Profesionál


Založen: 2.3.2008
Příspěvky: 105
Bydliště: Planá u ML

PříspěvekZaslal: 17 listopad 2010, 0:44    Předmět: Citovat

Čau,
bejt tebou, tak se vykašlu na USB kabel a koupim pickit2:
http://www.tme.eu/cz/katalog/artykuly.phtml?search=pickit2&idp=1#search%3Dpickit2
máš tam rovnou výstup 5V/0,5A a všechno co potřebuješ na naprogramování PICů. Další plus je to že pickit se nechá používat přímo s MPlabem, takže nepotřebuješ další program na programování procesoru, nemluvě otom, že pickit2 s vhodným procesorem (16F886) se dá použít jako debuger.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)