forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Problém s ICSP u PIC16F877A
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
Counter7
Anonymní





PříspěvekZaslal: 13 prosinec 2006, 23:32    Předmět: Problém s ICSP u PIC16F877A Citovat

Zdravím,

prosím o radu. Pomocí programátoru Xeltek SuperPro 3000U se snažím naprogramovat aplikaci, kde je PIC16F877A. Pořád mi to nešlo, tak jsem PICku vyndal a zkouším to na kontaktní desce jen s nejnutnějšími součástkami, abych zjistil, kde je problém. Potřebuji rozchodit programování v aplikaci a nemohu si dovolit v budoucnu programovat PICku normálně paralelně.

Jsem si jist, že mám vše správně zapojené. MCLR nemám přímo na +5V, ale přes odpor 10k, RB6 a 7 mám na kontaktní desce připojené přímo k programátoru. Vcc a Vss je v pohodě připojené. Všechna vedení jsou v pořádku. V takto drahém programátoru být problém nemůže. Zkoušel jsem jej otestovat a vpohodě. Mám nový programovací software.
Návrat nahoru
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 13 prosinec 2006, 23:42    Předmět: Re: Problém s ICSP u PIC16F877A Citovat

Dobrý večer

Měl byste mít dvě možnosti u ICSP programování - u Xelteku označované Low V a High V. Jedno je tedy programování vysokým napětím (13 V), kde není zapotřebí RB3 a to druhé je programování napájecím napětím, kde je zapotřebí RB3 a v config. word musí být tato možnost povolena. Jakou možnost jste zkoušel?

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Counter7
Anonymní





PříspěvekZaslal: 13 prosinec 2006, 23:50    Předmět: Citovat

Tak tomu říkám rychlá odpověď, díky! Jinak mi klidně tykej, jsme na fóru Smile

Zkoušel jsem obě. RB3 jsem zkoušel zapojovat na různé potenciály. Mimochodem jsem to zkoušel i s MCLR a RB6 a RB7 jsem připojoval přes 10k odpory taky na různé potenciály. Zkoušel jsem prostě všechno!
Návrat nahoru
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 13 prosinec 2006, 23:54    Předmět: Citovat

Promiň za tykání, síla zvyku z mailů Very Happy.

Co napájení? Zkoušel jsi mít desku v napájení, když programuješ?

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Counter7
Anonymní





PříspěvekZaslal: 14 prosinec 2006, 0:01    Předmět: Citovat

Jo zkoušel taky. Mám u napájení i jednu LED, jestli je to v poho. Používám kvalitní zdroj a zkoušel jsem i možnost tam dát kondík, jestli není napětí zvlněné. Pokud nemám desku pod proudem, tak LEDka při začátku programování (před zobrazením chyby programování) blikne (je tedy vidět, že programátor v pohodě napájí).
Návrat nahoru
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 14 prosinec 2006, 0:04    Předmět: Citovat

Zkus programovat prázdný buffer, mělo by to fungovat bez zobrazení chyby i při vytaženém ISP kabelu.

Jakou ti to píše chybu?

Jaký používáš ISP kabel?

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Counter7
Anonymní





PříspěvekZaslal: 14 prosinec 2006, 0:10    Předmět: Citovat

Jo, přesně, jak říkáš, tak to programuje (nebo tedy neprogramuje).

Chyba je, že se na adrese 0 data v buferu neshodují s daty v PIC.

Kabel mám dělaný svůj ale je v poho
Návrat nahoru
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 14 prosinec 2006, 0:13    Předmět: Citovat

Kdo by taky kupoval originál od Xelteku, když stojí více jak 700.

Škoda že Xeltek u ICSP programování nenapíše více chyb. I když ono to vlastně ani nejde...

Co mikropočítač? Je v pořádku?

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Counter7
Anonymní





PříspěvekZaslal: 14 prosinec 2006, 0:15    Předmět: Citovat

PICka je určitě v poho. Zkoušel jsem i jinou 877A a pořád to samé. Zkoušel jsem do ní nahrát program normálně (bez ICSP) a v poho.
Návrat nahoru
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 14 prosinec 2006, 0:24    Předmět: Citovat

Podívej se třeba sem na schéma zapojení ISP konektoru:
http://www.melabs.com/support/icsp.htm#schematic

a zkontroluj si, jestli vše sedí. Dioda kterou tam vidíš u MCLR slouží k oddělení 13 V, ale není jí nutné vždy používat.

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Counter7
Anonymní





PříspěvekZaslal: 14 prosinec 2006, 0:26    Předmět: Citovat

Diodu jsem také zkoušel podle nějakého jiného zapojení než jsi poslal odkaz a nic se nezměnilo. fakt už nevim
Návrat nahoru
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 14 prosinec 2006, 0:29    Předmět: Citovat

Asi se ti to nebude líbit, co teď napíši, ale možná by bylo vhodné vyzkoušet i nějaký jiný ICSP programátor. Koukni se třeba sem:
http://www.olimex.com/dev/pic-pg2c.html

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Counter7
Anonymní





PříspěvekZaslal: 14 prosinec 2006, 0:31    Předmět: Citovat

Týjo to se mi fakt nechce, ale asi máš pravdu že by to chtělo
Návrat nahoru
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 14 prosinec 2006, 17:26    Předmět: Citovat

Ještě mě napadá, co můžeš jednoduše zkontrolovat...

Při programování vysokým napětím (nevyužíváš RB3), zkontroluj, že z Xelteku jde +13V na MCLR. Pokud máš osciloskop, tak můžeš i zjistit, co se "děje" na RB6 a RB7.

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Counter7
Anonymní





PříspěvekZaslal: 14 prosinec 2006, 17:52    Předmět: Citovat

Já jsem věděl že když budu celej den kontrolovat fórum, tak tě ještě něco napadne. Zkusím to a hned napíšu.
Návrat nahoru
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Strana 1 z 2
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)