forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Prepojenie PIC s LCD

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory
 
delux
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 20.9.2006
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: 02 listopad 2006, 12:41    Předmět: Prepojenie PIC s LCD Citovat

Zdravim;
Ucim sa programovat s PIC 16F628 a chcel by som ho prepojit so znakovim LCD displayom 2*16 znakov. Nepozna niekto nejaky dobry navod, pripadne co najjednoduchsi zdrojak co nakresli npr.1 pismeno na display? Za odpovede dakujem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 02 listopad 2006, 22:11    Předmět: Re: Prepojenie PIC s LCD Citovat

Ahoj
S nejjednodušším zdrojákem by to bylo u mě problematické (nejsložitější bych jistě našel Smile)...
Pamatuji si, že ve školce programování pro PIC16F84A, která nějakou dobu běžela v dnes již zrušeném časopise KTE, se probírala komunikace s maticovým displejem (standardní řadič HDD44780 od Hitachi). Časopis byste možná mohl sehnat někde na CD. Program pro 16F84A by až na pár maličkostí nebylo třeba upravovat pro 16F628.

Vzpomínám si, že práci s displejem učila mikroprocesorová jednotka P84 (opět s 16F84A). Nemusíte jí samozřejmě stavět – stačí se podívat na správný program. P84 najdete zde. Píše se o ní zde.

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
delux
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 20.9.2006
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: 05 listopad 2006, 22:33    Předmět: Citovat

Zohnal som si display zo starej (nokie 5110) PLH7366-1, takze asi zacnem s nim. A teraz horsa hladat ako ma zapojene vyvody Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 05 listopad 2006, 23:08    Předmět: Citovat

delux napsal:
... display zo starej (nokie 5110) PLH7366-1 ...


Spíš bych doporučil koupit zmiňovaný s řadičem HDD44780 od Hitachi (většina co lze koupit). Než zjistíš jak funguje, tak bys měl s HDD44780 několik aplikací. A jestli se ti povede ten Nokiácký rozjet, tak co potom, až budeš potřebovat další? Koupit starou Nokii? Určitě bude jednodušší koupit mnou zmiňovaný. Jeho cena je při 16x2 znacích něco přes 100 Kč. A to si myslím, že není až tak hrozné.

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
delux
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 20.9.2006
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: 06 listopad 2006, 15:26    Předmět: Citovat

Tiez som chcel najprv zacat s 2*16 ale u nas stoji 300Sk a bratranec ma uz pokazenu nokiu, tak som z nej vybral display. Este uvidim
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 06 listopad 2006, 20:12    Předmět: Citovat

delux napsal:
Tiez som chcel najprv zacat s 2*16 ale u nas stoji 300Sk a bratranec ma uz pokazenu nokiu, tak som z nej vybral display. Este uvidim


Pokud se ti povede ten displej z Nokie rozchodit, tak bude fajn, pokud zde uveřejníš návod. Myslím si ale, že by bylo podstatně jednodušší udělat program pro sériovou komunikaci s tímto mobilem, než zjistit, jak displej funguje Smile. Tím nemyslím, že je to příliš obtížné naprogramovat, ale spíše, že bude obtížné sehnat princip činnosti daného displeje...

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 06 listopad 2006, 20:15    Předmět: Citovat

Pokud máš digitální fotoaparát, mohl bys být tak hodný a přiložit zde na fóru fotku displeje - určitě nejsem sám, koho by to zajímalo Smile.
_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
delux
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 20.9.2006
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: 07 listopad 2006, 16:33    Předmět: Citovat

Najprv sa chcem aspon 70 percentne naucit ovladat procesor a az potom sa pustim aj do displaya. Prepojit s telefonom sa neda, lebo ten telebon sa vykupal vo vode a od vtedy uz nejde. Pripajam 2 fotky, ta prva je z predu a 2 zo zadu. Duisplay ma len nejaku 1 prepojku (este neviem ako na nu zapojim kable, kto vie nech poradi) v ktorej je 9 vyvodou. Prepacte mi za tu kvalitu, ale digitalny fotak nemam, len telefon. Mozno ak sa mi podaria lepsie, tak ich aktualizujem.


Obrázok 003.jpg
 Komentář:
 Velikost:  6.98 kB
 Zobrazeno:  6168 krát

Obrázok 003.jpg



Obrázok 001.jpg
 Komentář:
 Velikost:  7.56 kB
 Zobrazeno:  6168 krát

Obrázok 001.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)