forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Domácí síť mikrokontrolérů pro indikaci, regulaci a ovládání
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
heff
Účastník
Účastník


Založen: 26.2.2010
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 26 únor 2010, 22:12    Předmět: Domácí síť mikrokontrolérů pro indikaci, regulaci a ovládání Citovat

Dobrý den všem, jednoho dne jsem si říkal že by nebylo špatné si udělat sběrnici založené na PICku.Jeden PIC by byl hlavní a po dvouch drátech bych ovládal další picky a přijímal z nic informace.Mělo by to sloužit jako ovládání třeba světel na dálku a přijímání onformací třeba z 18b20....abych se kdekoliv mohl v domě připíchnout k sběrnici a připojit třeba display a na něm ukazovat teploty co jsou třeba v přízemí a nebo venku...takovej prostě koloběh dat po dvouch drátech a taktéž aby se dalo pomocí nich ovládat něco ...PWM regulátory a nebo zap vyp světlo.Nejraději bych to chtěl dělat s 16f628 a jako hlavní pic by byl nějaký co by měl i ethernet ...nevíte pls o něčem už hotovém na netu ? a nebo přes jaký komunikační protokol bych to měl udělat ? co by jste mě doporučili UART , I2C......atd

Arrow administrator: přejmenováno z "sběrnice sběrnice pic"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
zito
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.4.2008
Příspěvky: 72

PříspěvekZaslal: 27 únor 2010, 14:12    Předmět: Citovat

Pokud by jsi chtel inspiraci a nevadila by Ti ruština, doporučil bych Ti knihu:
Název: "Inteligentní dům" vlastníma rukama
Autor: VN Gololobov
Vydavatel: NT Novinky
Rok: 2007
Popisuje systém domácí automatizace "inteligentní dům", založený na mikrokontroléru PIC16F628A programem MPLAB

Sběrnice RS485
Řízeno PC programem napsaným ve VB

Jestli máš zájem, pošli mi Sz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 27 únor 2010, 15:31    Předmět: Citovat

zito napsal:
...Jestli máš zájem, pošli mi Sz

Myslím, že by to zajímalo více lidí. Pokud je to možné, tak prosím diskutujte veřejně.

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
marzou
Profesionál
Profesionál


Založen: 13.9.2008
Příspěvky: 144

PříspěvekZaslal: 27 únor 2010, 18:35    Předmět: Citovat

Tak pokud by to šlo pomocí I2C, tak by to bylo krásný:).........jaká max. doporučená délka I2C?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
heff
Účastník
Účastník


Založen: 26.2.2010
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 27 únor 2010, 18:58    Předmět: Citovat

nevím jaká je doporučená ..zatím jen zjištuji co a jak ...z čeho by to bylo nejlepší , ale jelikož by to bylo po domě tak asi max 20m co bych chtěl a nebo potřeboval

Arrow administrator: příspěvek byl upraven
Předchozí příspěvky se necitují.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
piityy
Profesionál
Profesionál


Založen: 1.4.2008
Příspěvky: 2139

PříspěvekZaslal: 27 únor 2010, 19:19    Předmět: Citovat

I2C (alespoň jeho fyzická vrstva) by určitě nebylo to pravý ořechový. Podobný problém se tu řešil a není to tak dlouho. Zkus trochu hledat Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
heff
Účastník
Účastník


Založen: 26.2.2010
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 27 únor 2010, 19:29    Předmět: Citovat

jj zkoušel jsem i před čáskem, ale nějak jsem tu nic nenašel pro mě ..fakt..jsem na takovém rozcestí a chtěl bych se dobře rozhodnout

Arrow administrator: příspěvek byl upraven
Předchozí příspěvky se necitují.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
piityy
Profesionál
Profesionál


Založen: 1.4.2008
Příspěvky: 2139

PříspěvekZaslal: 27 únor 2010, 19:56    Předmět: Citovat

Když potřebuješ 2 dráty, tak toho zas tolik vhodného není.
Např. RS-485, CAN, M-Bus. Osobně bych se přiklonil ke 485 po její jednoduchost a spolehlivost. Stačí ti na ni uart, který má každý mcu a budič. Budiče se dají sehnat i galvanicky oddělené.
Nějaký řádek jsme prohodili tu:
http://forum.mcontrollers.com/viewtopic.php?t=1224&postdays=0&postorder=asc&start=0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
heff
Účastník
Účastník


Založen: 26.2.2010
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 28 únor 2010, 19:22    Předmět: Citovat

koukám koukám nevíte třeba o nějakém příkladu ? o někom co toto v domě už dělal ?nevím jestli to dělají, že hlavní řídící systém je Pc(vše řídí PC) a nebo to vše řídí PIC a pc je jen doplňkovou periferii za účelem komfortu uživatele
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
piityy
Profesionál
Profesionál


Založen: 1.4.2008
Příspěvky: 2139

PříspěvekZaslal: 01 březen 2010, 1:55    Předmět: Citovat

To záleží pouze na tobě. Ovšem pokud je tam něco k řízení, pochybuju, že by to nezvládl MCU. Už vzhledem ke spotřebě a stabilitě bych nepoužíval PC jako hlavní řídicí systém. Samozřejmě se nechá udělat PC (relativně) spolehlivé, ale nemyslím, že to bude tvůj případ.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
heff
Účastník
Účastník


Založen: 26.2.2010
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 01 březen 2010, 11:54    Předmět: Citovat

no já jsem to taky tak myslel že by to nebylo špatný přes procesory, viděl jsem verzi regulece topení pomocí Ubuntu ...bylo tro krásně jednoduché, pár součástek a pc...ale já bych chtěl něco asi přes procíky a možností připojení na LAN.Uplně nej řešení aby se to dalo spravovat z nějakého pc.Asi bych byl blázen kdybych si myslel že ten systém už někde existuje a dá se použít i jinde....určitě bude potřeba to přizpůsobit na konkrétní potřeby a rozložení domu.nevíš prosímtě o nějaké třeba inspiraci a nebo něco coby blo podobně hotové na platformě PIC ..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Tommi
Profesionál
Profesionál


Založen: 2.2.2009
Příspěvky: 45

PříspěvekZaslal: 01 březen 2010, 12:36    Předmět: Citovat

Jako dobrou inspiraci, ale s x52 najdete tady:

http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Konstrukce/ART43-Domaci-automatizace---Doplnky-pro-zakladni-jednotku.html
http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Konstrukce/ART46-Domaci-automatizace---komunikace-po-sitovem-rozvodu-230V.html

Mohl by to být základ co všechno řídit, případně na co nezapomenout. K PC je to připojené přes RS232.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
heff
Účastník
Účastník


Založen: 26.2.2010
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 01 březen 2010, 15:07    Předmět: Citovat

dějkuji...ale přesto kdyby měl někdo i nějakou jinou inspiraci a nebo dokončené projekty ..budu rád a rád se třeba i nějak revanšuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 309
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 01 březen 2010, 21:47    Předmět: Citovat

TAdy máš webový server: http://pandatron.cz/?171&maly_webovy_server

Jinak nevidím problém použít RS232, já tlačím RS po cca 60 m UTP při rychlosti 115 200 Baud.

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
heff
Účastník
Účastník


Založen: 26.2.2010
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: 01 březen 2010, 21:53    Předmět: Citovat

jj tenhle servřík mám v plánu taky použít , ale spíš zatím potřebuji zatím nějaký systém který by mi vypínal světla ...různé scény ...teplotní čidla, zabezpečovačka.....něco jednodušího než má moeller nikobus a nebo abb ibus....ale samozřejmě jednoduší ....toto jsou profi řešení
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 
Strana 1 z 7
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)