forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Sháním kódový zámek - po zadání kódu sepne jen na pár vteřin

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory
 
tomyc
Účastník
Účastník


Založen: 19.4.2008
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: 17 září 2009, 17:19    Předmět: Sháním kódový zámek - po zadání kódu sepne jen na pár vteřin Citovat

Zdravím,
nemáte někdo po ruce schéma a zdroják pro PIC na kódový zámek? Potřebuji to jen na otvírání dveří (bzučák) jediný požadavek je aby se po zadání kódu výstup sepnul jen na pár vteřin a pak se zase rozepnul. Všechny zámky co jsem našel se sepnou po zadání kódu a pro rozepnutí je třeba znovu zadat kód. Kód ani nemusí jít měnit. Když bude potřeba změním si ho ve zdrojáku.
Na oplátku můžu nabídnout schéma a zdroják na řízení zimní zahrady. Umí to měřit teplotu vzduchu, vody, terária, nastavit zalévání, nastavit topení pro vzduch, vodu a terárium (u terária zvlášt pro den a noc), spína osvětlení jezírka a terária a ještě pár dalších věcí. Je to spíš pro hodně konkrétní použití ale třeba se někomu hodí.
Díky Tomyc

Arrow administrator: přejmenováno z "Kódový zámek"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1168
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 17 září 2009, 18:24    Předmět: Citovat

Co Kódový zámek s PIC 16F628A a LCD displejem? když vypustíš displej.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 17 září 2009, 19:16    Předmět: Citovat

Pokud nechceš používat LCD, tak budeš muset pravděpodobně mírně upravit program. Nestudoval jsem inicializační rutinu u zmíněného kódového zámku s PIC 16F628A, ale drtivá většina inicializačních rutin se sekne, pokud např. omylem odpojíš maticové LCD.

tomyc napsal:
...Na oplátku můžu nabídnout schéma a zdroják...

Není tady zvykem směňovat jeden program za druhý. Pokud chceš dát ostatním k dispozici vlastní aplikaci, tak stačí vytvořit nové téma a vložit do tématu svůj projekt.

_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
tomyc
Účastník
Účastník


Založen: 19.4.2008
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: 18 září 2009, 8:47    Předmět: Tomyc Citovat

Díky, zkusím upravit ten program nebo přikoupím displej.
Nechtěl jsem nic směňovat. Program poskytnu samozřejmě zdarma každému. Jen jsem napsal co mám k dispozici.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 289

PříspěvekZaslal: 20 září 2009, 22:07    Předmět: Citovat

Ahoj.
Mohu potvrdit, že výše uvedený odkaz http://jirky.webz.cz/index.php?page=kodovy-zamek-16f628a splňuje Tvůj záměr. LCD tam být nemusí, ale má to však háček. Přes menu displeje se nastavuje kód. Nebo si v asm souboru musíš upravit kód natvrdo. Já naopak potřeboval jednou ZAP a podruhé VYP. Tak jsem u Jirky poptal asm (na webu má pouze hex) a upravil dle svých potřeb.
Jirkovi jsem mojí úpravu poslal také. Takže pokud někdo jiný budete potřebovat, už víte, kam se obrátit. Můžu to však poskytnout jen s jeho svolením. Nechci být taková krysa a zveřejnit jen tak cizí výtvor. Mikop

PS. Tak jsem koukal do zdrojáku, usoudil jsem že část přeci jen zveřejním a tak tady jsou pozice v eeprom, kde je uložen kód. Pokud přepíšeš svoje hodnoty při programování, tak to LCD opravdu nebude třeba. Jo, to heslo je 6 místné. Pokud budeš potřebovat kratší, musíš upravit asm.
; čtení hesla z EEPROM
;
CTIHES movlw .127
movwf EE_ADR
call READ
movwf SET_JEDEN

movlw .126
movwf EE_ADR
call READ
movwf SET_DESET

movlw .125
movwf EE_ADR
call READ
movwf SET_STO

movlw .124
movwf EE_ADR
call READ
movwf SET_TISIC

movlw .123
movwf EE_ADR
call READ
movwf SET_DESETTISIC

movlw .122
movwf EE_ADR
call READ
movwf SET_STOTISIC
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
tomyc
Účastník
Účastník


Založen: 19.4.2008
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: 30 září 2009, 12:34    Předmět: Citovat

Díky moc. mrknu se na to. Možna tam nakonec dam i ten displej. Bude to líp vypadat Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2020 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)