forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
port ra6 ra7 pic16f628a

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 12 prosinec 2007, 18:56    Předmět: port ra6 ra7 pic16f628a Citovat

mam dotaz.
da se u tohoto procesoru nastavit ra6 a ra7 jako I/O
v manualu to vypada ze jo ale v praxi mi to nejde vubec nastavit
3F7C intosc mam nastaveno
nejde mi to ani v praxi ani v MPLAB

dekuji za kazdou radu predem
Návrat nahoru
 

 
jankop
moderátor
moderátor


Založen: 24.10.2007
Příspěvky: 336
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 12 prosinec 2007, 19:07    Předmět: Citovat

Tvoje konfigurace je chybná. Máš nastaven HS oscilátor a proto RA6, RA7 nefungují.
----------------
Přehlédl jsem se.. Ale v každém případě někde děláš chybu. S ohledem na poskytnuté údaje ti ale nedokážu poradit.


Naposledy upravil jankop dne 12 prosinec 2007, 19:16, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 12 prosinec 2007, 19:14    Předmět: Citovat

v MPLABu je 3F7C intosc: IO on RA6, IO on RA7
a HS tam je jako 3F6E
tak co tam mam dat?
Návrat nahoru
 

 
jankop
moderátor
moderátor


Založen: 24.10.2007
Příspěvky: 336
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 12 prosinec 2007, 19:35    Předmět: Citovat

Zmýlil jsem se v konfiguraci, ale chybu tam máš určitě. Simulátor bez problému u 16F628A s RA6, RA7 pracuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 12 prosinec 2007, 19:37    Předmět: Citovat

a muzes mi pls sem napsat nejakej mikro prg na kterym to uvidim v MPLABu ja uz si nevim rady
predem dik
Návrat nahoru
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 12 prosinec 2007, 19:50    Předmět: Citovat

no nevim jak je to mozny ale uz to jde simulovat
to nechapu 14 dni tu s tym laboruju a jak mile se na to zeptam odborniku tak to zacne fungovat.

nemuze to byt tim ze jsem zaskrtl v MPLABu v "configurations bit"
polozku "set in code" ?
podotykam ze sem to zkousel na vsemozny zpusoby a jde to az ted
Návrat nahoru
 

 
jankop
moderátor
moderátor


Založen: 24.10.2007
Příspěvky: 336
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 12 prosinec 2007, 19:55    Předmět: Citovat

Set in code nastavíš, když používáš direktivu __config.

kód:
     list      p=16F628A          ; list directive to define processor
    #include <P16f628A.inc>      ; processor specific variable definitions
    errorlevel -302
    __CONFIG   _LVP_OFF & _BODEN_OFF & _PWRTE_ON & _WDT_OFF & _INTRC_OSC_NOCLKOUT
 
        ORG     0x000           ; Processor reset vector
        nop
        nop
        nop
reset   goto init               ; Go to beginning of program
        ORG     0x004           ; interrupt vector location
;------------------------  BANK 0  -----------------------------------
init   
        clrwdt
        clrf STATUS             ; Restore Bank 0
        clrf INTCON             ; zakaz vsech preruseni
        clrf PORTA              ; reset outputs for future
;------------------------  BANK 1  -----------------------------------
        bsf STATUS,RP0          ; Bank 1
        clrf TRISA              ; definice I/O
        bcf STATUS,RP0          ; Bank 0
loop
        bsf PORTA,6
        bsf PORTA,7
        bcf PORTA,6
        bcf PORTA,7
        goto loop
        END   
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 12 prosinec 2007, 21:34    Předmět: Citovat

velke diky
uz to funguje i v praxi
bylo treba F6 na reset
jeste jednou diky
Návrat nahoru
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)