www.mcontrollers.com - hlavní stránka www.mcontrollers.com - fórum

.: fórum - hlavní stránka :.
.: mcontrollers.com - hlavní stránka :.
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

Koupit AT Dragon?

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory

lou
Anonymní

PříspěvekZaslal: 07 říjen 2009, 11:55    Předmět: Koupit AT Dragon? Citovat

Líbilo by se mi, kdybych mohl programy debugovat přes JTAG přímo v aplikaci. Proto jsem se rozhodl pro AT Dragon i pro jeho zajímavou cenu 1990 Kč jenom mě zaráží, že u prodejce (GM) píšou, že podporuje asi 15 AVR obvodů, ale nejnovější AVR Studio, ze kterého se ovládá po zvolení AT Dragonu nabízí mnohem více podporovaných obvodů.
Otázka tedy je , jestli ty podporované jsou dané firmwarem programátoru, nebo jestli je určuje AVR Studio?
Nerad bych koupil nějaký starý vrak co jim leží na skladě 2 roky.

caven
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 07 říjen 2009, 17:39    Předmět: Citovat

jakmile ho poprvé připojíš a zapneš AVRstudio tak to chce provést upgrade Wink Mám ho doma akorát jsem ho nekoupil v GM,ale někde jinde Wink mají ho skoro o 500,- levnější Wink Mohu jen doporučit

PS: akorát mi vadí, že na tom nejdou debugrovat obvody třebas atmega64 i když máš progrm třebas 1kB velký. Prostě to podporuje pouze do flash <=32kB
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

lou
Anonymní

PříspěvekZaslal: 09 říjen 2009, 8:03    Předmět: Citovat

Můžeš prosím napsat kde je to"jinde" ? Ať hledám jak hledám, nikoho jiného než GM nenalézám. Ďík

caven
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 09 říjen 2009, 10:36    Předmět: Citovat

nikde v pravidlech jsem nenašel nic o umisťování odkazů na obchody, tak to sem dávám. Kdyby jsi opravdu hledal tak by sis to našel sám.
http://obchod.hw.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=36789

Arrow administrator: příspěvek byl upraven

lou
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 16 říjen 2009, 0:05    Předmět: Citovat

Dík za odkaz.

Na zdejším fóru se to odkazy na obchody jen hemží a "místní" obchod stejně nefunguje tak nevidím problém.

lou
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 01 březen 2010, 10:15    Předmět: Citovat

Tak už ho mám.
Zatím se mi podařilo navázat spojení a upgradovat firmware. Teď si dělám propojovací kablíky pro JTAG a ISP a vůbec mi není jasný signál
UDG. Jak u JTAGu- tak u ISP.
Poradíte co to je. Má to něco společného s napájením? V návodu o tom není zmínka.

klikis
Přispěvatel
Přispěvatel

PříspěvekZaslal: 01 březen 2010, 12:54    Předmět: Citovat

Ahoj.

Dragona mám chvíli, zatím jsem zkoušel pouze JTAG a ISP na Atmega 16. Chodí to pěkně oproti dosud používanému homemade ISP programátoru.

Stručný český manuál je tady http://www.gme.cz/_dokumentace/dokumenty/752/752-534/czn.752-534.1.pdf

Online help je na stránkách Atmelu - http://support.atmel.no/knowledgebase/avrstudiohelp/mergedProjects/AVRDragon/AVRDragon.htm

Schema připojení přes JTAG najdeš tady - http://support.atmel.no/knowledgebase/avrstudiohelp/mergedProjects/AVRDragon/AVRDragon_connecting_to_target_through_the_jtag_interface.htm

Ten signál UDG se připojuje na VCC programovaného uC, Dragon potom pozná, jakým napětím je uC napájen. V dialogu AVR studia je to potom i vidět.

Upgrade firmware proběhl z prostředí AVR Studia bez problému.

Dragonem programuji přímo z prostředí Codevisin AVR a občas se stane, že programování neproběhne korektně. Musím potom spustit programování znovu, to už proběhne správně.

lou
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 08 březen 2010, 10:36    Předmět: Citovat

Tak po počátečních nezdarech už mi to pěkně chodí.
Jen mi trochu vadí, že v debuggeru v okně procesor se nezobrazuje frekvence, stopky a cycle counter tak jako v simulátoru - občas by se hodilo změřit kolik ta či ona funkce zabere času.
Nedá se to někde zapnout? Já jsem na to nepřišel.

caven
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 08 březen 2010, 10:57    Předmět: Citovat

tak na to jsem taky nepřišel, jednoduché je si to spočítat. Když je to pár instrukcí tak j eto v poho

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny

Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.